TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 15

„Žalgiris“ persigalvojo: klubui ir toliau vadovaus Kazys Maksvytis

Kontrakto detales su Andrea Trinchieri suderinęs Kauno „Žalgiris“ penktadienio popietę sulaukė krepšininkų sukilimo ir pakeitė poziciją – Kazys Maksvytis ir toliau lieka prie Lietuvos čempionų vairo.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Po vakarykščių rungtynių viešojoje erdvėje atsirado daug įvairių kalbų ir spekuliacijų apie pasikeitimus „Žalgirio“ vyr. trenerio poste. Norime patikinti, kad vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis turi visišką klubo pasitikėjimą ir toliau vadovaus komandai!“, – rašoma „Žalgirio“ pranešime.

Pasak 15min šaltinių, Kauno klubas jau buvo pasiekęs žodinį susitarimą su 55-erių italu Andrea Trinchieri, kuris penktadienį turėjo atvykti į Nemuno salą.

„BasketNews“ žurnalisto Donato Urbono žiniomis, už nuo 2022-ųjų metų balandžio komandai vadovaujantį K.Maksvytį mūru stojo „Žalgirio“ žaidėjai, kurie išsakė savo poziciją klubo vadovybei ir privertė juos pakeisti sprendimą.

Pasak D.Urbono, A.Trincherio Kaune buvo laukiama jau penktadienio vakarą.

„Žalgirio“ sporto direktorius Paulius Jankūnas penktadienį surengs spaudos konferenciją ir paaiškins susidariusią situaciją.

15min ir Zalgiris.lt nuotr./Andrea trinchieri ir Kazys Maksvytis
15min ir Zalgiris.lt nuotr./Andrea trinchieri ir Kazys Maksvytis

„Žalgirio“ vairą K.Maksvytis perėmė itin sudėtingoje situacijoje 2022-ųjų metų balandį, tapęs trečiuoju komandos strategu tą sezoną, pažymėtu paskutine Eurolygos vieta.

Strategui iš Darbėnų nepavyko iškart pakelti komandos – „Betsafe-LKL“ pusfinalyje „Žalgiris“ krito prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“, tačiau jau kitame sezone K.Maksvytis laimėjo abu šalies titulus bei trečią kartą modernios Eurolygos istorijoje išvedė Kauno komandą į turnyro atkrintamąsias.

Praėjusį sezoną K.Maksvytis pateko tarp trijų geriausių Eurolygos trenerių, kartu su Georgios Bartzokas (Pirėjo „Olympiakos“) ir Željko Obradovičiumi (Belgrado „Partizan“).

Šį sezoną traumų išpešiotas „Žalgiris“ vietiniame čempionate jau yra sugėręs dvi nesėkmes prieš Vilniaus „Wolves“ ir Klaipėdos „Neptūną“ per trylika žaistų mačų, tuo metu Eurolygoje per keturiolika rungtynių iškovojo penkias pergales ir žygiuoja 14-oje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius