Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 04

Mantas Kalnietis apie sąlygas Rio: „Aš galėčiau nors ir palapinėje miegoti“

Prieš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių atidarymą sporto įvykius vis užgožia nemalonūs nutikimai. Australijos olimpiečiai iš pradžių nesutiko gyventi sąlygų neatitinkančiame olimpiniame kaimelyje, vėliau buvo ir apvogti, o antradienį apšvarinta buvo ir lietuvė Milda Valčiukaitė. Tačiau Lietuvos krepšininkai kol kas tokių nemalonių situacijų išvengė ir sąlygomis nesiskundžia.
Lietuvos krepšinio rinktinė
Lietuvos krepšinio rinktinė / „Twitter“ nuotr.

Po treniruotės kalbinti Mantas Kalnietis ir Mindaugas Kuzminskas kone sutartinai teigė, kad sąlygos Rio olimpiniame kaimelyje yra geros, jie niekuo nesiskundžia. Visi supranta, kad olimpinės žaidynės nėra Europos ar pasaulio čempionatas, kur sportininkų mažai – čia jų daugybė, tad ir sąlygos paprastos.

„Labai gerai nusileisti truputį ant žemės ir pagyventi normaliomis sąlygomis. Daug kas skundžiasi, tačiau reikia suprasti, kad susirinko 10 tūkstančių sportininkų, negali visiems čia būti kaip Kempinski viešbutis ar patarnauti virtuvės šefai.

Daug sportininkų norėtų būti mūsų vietoje – olimpiadoje. Aš sutikčiau čia miegoti ir palapinėje. Yra truputį neaiškumų ar klaidų, bet organizatoriai viską išsitaiso“, – pasakojo M.Kalnietis.

Pirmose olimpinėse žaidynėse karjeroje dalyvaujantis M.Kuzminskas antrino komandos draugui, kartodamas, kad skųstis nėra kuo.

„Nesame mes išskirtiniai. Visada lovos vieniems būna trumpos, kitiems kietos, kitiems minkštos. Visiems viskas gerai nebūna.

Mes nežinome daug užsienio lengvaatlečių, ilgų nuotolių bėgikų ar plaukikų, tad natūralu, kad ne visi domisi krepšiniu

Man kaip pirmose žaidynėse viskas yra gerai, gal kažkur buvo geriau, nežinau. Visi sportininkai laikosi režimo, kaimelyje tvarkinga. Gal kiek triukšmingiau būna per repeticijas, kai užgroja koks italų himnas, maršas. Būna smagu, jei miegi“, – juokėsi M.Kuzminskas.

Vis dėlto ne visiems olimpinis kaimelis patinka. JAV vyrų ir moterų krepšinio rinktinės nusprendė gyventi ne su visais olimpiečiais, o prabangiame kruiziniame laive „Sidabrinis debesis“. Tačiau M.Kuzminskas mano, kad tai ne dėl išskirtinių sąlygų.

„Matome, kai olimpiniame kaimelyje vaikšto Džokovičius, Nadalis ar Phelpsas. Visi nori su jais nusifotografuoti, net kiti sportininkai. Manau, kad amerikiečių sprendimas labiau paremtas tuo nei kažkokiomis išskirtinėmis sąlygomis.

Mūsų čia nelabai kas pažįsta. Mes nežinome daug užsienio lengvaatlečių, ilgų nuotolių bėgikų ar plaukikų, tad natūralu, kad ne visi domisi krepšiniu“, – teigė kitą sezoną NBA save išbandysiantis puolėjas.

Lietuvos krepšinio rinktinė pirmąsias Rio turnyro rungtynes su Brazilijos ekipa žais rugpjūčio 7-ąją, sekmadienį.

Tai nudžiugino M.Kalnietį, kuris jau dalyvavo 2012 metų Londono žaidynėse, tačiau nežengė su Lietuvos olimpiečiais atidarymo ceremonijoje. Šįkart rinktinės atakų dirigentas žada tai daryti.

„Londone po atidarymo kitą dieną turėjome rungtynes. Nežinau, kaip kiti, aš tikrai eisiu – iki rungtynių bus dvi dienos. Noriu pamatyti atidarymą“, – sakė M.Kalnietis.

Rinktinės tvarkaraštis Rio
Data Rungtynės Vietos laikas Lietuvos laikas
Rugpjūčio 7 d. Lietuva – Brazilija 14:15 20:15
Rugpjūčio 9 d. Lietuva – Nigerija 19:00 01:00 (rugp. 10 d.)
Rugpjūčio 11 d. Lietuva – Argentina 22:30 04:30 (rugp. 12 d.)
Rugpjūčio 13 d. Lietuva – Ispanija 19:00 01:00 (rugp. 14 d.)
Rugpjūčio 15 d. Lietuva – Kroatija 22:30 04:30 (rugp. 16 d.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius