-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 24

G.Petrauskas išskyrė veterano meistriškumą, bet pabrėžė: „Mes jam davėme labai daug“

Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ treneris Gediminas Petrauskas teigė, kad po pralaimėjimą Alytaus „Wolves“ ekipai lėmė koncentracijos stoka, o Mindaugui Lukauskiui kurti šou leido ir šio žaidėjo meistriškumas, ir jo auklėtinių klaidos.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Palaikymas puikus, atmosfera gera – kaip ir turėtų būti“, – po pirmųjų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono rungtynių pasidžiaugė G.Petrauskas, nors jo auklėtiniai 76:81 nusileido „Wolves“ ekipai.

„Pralaimėjimas brendo po žingsnelį nuo antro kėlinio, kai klysdami ir neatsikovodami kamuolių gynyboje leidome jiems pajusti žaidimą.
Matėme, kad nepataiko vilkų komanda, ir turėjome kontroliuoti tuos kamuolius geriau. Taigi jau antrajame kėlinyje buvo signalas, kad prarandame koncentraciją ir žaidimo iniciatyvą.

Trečiajame kėlinyje nebuvo susikaupimo nei puolime, nei gynyboje.
Žinojome, kad po pertraukos trenerio R.Kurtinaičio komanda žais labai agresyviai, bet tuo nepasinaudojome. Pavyzdžiui, turėdami tris žmones „ant savęs“ bandėme mesti – vietoj to, kad rastume laisvą žmogų...“

Per kontrolines rungtynes neatkovoti kamuoliai, pasak G.Petrausko, nebuvo problema, todėl treneris tikisi, kad „tai bus išimtis iš taisyklės, o ne viso sezono galvos skausmas“.

Paklaustas apie 26 taškus pelniusio M.Lukauskio pasirodymą, treneris kalbėjo: „Pernai jis čia turėjo įspūdingas rungtynes, dabar vėl... patinka jam Kėdainių lankai. Tai pirmiausia – jo meistriškumas, bet ir mes davėme labai daug. Pavyzdžiui, kur turime nepadėti – mes padedame. Skausmingos tokios klaidos gynyboje“.

G.Petrauskas akcentavo, kad yra patenkintas suburta komanda ir ja tiki:

„Surinkome žaidėjus, kuriai tikime, rezervo turime daug. Ne vienas žaidėjas šiandien nesužaidė net arti savo galimybių“.

VIDEO: R. Kurtinaitis: „Ažiotažas dėl mūsų klubo – didelis“
VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Nevėžis–Optibet“ - „Wolves“ [2022-09-24]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius