Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 24

Lietuvos rinktinėje blykstelėjusiam įžaidėjui – ukrainiečių pasiūlymas su išpirka

Lietuvos rinktinėje blykstelėjęs Vaidas Kariniauskas sulaukė susidomėjimo iš užsienio. 15min žiniomis, Ukrainos klubas kreipėsi į Utenos „Juventus“ su pasiūlymu parduoti proveržio sezoną žaidžiantį atakų organizatorių.

V.Kariniausko užsigeidė Kijevo „Budivelnik“ klubas, kurio vadovu dirba lietuvis Gediminas Navikauskas.

15min šaltinių teigimu, ukrainiečiai uteniškiams pasiūlė 25 tūkst. eurų išpirką. Tai vienas didžiausių išpirkos pasiūlymų „Juventus“ ekipos istorijoje.

Vis dėlto Utenos komandos vadovai pasiūlymo nepriėmė ir V.Kariniauskas tęs karjerą Lietuvoje.

27 metų 199 cm ūgio atakų organizatorius turi kontraktą su „Juventus“ ir kitam sezonui. 15min žiniomis, jeigu Utenos klubas 2021-2022 m. dalyvaus tarptautiniame Europos turnyre, vasarą V.Kariniauskas galės palikti „Juventus“ tik už išpirką.

Patys uteniškiai sezono pradžioje už 7 tūkst. eurų išpirko V.Kariniauską iš Kėdainių „Nevėžio-Optibet“.

Kėdainiuose žibėjęs V.Kariniauskas persikėlęs į stipresnę komandą išlaikė solidžius rodiklius.

LKL čempionate jo vidurkis siekia 16,5 taško (60,2 proc. dvit., 41,2 proc. trit.), 3,2 atkovoto bei 1,5 perimto kamuolio, 6,6 rezultatyvaus perdavimo ir 19,2 naudingumo balo per 30 minučių.

Rinktinėje per dvejas 2022-ųjų Europos čempionato atrankos rungtynes su Danija ir Čekija įžaidėjas rinko vid. 12,5 taško, po 3 atkovotus kamuolius ir po 4 rezultatyvius perdavimus per 24 minutes.

„Vaidas Kariniauskas šitame lange atrodė puikiai. Jei nebūtume jo pasikvietę, nežinau, kaip būtume atrodę“, – po lemiamų rungtynių su Danija teigė Lietuvos rinktinės treneris Darius Maskoliūnas.

15min LKL vadovų apklausoje V.Kariniauskas buvo išrinktas įspūdingiausiu, labiausiai stebinančiu, naudingiausiu ir geidžiamiausiu sezono žaidėju.

TAIP PAT SKAITYKITE: Svajonių sugrįžimas: LKL vadovų apklausoje – absoliutus V.Kariniausko dominavimas

„Juventus“ su V.Kariniausku iškovojo trečią vietą KMT varžybose, o LKL čempionate rikiuojasi treti. „Budivelnik“ Ukrainos pirmenybėse užima septintą vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius