-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 02

K.Maksvytis apie unikalią žalgiriečio statistiką: „Tokių žaidėjų reikia“

Kauno „Žalgiris“ trečiąja pergale baigė Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mačų atkarpą prieš pradžią Eurolygoje. Komandos vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis po 96:60 laimėtų rungtynių prieš „Šiaulius“ džiaugėsi solidžiu pasirodymu, gyrė unikalią statistinę eilutę surinkusį žalgirietį ir žvelgė į būsimą startą Eurolygoje.
Rungtynių akimirka
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Klaipėdos „Neptūnas“, Prienų „Labas Gas“, o dabar ir „Šiauliai“ atsidūrė šio sezono „Žalgirio“ aukų sąraše.

Jei prieš klaipėdiečius ir prieniškius šiek tiek vargo „Žalgiris“ dar turėjo, tai šįsyk susitvarkė ypatingai lengvai.

„Graži pergalė. Nepatiko tik trečio kėlinio pradžia – atsipalaidavimas gynyboje, puolime pradėjome žaisti po vieną, bet po to vėl sugrįžome. Geros rungtynės, gera pergalė“, – po laimėto susitikimo kalbėjo K.Maksvytis.

Kauniečiams tai buvo pirmas šio sezono mačas savų sirgalių akivaizdoje. Anot trenerio, tai galėjo prisidėti prie didesnės žaidėjų motyvacijos.

„Namų rungtynės, tai laukėme. Pirmos dvejos rungtynės išvykoje, o namie visada norisi žaisti. Tikiuosi, kad namie visada taip seksis“, – vylėsi specialistas.

Įdomia statistika rungtynes užbaigė „Žalgirio“ naujokas Arnas Butkevičius.

Jis nepelnė nė vieno taško, bet surinko net 16 naudingumo balų. Buvusio Vilniaus „Ryto“ kapitono buvo pilna visur – jis rinko rezultatyvius perdavimus (7), atkovotus (5) ir perimtus (4) kamuolius bei blokus (2).

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Be to, jo +/ – rodiklis buvo didžiausias – A.Butkevičiui esant ant parketo „Žalgiris“ pranoko „Šiaulius“ net 31 tašku per 20 minučių.

„Paminėjau ir rūbinėje kaip vieną geresnių pavyzdžių, – apie Arną sakė K.Maksvytis. – Su juo turėjome +31 tašką, 7 rezultatyvūs perdavimai, 16 naudingumo balų, 5 atkovoti kamuoliai, 2 blokai... Tokių žaidėjų reikia, kurie dirba juoda darbą, o jiems esant rezultatas yra teigiamas.“

Anot trenerio, komandos žaidimas gerėja su kiekvienomis rungtynėmis.

„Manau, kad dar yra kur tobulėti. Žaidimas gerėja su kiekviena treniruote, kiekvienomis rungtynėmis, bet kad jis tobulas, negalėčiau pasakyti. Bet be abejo, žaidėjai jaučia geriau vienas kitą, galbūt ir trenerius“, – teigė Kazys.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Lengvai laimėti šį kartą padėjo ir tritaškiai – jei per pirmus du mačus „Žalgiris“ įmetė tik 9 tritaškius iš 43, tai šiandien tikslą pasiekė 13 iš 31 metimo, o 9 tritaškius žalgiriečiai pataikė dar per pirmą rungtynių pusę.

„Kai pataikai tritaškius, žymiai lengvesnis žaidimas. Ypatingai Klaipėdoje neleido atsiplėšti mūsų tritaškių pataikymas, nors susikūrėme gerus metimus, bet jų nepataikėme. Šiandien juos pataikėme ir iš karto pasidarė žaisti lengviau. Tikiuosi, kad visą sezoną neturėsime su tuo problemų“, – vylėsi K.Maksvytis.

O ar jį kiek nuvylė tai, jog „Šiauliai“ nedavė „Žalgiriui“ rimtesnės kovos ir testo prieš startą Eurolygoje?

„Jie turėjo geras rungtynes su „Lietkabeliu“ ir mes ruošėmės. Man atrodo, kad „Šiauliai“ šiemet bus labai pavojinga komanda. Šiandien jiems nepavyko duoti kovos, bet tikiuosi, kad jiems viskas bus gerai šiame sezone“, – vertino K.Maksvytis.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Žalgiris“ - „Šiauliai“

Jau ketvirtadienį „Žalgirio“ laukia pirmosios Eurolygos rungtynės – Tel Avive kauniečiai žais prieš „Maccabi“. Kaip strategas jaučiasi prieš šį startą?

„Prieš vienus geltonus jau pasibandėme (šypsosi). Startas nėra pats dėkingiausias, išvykoje prie pilnos arenos. Bet Eurolygoje nei varžovo pasirinksi, nei laiko. Tikiuosi, kad viskas bus gerai ir startuosime pergalingai“, – kalbėjo K.Maksvytis.

Jis teigė, kad jau ir rungtynėse prieš „Šiaulius“ pasibandė kelis dalykus, bet ne visi jie pavyko.

„Turėjome (uždavinius) ir tas kažkiek nepavyko. Norėjome agresyviau keistis ginamaisiais ir tai nepavyko. Gana neblogai pavyko spausti kamuolį per visą aikštelę, išmušti juos iš derinių. Bet yra dalykų, kuriuos reikia taisyti“, – sakė K.Maksvytis.

Sezoną kiek lengvesniu grafiku pradėjęs „Žalgiris“ dabar pateks į tikrą kliūčių ruožą. Per artimiausias pusantros savaitės žalgiriečiai žais ne tik prieš „Maccabi“, bet ir prieš Panevėžio „Lietkabelį“ ir Pirėjo „Olympiakos“. Ko reikia, kad šiame ruože kauniečiai išliktų sausi?

„Negalim turėti tokių duobių, kaip trečio kėlinio pradžioje. Eurolygoje už tokį pasyvumą ar nepasiruošimą būsime nubausti. Turime žaisti aukščiau savo galimybių ir tikiuosi, kad pavyks iš komandos tą išspausti“, – tvirtino „Žalgirio“ treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius