Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 11

Įtemptos Lietuvos rinktinės trenerio dienos Klaipėdoje – gali netekti posto

Lietuvos rinktinės treneriui Dainiui Adomaičiui – įtemptas metas. 43-ejų specialistas gali netekti darbo Klaipėdos „Neptūne“, o tai FIBA ir Eurolygos karo kontekste jam būtų rimtas sukrėtimas.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Atvirai pasakius, kartą kalbėjome su vadovybe ir nusprendėme, kad reikia susikaupti darbui užbaigti sezoną. Po to apie viską kalbėsime“, – pralaimėjęs Vilniaus „Lietuvos rytui“ mažąjį LKL finalą 2-3, 15 minučių trukmės spaudos konferencijoje sakė D.Adomaitis.

24sek žiniomis, „Neptūno“ treneris norėtų likti Klaipėdoje, tačiau galutinis žodis gali priklausyti ne jam, o klubo vadovams.

Šie, aišku, gali atsižvelgti į „Neptūno“ sezono finišą. Pernai sensacingai prasibrovęs į LKL finalą, šiemet uostamiesčio klubas liko ketvirtas.

Ir kituose turnyruose „Neptūnas“ nesužibėjo: Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje gavo „Žalgirio“ pamoką, o FIBA Čempionų lygoje neįveikė aštuntfinalio barjero.

24sek žiniomis, „Neptūnas“ labai rimtai susidomėjęs Kęstučiu Kemzūra, kuris užbaigė sezoną asistuodamas Davidui Blattui Stambulo „Daruššafaka“ klube ir darbuojasi Austrijos krepšinio rinktinėje.

Apie K.Kemzūrą kaip kito sezono „Neptūno“ trenerį Klaipėdos klube mintys rezgėsi dar sezono viduryje. Jis buvo vienas pagrindinių kandidatų perimti „Neptūno“ vairą ir prieš dvejus metus, kai po lygiai tokio pat dviejų sezonų scenarijaus klubas nusprendė išsiskirti su Kaziu Maksvyčiu.

Paulius Jankūnas ir Kęstutis Kemzūra
Paulius Jankūnas ir Kęstutis Kemzūra

Beje, Panevėžio „Lietkabelį“ šiemet nuvairavęs į LKL finalą, K.Maksvytis taip pat yra „Neptūną“ dominančių trenerių sąraše. Tačiau viltis susigrąžinti iš netoliese esančio miestelio Darbėnų kilusį trenerį nedidelė.

Tarp pretendentų užimti „Neptūno“ trenerio postą dar yra perspektyvus treneris Donaldas Kairys.

40-metis specialistas yra asistavęs tokiuose klubuose kaip Maskvos CSKA ar Krasnodaro „Lokomotiv“, dirbo Ukrainos, Baltarusijos ir Lenkijos komandose, tačiau pastaruoju metu dingo iš aukščiausio lygio krepšinio žemėlapio.

Buvęs rinktinės treneris Ramūnas Butautas jį pasikvietė kartu treniruoti Libano rinktinę.

Nedėkinga situacija

D.Adomaičiui būtų protinga likti „Neptūne“. Pats treneris minėjo, kad dėl įsipareigojimų Lietuvos rinktinei dirbti užsienio klubuose būtų sudėtinga.

Pirmiausia, dėl FIBA langų.

Lapkričio ir vasario mėnesiais jis turės mažiausiai dvi savaites paskirti Lietuvos rinktinei, nes ši sužais ketverias draugiškas rungtynes.

Tai didžiulė problema tuo atveju, jei Eurolyga ir FIBA nesusitars dėl žaidėjų išleidimo į rinktinę ir nacionalinės komandos liks ne tik be NBA, bet ir Eurolygos krepšininkų.

Be to, joks rimtas Eurolygos ar net Europos taurės klubas nenorėtų, kad sezono metu jo treneris išgyventų ir dėl rinktinės ir praleistų kelis mačus dėl nacionalinės komandos reikalų. Beje, nė vienas pastarojo Eurolygos sezono treneris nedirbo ir nacionalinėje komandoje.

Todėl ir Kauno „Žalgiris“ nėra tas klubas, kuris norėtų pakeisti Š.Jasikevičių D.Adomaičiu, kuris anksčiau buvo įvardijamas kaip potencialus kandidatas dirbti žaliai baltų stovykloje.

Bet dabar tokia situacija neįsivaizduojama. Juolab, kai derybos linksta prie to, kad Šaras liks „Žalgiryje“.

O Lietuvoje D.Adomaičiui gali tiesiog nebelikti darbo vietų.

Ray Vysniauskas/Kazys Maksvytis
Ray Vysniauskas/Kazys Maksvytis

Rimas Kurtinaitis greičiausiai liks „Lietuvos ryte“. Kazys Maksvytis linkęs tęsti darbus Panevėžio „Lietkabelyje“. Jeigu „Neptūnas“ pasirinktų kitą trenerį, D.Adomaičiui tektų žvalgytis už pirmojo LKL ketverto komandų.

Utenos „Juventus“? Antanas Sireika artėja prie susitarimo su „Šiaulių“ klubu ir uteniškiai gali likti be vyr. trenerio. Tačiau ir pats D.Adomaitis, ko gero, yra ne „Juventus“ kišenei, ir pačiam treneriui tai būtų žingsnis atgal. Būtent iš „Juventus“ jis ir pakilo į „Neptūną“ prieš dvejus metus.

Tuo tarpu variantas likti be klubo tokiam jaunam specialistui itin pavojingas.

LKL KMTaurė Europos taurė FIBA Čempionų lyga
2015-2016 m. 2 3 „Last 32“ -
2016-2017 m. 4 Ketvirtfinalis - Aštuntfinalis

43-ejų D.Adomaitis dar tik lipdo savo karjerą. Be Klaipėdos ir Utenos klubų niekur rimčiau jis nedirbo (be debiuto Lenkijoje ir dviejų mėnesių darbo ekstremaliomis sąlygomis „Lietuvos ryte“), o apsiribojimas darbu nacionalinėje komandoje pakenktų jo tobulėjimui.

Jis netektų galimybės 9 mėnesius spręsti žaidybinių situacijų, kurias išgyvendamas gali augti treneris ar žaidėjas. Realiuoju metu gautai patirčiai neprilygsta jokie seminarai ar teorijos.

Jonas Kazlauskas dirbdamas Lietuvos rinktinėje irgi nedirbo klubuose, trumpam tik buvo šmėstelėjęs Kinijoje. Tačiau savo CV jis jau turėjo užtektinai įrašų – titulus su Kauno „Žalgiriu“, Vilniaus „Lietuvos rytu“, darbus Pirėjo „Olympiakos“, Kinijos ir Graikijos rinktinėse, Maskvos CSKA.

Tuo tarpu D.Adomaitis dar tik siekia savo karjeros piko. Ir jam bus įtempta vasara ne tik dėl Lietuvos rinktinės reikalų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius