Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Kazys Maksvytis išvyksta už Atlanto

Į Jungtines Amerikos Valstijas išvykstantis Lietuvos rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis stebės NBA komandų treniruotes ir rungtynes bei planuoja susitikti su NBA rungtyniaujančiais lietuviais krepšininkais.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Lietuvos rinktinės strategas ketina aplankyti rytinę JAV pakrantę, kur suderins ir „Boston Celtics“ bei „Miami Heat“ rungtynių stebėjimą, ir susitikimus su NBA lietuviais.

„Turėsiu gana įtemptą maršrutą. Pradėsiu kelionę Bostone, ten pažiūrėsim keletą rungtynių ir treniruočių, ten planuoju susitikti su Jonu Valančiūnu. Po to persikelsiu į Majamį, ten tikiuosi aplankyti ir „Miami Heat“, ir Majamio universiteto komandą, o tuo pačiu aplankyti ir rungtynes, kuriose žais Domantas Sabonis. Ten vėliau apsilankys ir Darius Songaila“, – teigė K.Maksvytis.

Jis teigė, kad viliasi pasimatyti ir su NBA naujokų biržoje ateinančią vasarą dalyvausiančiu Matu Buzeliu, kuris žaidžia G lygoje.

„Vienas iš kelionės tikslų yra pasistažuoti, pamatyti NBA klubų virtuvę. Bet pagrindinis tikslas yra pasimatyti su lietuviais, esančiais ten. Turiu nedidelę viltį, kad galbūt pavyks nuvažiuoti pažiūrėti ir Matą Buzelį. Laukia išties įdomi kelionė“, – sakė darbėniškis.

Jo teigimu, daug prie kelionės organizavimo prisidėjo „Boston Celtics“ skautu dirbantis Benas Matkevičius, kuris yra ir vienas jo asistentų rinktinėje.

„Prie šios kelionės organizavimo nemažai prisidėjo vienas mūsų trenerių štabo narių Benas Matkevičius. Jo pažinčių dėka ir to, kad gerbiamas Lietuvos krepšinis, pavyks aplankyti tikrai įdomių vietų krepšinio atžvilgiu“, – sakė Lietuvos rinktinės strategas.

VIDEO: JAV rytinėje pakrantėje rungtyniausiančius NBA lietuvius aplankys Kazys Maksvytis

Grįžęs iš už Atlanto K.Maksvytis žada atskleisti rinktinės sudėtį artėjančiam 2025 m. Europos čempionato atrankos langui.

Treneris atskleidė, kad rinktinę sustiprins Eurolygos žaidėjai.

„Į Lietuvą planuoju grįžti vasario 9-10 dienomis. Maždaug tuo metu paskelbsime rinktinės kandidatų, kurie dalyvaus atrankos lange, sąrašą. Užbėgdamas įvykiams už akių galiu pasakyti, kad turėsime lange ne vieną Eurolygos žaidėją, kurie sutiko prisidėti prie mūsų rinktinės. Smagu, kad atsiradus galimybei Eurolygos žaidėjai jungiasi prie rinktinės“, – džiaugėsi treneris.

Lietuvos rinktinė vasario 22 ir 26 dienomis žais prieš atitinkamai Lenkiją ir Estiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius