-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 13

Jų balsas irgi lėmė – kaip Šaras, D.Adomaitis ir „Žalgirio“ vyrai balsavo rinkimuose

Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ krepšininkų paskutinis mūšis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariajame čempionate sutapo su didžiausiais rinkimais. Po „Žalgirio“ pergalės 91:75 15min paklausė abiejų komandų trenerių ir „Žalgirio“ žaidėjų apie svarbius įvykius už aikštės ribos.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šarūnas Jasikevičius jau seniai žinojo, kad uždės kryžiuką referendume dėl dvigubos pilietybės.

Kažkada jis sumalė į miltus teisinę-politinę sistemą, atėmusią lietuvišką pasą iš jo bičiulio Žydrūno Ilgausko, gyvenančio Jungtinėse Valstijose.

Prieš šiuos rinkimus Š.Jasikevičius buvo aktyvus ir kartu su kitomis Lietuvos krepšinio žvaigždėmis pasisakė dėl pilietybės išsaugojimo.

„Lietuviu gimęs, turi teisę ir numirti lietuviu“, – sekmadienio vakarą savo įsitikinimus trumpai drūtai reziumavo „Žalgirio“ treneris.

Kalbant apie labiausiai intrigavusius prezidento rinkimus Š.Jasikevičius norėjo palikti daugiau paslapties. Juo labiau, kad jis simpatizavo keliems favoritams.

„Nesakysiu nieko, – 15min paklaustas apie prezidento rinkimus papurtė galvą „Žalgirio“ treneris. – Bet man kandidatai visai neblogi – Skvernelis padeda „Žalgiriui“ ir santykiai su juo visai neprasti. Man patinka ir Šimonytė, ir Nausėda.

Kita vertus, Andriukaitis pasisakė už tas vertybes, kurios man patinka.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Vilniaus „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis balsavo iš anksto – dar penktadienį.

„Balsavimas – kiekvieno žmogaus pilietinė pareiga, – pabrėžė D.Adomatis, bet savo pasirinkimo nenorėjo atskleisti. – Kiekvienas turi savo pasirinkimą – lai tas balsas lieka bendrame kontekste.“

D.Adomaitis nenorėjo išsakyti savo nuomonės ir dėl dvigubos pilietybės. „Tai yra rinkimai – mes galime likti paslaptyje“, – sakė jis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Pažaisti slėpynes buvo kam ir „Žalgirio“ persirengimo kambaryje.

Artūras Milaknis iškart atsisakė kalbėtis apie rinkimus.

„Aš nepolitikuosiu. Šiandien buvo rungtynės – palikime šiuos reikalus tiems, kas išmano“, – sakė rungtynėse su „Rytu“ čiurną pasisukęs snaiperis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis

A.Milaknis savo nuomonę mielai perdavė komandos kapitonui Pauliui Jankūnui. „Ką kapitonas pasakė, toks visos komandos požiūris“, – išsisukęs nuo klausimo atrodė patenkintas A.Milaknis.

P.Jankūnas balsavo vidurdienį, bet diplomatiškai irgi norėjo palikti savo nuomonę po viešumo užraktu.

„Paslaptis, – 15min žurnalistų paklaustas, už ką balsavo, dar prieš rungtynes sakė „Žalgirio“ kapitonas. – Rinkausi pagal asmenines savybes, politines pažiūras, pagal veiklas. Dar ir savo simpatijas ir antipatijas turiu, kaip kiekvienas žmogus.“

VIDEO: Tarsi patyręs politikas: Paulius Jankūnas (ne)atskleidžia už ką balsavo

Marius Grigonis juokavo, kad šįkart įmetė mažiau taškų (5) į „Ryto“ krepšį, nes pernelyg galvojo apie rinkimus.

M.Grigonis neišdavė, už kurį kandidatą atidavė balsą prezidento rinkimuose, bet jis aiškiai pasakė, kad balsavo dėl pilietybės išsaugojimo.

„Yra ir gerų, ir blogų dalykų, bet, jei mano vaikui kažkada prireiktų (dvigubos pilietybės), aš balsavau „už“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Edgaras Ulanovas pripažino, kad rinkimuose nebalsavo.

„Turėjau progą anksčiau nueiti, bet kažkaip praleidau. O rungtynių dieną norėjau rengtis mačui ir nenuėjau,“ – paaiškino E.Ulanovas.

Jis dar turės galimybę, nes laukia antrasis turas renkant prezidentą tarp Gitano Nausėdos ir Ingridos Šimonytės. „Aš nesu politikos žinovas, – pripažino E.Ulanovas. – Kartais įsiklausau, ką sako šeimos nariai, bet, kai prasideda diskusijos, nebeklausau. Aš nenorėčiau išskirti nė vieno.“

Aktyviai į rinkimus įsitraukė jauniausias sekmadienio rungtynių „Žalgirio“ žaidėjas Rokas Jokubaitis. 18-metis įžaidėjas pirmą kartą turėjo teisę balsuoti.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis

„Pirmieji rinkimai – visai smagu, – sakė R.Jokubaitis. – Balsavau už dvigubą pilietybę, o dėl Seimo narių skaičiaus – nesakysiu.

Už dvigubą pilietybę pasisakiau, nes Lietuvoje mažėja piliečių skaičius, manau, kad dviguba pilietybė leis ir daugiau žmonių balsuoti rinkimuose.

Prezidento rinkimuose jau senokai turėjau favoritą. Nors nesu politikos žmogus, sekiau naujienas ir buvau nusižiūrėjęs.“

VIDEO: Politika „Žalgirio“ rūbinėje: Rokas balsavo pirmą kartą, Edgaras pamiršo, Marius už dvigubą pilietybę, o Artūras taip, kaip kapitonas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius