Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 13

Lietuviai atvyko į Osijeką apskridę kroatų gudrybę

Mantas Kalnietis nedrąsiai užėjo į centrinį Osijeko viešbutį. Kai visa komanda akimirksniu susibūrė prie lifto, rinktinės kapitonas kažko vis neramiai laukė. Bet buvo galima nuspėti, kas netrukus turėjo susitikti su Lietuvos rinktinės įžaidėju. Viešbučio foje pasirodė geras M.Kalniečio bičiulis Krunoslavas Simonas, kroatiškai pasveikinęs lietuvį. Jau po 24 valandų šių dviejų buvusių bendražygių lauks gerokai rimtesnis susitikimas.
Arvydas Sabonis
Lietuvos krepšinio rinktinė atvyko į viešbutį Osijeke / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dar prieš akimirką Krunoslavas Simonas šalia centrinio Osijeko viešbučio lauke laukė savo tautiečių, su kuriais ramų šiltą ketvirtadienio vakarą planavo pasivaikščioti palei Dravos upę. Netoliese trypčiojo NBA žaidėjai Bojanas Bogdanovičius ir Ante Žižičius, žingsniavę iš kambario į kambarį pro viešbučio foje šurmuliuojančių vyrų būrį.

Netrukus prie viešbučio pasirodė dar vienas didelis autobusas. Jo priekyje vos sutilpo Dainius Adomaitis ir Arvydas Sabonis.

Nacionalinės komandos delegacija Osijeke registruosis tik vienai nakvynei. Lietuviai užsakomuoju reisu išvyks namo iškart po mačo, dar vėlų penktadienio vakarą.

Lietuvių lėktuvas nusileido mažyčiame Osijeko oro uoste, kuris yra nutolęs per 20 km nuo miesto ir per metus priima tik kiek daugiau nei 40 tūkst. keleivių – 8 kartus mažiau nei Vilniaus oro uostas.

Šis daugiausia vietinius skrydžius organizuojantis oro uostas iš Lietuvos pasiekiamas nebent dviem persėdimais – per Varšuvą ir Zagrebą. Tik, įdomu, savaitgaliais kelionės maršrutą tektų keisti, nes ne darbo dienomis Osijekas organizuoja dar mažiau skrydžių. O juk viskas pagal taisykles – oro uostas šalia rungtynių miesto.

Jeigu ne galimybė keliauti užsakomuoju reisu, lietuvių kelionė link viešbučio būtų trukusi ne 20 minučių, o daugiau nei 3 valandas, kadangi kitas artimiausias oro uostas yra Zagrebe – už beveik 300 km nuo Osijeko.

Galbūt kroatai netikėtai organizuodami rungtynes ne gilias krepšinio tradicijas turinčiuose miestuose – pavyzdžiui, Zagrebe ar Zadare, o Osijeke, tikėjosi apsunkinti lietuviams kelionę prieš rungtynes?

„Osijeką pasirinkome dėl sirgalių“, – 24sek tikino Kroatijos krepšinio federacijos atstovai.

Mūsiškiai atkeliavo į Kroatiją lydimi triukšmingos palydos. Tiesa, ji dar kaupė jėgas penktadienio vakarui. Kartu su nacionaline komanda į Osijeką atskrido maždaug 20 sirgalių.

„Ne čia, ne čia! Į hostelį!“ – trims taksi ekipažams pristačius spalvingus miesto svečius į tą patį viešbutį, kuriame buvo laukiama Lietuvos krepšininkų, girdėjosi pro taksi automobilių langus.

Dar didesnė aistruolių dalis keliavo į nelankytą pasaulio čempionato atrankos tašką kitais skrydžiais per Zagrebą, kurį nuo Osijeko skiria 300 km, arba mikroautobusais.

Iš viso penktadienio vakarą „Gradski Vrt“ tribūnose tikimasi išgirsti mažiausiai 50 Lietuvos sirgalių. Bilietus į likusias 3,5 tūkst. vietų jau išpirko kroatai.

PČ atrankos J grupė

1. Lietuva 6-0
2. Italija 4-2
3. Lenkija 3-3
4. Nyderlandai 3-3
5. Kroatija 3-3
6. Vengrija 3-3
Lietuvos rinktinės rotacija
Mantas Kalnietis Lukas Lekavičius
Renaldas Seibutis Adas Juškevičius
Edgaras Ulanovas Rokas Giedraitis Deividas Gailius
Mindaugas Kuzminskas Eimantas Bendžius Edgaras Želionis
Artūras Gudaitis Evaldas Kairys
Kroatijos rinktinės rotacija
Rokas Stipcevičius Mate Kalajžičius
Krunoslavas Simonas Jakovas Mustapičius Josipas Bilinovacas
Bojanas Bogdanovičius Ivanas Ramljakas
Dario Šaričius Tomislavas Zubčičius Hrvoje Peričius
Ante Žižičius Ivica Zubacas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius