TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 14

Eurolygos čempiono dosnūs pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui: 9-ukai – ne riba

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai užgesino Belgrado „Crvena zvezda“ pirmosiose Eurolygos rungtynėse namie šį sezoną, kai sugebėjo perlaužti mačo eigą ir iškovoti antrą pergalę turnyre – 79:74. Šįkart 15min portale – dukart Eurolygos čempionu tapusio Martyno Gecevičiaus pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui.
Arnas Butkevičius
Arnas Butkevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgiris“ pradėjo mačą gera energija, gal net buvo keista pamatyti išsiblaškiusią Belgrado komandą, kuri šį sezoną šiaip jau yra stipri ir fiziškai, ir psichologiškai.

Prie visus bilietus išpirkusių žiūrovų „Žalgiris“ startavo solidžiai, primetė savo žaidimą, bet paskui prasidėjo žaidėjų keitimai. Ypač vaizdas pasikeitė, kai svečių gretose pasirodė Milošas Teodosičius. Kita vertus, „Žalgiris“ sustabdė kitą jų pirmojo mačo Eurolygoje lyderį Shabazzą Napierą. „Žalgiris“ išlaikė energiją ir kovą, kuo pasižymėjo visą praėjusį sezoną. Panašu, kad mentalitetas liko.

Antroje mačo pusėje žalgiriečiai prarado žaidimo kontrolę, būta nesusikalbėjimų gynyboje, prasileido varžovus į jų stiprių rankų pusę. Gavo ir vieną dėjimą, tada Kazys Maksvytis vos neįbėgo į aikštę – toks buvo piktas.

Reikėjo žiežirbos, o ji kilo, kai Arnas Butkevičius gavo įspėjimą už tariamą vaidybą ginantis. Matėsi iš lūpų, kad jis sako teisėjui, kad nebuvo pražangos, o arbitras jam atsako: „Esi stiprus vyras, neturėjai griūti.“ Paskui sekė antras nepalankus švilpukas Arnui, o tada jis įsibėgėjo – iš pradžių pasinaudojo, kad jį dengęs Teodosičius ėjo gynyboje pro apačią ir už tai buvo nubaustas galingu dėjimu. Paskui Arnas nubaudė ir tritaškiu, kai Teodosičius nesusikalbėjo su Roku Giedraičiu.

Žiežirba užsidegė, kamuolys pradėjo geriau judėti žalgiriečių rankose ir jie pelnytai perlaužė mačą. „Crvena zvezda“ buvo nepasirengusi, tai patvirtina ir skaičiai – paskutiniame kėlinyje serbai praleido 29 taškus. Tai labai didelis skaičius vertinant pagal visą praleistų taškų sumą (79).

Keenanas Evansas – 7

25 min., 8 taškai (1/3 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 3/6 baudų), 5 rez. perd., 2 klaidos, 9 naud. balai.

Pradėjo sunkiai, pirmoje mačo pusėje išsimetė tik vieną metimą, nors man nepasirodė, kad varžovų gynyba prie jo būtų kosminė.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Evansas ėmėsi iniciatyvos antrojoje dalyje, kai veržėsi, provokavo pražangas, atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Neforsavo metimų, atliko tik šešis iš viso. Įvertinimas būtų vidutiniškas, bet reikia atsižvelgti, kokį jis gauna varžovų dėmesį, kokį vaidmenį turi ekipoje, ir dar, kad komanda laimėjo.

Nazas Mitrou-Longas – 4

11 min. 3 taškai (0/1 dvit., 1/4 trit.), 1 rez. perd.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Nieko ypatinga, pataikė vieną tritaškį, kai buvo laisvas prieš išsikeitimus. Žaidė gana trumpai, nieko labai nenuveikė, tai ir įvertinimas kuklus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius