Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 17

Kazys Maksvytis – apie emocijas per dramą klube, mintį apie atleidimą ir gandus dėl K.Evanso

Kazys Maksvytis ir Kauno „Žalgiris“ (12-2) pergale „Betsafe-LKL“ rungtynėse prieš „Wolves“ (11-3) baigė emocingą savaitę, per kurią netrūko audringų įvykių. „Nebūtų didelė staigmena, jei mane būtų atleidę“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

Supurtytas vidinių dramų „Žalgiris“ atrodo vėl susitelkęs krepšinio reikalams.

„Betsafe-LKL“ rungtynėse Kauno krepšininkai sekmadienį pademonstravo žvėrišką gynybą, 79:55 nugalėjo Vilniaus „Wolves“ ir išstūmė varžovus iš lyderių trejeto Lietuvos čempionate.

Vilniaus „Rytą“ (12-2) lygos viršūnėje pavijęs „Žalgiris“ atsilygino „Wolves“ už pralaimėjimą (64:75) pirmajame rate Vilniuje ir gali vėl telktis į Eurolygą, kurioje ateinančią savaitę laukia dvejos rungtynės.

Akistata Stambule su Šarūnu Jasikevičiumi ir jo treniruojama „Fenerbahče“ trečiadienį ir namų mačas su „Barcelona“ penktadienį laukia Kazio Maksvyčio, kuris džiaugėsi pabaigęs dramatišką savaitę.

Penktadienį 46 metų treneris jau skaičiavo paskutines savo valandas „Žalgiryje“, nes Kauno klubo vadovai buvo nusprendę pakeisti strategą.

Iš pradžių vilioję į Kauną sugrįžti Š.Jasikevičių, bet gavę neigiamą atsakymą, „Žalgirio“ šeimininkai buvo sutarę su Andrea Trinchieri.

Po „Žalgirio“ pralaimėtų rungtynių Belgrado „Partizan“ klubui Italijos krepšinio treneris buvo pasirengęs vykti į Kauną, kuomet ten penktadienį įvyko dramatiškas posūkis.

„Žalgirio“ žaidėjai prieš treniruotę pareikalavo palikti prie komandos vairo K.Maksvytį.

Jau anksčiau „Žalgirio“ žaidėjai yra kalbėję, kad dėl savo nesėkmių jaučia atsakomybę patys ir išreiškę tikėjimą treneriu, šįkart jie tai padarė belsdamiesi į „Žalgirio“ vadovų sąžinę.

Krepšininkų sukilimas suveikė – penktadienį „Žalgiris“ paskelbė, kad K.Maksvytis lieka komandoje, o klubo vienas vadovų Paulius Jankūnas per surengtą spaudos konferenciją tai patvirtino, kaip ir patvirtino faktą, jog buvo vesti pokalbiai su minėtais strategais.

K.Maksvytis tęsia darbus ir pripažino, jog sukrėtimas pridėjo vienybės klube.

– Šįvakar komanda atrodė itin susitelkusi. Ar ji tokia buvo ir penktadienį prieš treniruotę? Kaip viskas vyko jūsų akimis? –

– Galvojau, kad norėjote palyginti su Eurolygos rungtynėmis. Tai šiandien ji buvo labiau susitelkusi. Nesinori jokių sukrėtimų, kad komanda susitelktų. Šiandien komanda buvo vieninga ir aš galėjau pasirinkti bet kokią gynybos sistemą, bet kokį rungtynių planą – jis būtų veikęs.

– Vis dėlto kalba eina apie penktadienio įvykius. Kokių emocijų jums suteikė žaidėjų ryžtas ir sprendimas pastovėti už savo trenerį?

– Nelabai noriu komentuoti penktadienio įvykių. Oficialiai dirbau „Žalgiryje“ ir tebedirbu. Iš vienos pusės labai smagu, nes sulaukiau daug palaikymo iš komandos vidaus – štabo ir žaidėjų. Taip pat ir iš artimų žmonių bei mūsų pagrindinės sirgalių grupės. Man tai yra svarbiausia, o visa kita nenoriu komentuoti. Dirbu toliau.

– Ką treneriui reiškia žaidėjų palaikymas ne tik aikštėje, bet ir už aikštės ribų realiais veiksmais?

– Nemažai reiškia. Labai daug.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKL: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Wolves“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKL: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Wolves“

– Klubas išplatino žinią, kad jumis pasitiki – ar sulaukėte konkrečių veiksmų iš klubo?

– Turėjome pokalbį apie tai, kaip pagerinti situaciją, kaip geriau išnaudoti savo geriausias savybes ir kaip prakentėti tą sunkų laikotarpį, kai trūksta kelių svarbių žaidėjų, o naujokai dar eina į sportinę formą.

– P.Jankūnas sakė, kad nuolat kalbasi su jumis. Ar po „Partizan“ rungtynių buvo iškelti ultimatumai jums ar žaidėjams?

– Ne, nebuvo.

– Buvo išskirtinė situacija. Ką galima pasiimti ir jums, ir komandai iš tokios padėties?

– Turėjo būti kažkoks sukrėtimas, kad visi susivienytų. Kalbu ne tik apie trenerį ir žaidėjus. Kalbu apie visą organizaciją.

– Kiek saugus dabar jaučiatės?

– Tai žinote, trenerio toks darbas, iš jo reikalaujama rezultatų, maksimalumo. Reikia pripažinti, kad maksimalumo nebuvo. Taip, kad nebūtų didelė staigmena, jei mane būtų atleidę.

– Anksčiau klausėme jūsų, ar jaučiate klubo vadovų pasitikėjimą. Kiek dabar pats pasitikite jais?

– Na, pasitikiu. Iš svarbiausių žmonių gavau palaikymo žinutes, tad dirbame toliau.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

K.Maksvytis spaudos konferencijoje kalbėjo ir apie kitus dalykus savo komandoje.

Apie planą prieš „Wolves“: „Dar prieš rungtynes sužinojome, kad jie neturės Tayloro ir Eigirdo Žukausko. Bandėme agresyviai gintis prieš jų kamuolio valdytojus, išmušti iš derinių, atriboti jų kūrėjus.“

Apie Edmondo Sumnerio adaptaciją: „Nebus taip, kad jis pradės žaisti vieną dieną idealiai. Matėme gerą pavyzdį iš rungtynių su „Partizan“, kai jų legionerius P.J.Dozieras pradėjo gerai žaisti tik po poros mėnesių. E.Sumneriui irgi geras šokas, čia jam viskas kitaip. Šiandien padarė ir gerų sprendimų, nors metimai nesukrito (1/8 dvitaškių ir tritaškių). Svarbu, kad jis sveikas, o dėl sportinės formos ir žaidimo reikės pakentėti. Šiandien buvo momentų, kai jis neblogai žaidė pirmoje pozicijoje. Jis yra greitas, iš jo nelengva atimti kamuolį. Ateityje geriau žinos, kokius derinius prieš kokias varžovų sistemas taikyti, geriau pažins komandos draugus.“

Apie gandus, kad Keenanu Evansu domisi „Fenerbahče“: „Kažkiek teko kalbėti su Pauliumi Jankūnu. Kiek žinau, jis neturi išėjimo galimybės ir turbūt būtų beprotiška šiai dienai išleisti Keenaną.“

VIDEO: K.Maksvytis: „Maloni pergalė, kurią pradėjome nuo gynybos“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius