Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti
2023 12 23

K.Kemzūra: „Niekada nesiskundžiu teisėjais, bet, vyrai, palaukite“

Vilniaus „Wolves“ vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra po namie pralaimėtų „Betsafe-LKL“ rungtynių Panevėžio „7bet-Lietkabeliui“ (73:78) turėjo pretenzijų ir savo žaidėjams, ir teisėjams.

Abi komandos šio vakaro rungtynes pasitiko ne pačios geriausios nuotaikos. Vilniečiai buvo pralaimėję 5 kartus iš eilės, o panevėžiečiai po savo pralaimėjimų serijos turėjo vieną progą atsikvėpti, kai laimėjo pastarąsias Europos taurės rungtynes.

„Wolves“ jau padeda Jeffery Tayloras ir Eigirdas Žukauskas, tačiau toliau nežaidžia Rasheedas Sulaimonas. Tuo metu „7bet-Lietkabelis“ šiandien turėjo verstis be Vytenio Lipkevičiaus, Pauliaus Valinsko ir Martyno Varno.

Vilniaus komandos vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra po komandos patirto šešto pralaimėjimo iš eilės (skaičiuojant LKL ir Europos taurės rungtynes) priekaištavo ir savo žaidėjams, ir teisėjams.

„Pabudome ir pradėjome žaisti tik antroje pusėje. Pirmoje pusėje nevykdėme savo susitarimų ir savo žaidimo plano. Davėme mesti tritaškius. Žinojome, kad tai – tritaškininkų komanda. Nesuprantama, kai stovi nuleidęs rankas prieš Deividą Sirvydį, duodi erdvės. Antroje pusėje lyg pasitaisėme, pradėjome stengtis, gintis agresyviau, teisingiau. Pavijome, grįžome į rungtynes, bet to pabaigoje neužteko. Reikėjo šiek tiek šalčiau sužaisti, ramiau, pasinaudoti keletu galimybių greitame puolime, o ne bėgti stačia galva, – spaudos konferencijoje kalbėjo treneris. – Niekada nesakau taip, bet tai buvo vieno ar dviejų metimų rungtynės ir kiekvienas švilpukas buvo labai svarbus. Aišku, pirmiausia žiūrime į save, bet mūsų ir „7bet-Lietkabelio“ atliktų baudos metimų santykis kažkaip per didelis yra. Dabar gal ant karštųjų užsivesiu ir prišnekėsiu daug visko. Gerbiu tuos vyrus, bet kartais man atrodo, kad jie tiesiog švilpia pagal kažką, pagal kažkokį judesį.

Aš atsiprašau, aš jų gražiai klausiu: „Kas buvo?“ Jie atsako: „Tai gal taip ir buvo“. Kas man iš to? Niekada nesiskundžiu teisėjais. Bet, vyrai, palaukite. Švilpia, kas jiems atrodo, o paskui atsirink...“

K. Kemzūra teigė, kad jo auklėtinius sutrikdė panevėžiečių zoninė gynyba, nors vilniečiams tai nebuvo paslaptis: „Mes ruošėmės, žinojome, tai nebuvo kažkas naujo. Bet kai tu nesi agresyvus ir neatlieki to, ką mes susitarėme, taip ir išeina. Pirma pusė buvo labai prasta, o antroje, manau, susitvarkėme.“

Vilniaus komandos strategas nuo atsarginių žaidėjų suolo nepakėlė Ado Juškevičiaus ir Garrisono Brookso, o Džordže Gagičius žaidė tik iki ilgosios pertraukos.

„Mes pirmoje pusėje buksavome gynyboje ir aš klioviausi tam tikrais žaidėjais, kurie yra labiau gynybiniai. Mums reikėjo apsiginti. Atsiprašau, bet Adas nėra tas, kuris gali apsiginti. G.Brooksas irgi dar įeidinėja, – aiškino savo sprendimus K. Kemzūra. – Jei D.Gagičiaus nenaudoji puolime ir kažko iš jo negauni, gynyboje yra tik sunkiau. Tai buvo viena iš priežasčių. Mums reikėjo apsiginti, nes „degėme“. 47 taškai per pirmą pusę. Antroje pusėje jau tik 31 tašką praleidome. Mums reikėjo abi puses taip sužaisti.“

„7bet-Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas po mačo kalbėjo priešingai – gyrė savo auklėtinius.

„Esame sudėtingoje situacijoje. Netikėtai pralaimėjome Kėdainiuose, šiandien žaidėme be trijų starto penketo narių. Bet mes išgyvenome, laikėmės savo plano ir, manau, nusipelnėme pergalės, – kalbėjo serbas. – Nėra jokių paslapčių, viskas – dėl žaidėjų. Jie laimėjo rungtynes, parodė charakterį. Labai džiaugiuosi, nes treniruoju grupę vyrų, kurie supranta, kai suklysta.“

Panevėžio komandą į pergalę Vilniuje atvedė 25 taškus pelnęs D.Sirvydis, tačiau ypatingai treneris pagyrė ne jį, o pirmą kartą šį sezoną aikštėje pasirodžiusį Dovį Bičkauskį.

„Tas vaikinas yra neįtikėtinas. Labai noriu jį pasveikinti viešai, nors to nedarau savo karjeroje. Šiandien privalau tai padaryti. Jis treniravosi tik 1-2 kartus, tačiau iš karto prisiėmė tokią atsakomybę“, – pagyrimus žarstė N.Čanakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius