Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 17

Kova dėl pirmojo trofėjaus: ar bus sujauktas „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ planas?

Likus parai iki Karaliaus Mindaugo taurės turnyro starto, Klaipėdos „Švyturio“ arenoje stogą kilnojo Marijono Mikutavičiaus koncertas. KMT organizatoriams linksmybių čia mažai – arenos techninis personalas turėjo žaibiškai parengti areną ir kovai dėl titulo, ir įspūdingiems šviesų šou sumanymams išrankiai Lietuvos krepšinio žiūrovo akiai. Šeštadienio rytą organizatoriai nežinojo, ką išvys atvykę į „Švyturio“ areną. Nemažiau įdomu, ką sekmadienio vakarą išvysime su trofėjumi rankose aikštės centre.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Dešimtys žvejų visai netoli Klaipėdos, ant Palangos tilto, šeštadienį leisis į smagų stintų gaudymo čempionatą.

Trofėjaus žūklė kitame pajūrio mieste, Klaipėdoje, bus gerokai nervingesnė. Joje susikaus keturios komandos su skirtingais tikslais – „Žalgiris“, „Lietuvos rytas“, „Lietkabelis“ ir „Dzūkija“.

Yra toks stintų žvejojimo būdas, vadinamas baidomąja žvejyba. Tai vietos kuršių metodas, kai žuvys gaudomos tinklais, suregztais po ledu. Pačios žuvys į tinklus viliojamos mediniu plaktuku mušant į po ledu pakištą lentą.

Panašiai į savo dviejų pergalių iš eilės regztą tinklą „Lietuvos rytas“ bandys įvilioti „Žalgirį“.

KMT programa
Šeštadienis Sekmadienis
14:00 „Lietuvos rytas“ – „Dzūkija“ 14:00 Rungtynės dėl bronzos
16:30 „Žalgiris“ – „Lietkabelis“ 16:15 Tritaškių konkursas
18:30 Dėjimų konkursas 17:00 Finalas

Žaliai balti vis tiek išlieka favoritais išsaugoti Karaliaus Mindaugo taurę savo gausioje trofėjų lentynoje. Tačiau dvi „Lietuvos ryto“ pergalės prieš Kauno komandą per du mėnesius turėjo užauginti vilniečiams sparnus.

„Žalgiris“ dėl pastarosios nesėkmės Vilniuje sekmadienį turi savų argumentų – traumų ir ligų išguldytą gynėjų grandį, tik po ligos žaidusius krepšininkus, vos dienos pertrauką po gniuždančio pralaimėjimo Eurolygoje. Bet tai nekeičia situacijos.

Be to, 24sek žiniomis, Klaipėdoje, ko gero, nerungtyniaus Beno Udrihas. Dėl kojos traumos jis jau praleido rungtynes su „Lietuvos rytu“ ir „Chimki“. Abu žalgiriečių pralaimėjimus palydėjo pergalė prieš „Šiaulius“ KMT ketvirtfinalyje, bet ji buvo tokia neužtikrinta, kad net Šaras prisipažino, jog „Žalgiris“ flirtavo su didžiule sensacija.

Tuo tarpu „Lietuvos ryto“ stovykloje tie du laimėjimai pakrovė gerą emocijų, pozityvo ir ambicijų užtaisą, nors viskas vos nesibaigė visišku fiasko. „Lietuvos rytas“ ištraukė pralaimėtas rungtynes su „Juventus“, kurios galėjo pakeisti likimus.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rokas Giedraitis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rokas Giedraitis

Tas pratęsimo pareikalavęs trileris priminė „Lietuvos rytui“, kad Vilniaus klubas yra pažeidžiamas ir pergalė prieš „Žalgirį“ toli gražu nieko neįrodo. Bet sostinės komandos pakilimas tikrai pridės įtampos žalgiriečiams, kuriems dvi nesėkmės iš eilės principiniam varžovui turėjo suduoti per pasitikėjimą savo jėgomis.

Dvi „Lietuvos ryto“ pergalės prieš „Žalgirį“ iš eilės jums gali pasirodyti niekis, bet iškalbingas faktas, kad pastarąjį sykį triskart iš eilės žaliai baltus vilniečiai nukovė prieš 12 metų.

Kita vertus, neužbėkime įvykiams už akių, pritartų jums ir Klaipėdos „Neptūnas“. Keršto planą Arnui Butkevičiui, Mindaugui Girdžiūnui ir „Lietuvos rytui“ rengęs uostamiesčio klubas ketvirtfinalyje sugėdino Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską. Klaipėdiečių skriaudikė Alytaus „Dzūkija“ prieš KMT mūšius vertinama prasčiausiai, tačiau vyksta į pajūrį su ambicijomis pratęsti staigmenų savaitę.

„Dzūkija“ yra geriausias netikėtai kovingo ketvirtfinalio pavyzdys. Ko gero, taurės varžybų istorijoje dar nebuvo tokių dramatiškų kovų dėl vietos finalo ketverte. Dzūkai 85:77 paskandino turnyro šeimininką „Neptūną“, „Lietuvos rytas“ išnešė sveiką kailį tik po dviejų stebuklų ir pratęsimo su „Juventus“ 91:88, „Žalgiris“ vos sutramdė 35-ių taškų Lauryno Biručio „Šiaulius“ (85:78), o „Lietkabeliui“ pergalės 86:76 link teko naikinti 11 taškų atsilikimą prieš „Pieno žvaigždes“.

Dzūkai prieš finalo ketvertą jaučia mažiausią įtampą. Vien patekimas į pusfinalį klubui yra didžiausias laimėjimas gyvavimo istorijoje. Bet tuo alytiškių ambicijos nesibaigia ir tą rodo „Dzūkijos“ veiksmai už aikštės ribų.

„Dzūkija“ yra vienintelė komanda, kuri penktadienį atvykusi į Klaipėdą kartu rinkosi ne tik į vakarienę, bet ir treniruotę „Švyturio“ arenoje. Atskirai nuo kitų komandų apsistoję dzūkai norėtų įkrėsti ir „Lietuvos rytui“, nors tarpusavio rungtynių istorija rodo, kad tą padaryti bus ypač sunku. Visas trejas rungtynes vilniečiai laimėjo vidutiniškai 15,3 taško skirtumu.

„Lietuvos rytas“ turi nuostolių – greičiausiai nežais gripu namuose nuo vaikų užsikrėtęs Travisas Petersonas. Bet visi kiti žaidėjai bus pasiruošę nutiesti komandai kelią į finalą.

Alfredo Pliadžio nuotr./Ramūnas Butautas
Alfredo Pliadžio nuotr./Ramūnas Butautas

Nenuvertinkite „Lietkabelio“, kuris atvyksta į kovų ringą paruošęs stipriausią sudėtį. Viltingai Panevėžyje debiutavęs 23-ejų įžaidėjas iš Kroatijos Dominikas Mavra užpildė Ramūno Butauto dėlionę. Aukštaičiai apsišlifavo žaidimą treniruotėse, trimis pergalėmis prieš „Šiaulius“, „Nevėžį“ ir „Pieno žvaigždes“ atsitiesė po tų nesėkmių „Lietuvos rytui“ bei „Neptūnui“, ir patyliukais svajoja nustebinti „Žalgirį“.

KMT organizatoriai jau pavargo nuo staigmenų. Atrodo, kad jų turėtų daugiau nebebūti ir greičiausiai išvysime tradicinį „Žalgirio“ bei „Lietuvos ryto“ finalą. Toks scenarijus neskamba blogai, nes žalgiriečiai nebėra tokie ryškūs favoritai iškovoti trofėjų. Tad intrigos prieš dviejų dienų krepšinio šventę netrūksta.

Jų galima paieškoti ir šalia pagrindinių kovų ringo.

Pavyzdžiui, kuo iš kailio kasmet besineriantys KMT organizatoriai nustebins šį kartą? Prieš dvejus metus Vilniuje prieš finalą išvydome krepšininkų vienuolyno pasirodymą. Pernai – NBA lygio paklodę, nuleistą nuo „Žalgirio“ arenos kubo iki parketo.

Ar šiuos šou elementus išvys dešimtys tūkstančių žmonių?

„Neptūno“ ir „Lietuvos ryto“ susirėmimas būtų pritraukęs pilnutėlę 5,5 tūkst. žiūrovų talpinančią „Švyturio“ areną. Bilietai į finalo dieną – sekmadienio renginius, jau beveik išgraibstyti, tačiau organizatoriams jauduliuką turėtų kelti vaizdas tribūnose pusfinalio dieną šeštadienį.

Ar dėjimų konkurso turnyras šeštadienį su profesionaliais žaidėjais, bet ne dėjimų meistrais, gali būti patrauklus sunkiausiai protu suvokiamų dėjimų internetuose iš NBA prisižiūrėjusiems žiūrovams?

ŽAIDĖJAS KLUBAS AMŽIUS ŪGIS
Šarūnas Beniušis Šiauliai 24 206
Viačeslavas Bobrovas Pieno žvaigždės 25 201
LaRonas Dendy Juventus 29 206
Kenny Gainesas Juventus 24 191
Matas Jucikas Neptūnas 23 205
Domantas Vilys Perlas (NKL) 18 188

Ar LaMelo Ballo netekęs snaiperio konkursas sekmadienį pažers dramos ir daug taiklių metimų?

ŽAIDĖJAS KOMANDA
1 Edvinas Šeškus Prienų–Birštono „Vytautas“
2 Valerijus Lichodejus Kėdainių „Nevėžis“
3 Gediminas Navickas Alytaus „Dzūkija“
4 Steponas Babrauskas Pasvalio „Pieno žvaigždės“
5 Nickas Zeisloftas „Šiauliai“
6 Dovis Bičkauskis Utenos „Juventus“
7 Lukas Aukštikalnis Panevėžio „Lietkabelis“
8 Mindaugas Lukauskis Vilniaus „Lietuvos rytas“
9 Laurynas Beliauskas Klaipėdos „Neptūnas“
10 Paulius Valinskas Kauno „Žalgiris“
11 Anthony Irelandas Utenos „Juventus“

Į daugelį klausimų jau greitai atsakys Karaliaus Mindaugo taurės turnyras. Keturi jo dalyviai tikisi, kad sekmadienį jų rūbinėje atsiduos ne stintomis, o šampanu, iš džiaugsmo išlaistytu „Švyturio“ arenos rūbinėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius