Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 31

Naująjį „Žalgirį“ testavęs M.Schilleris išskyrė klaidas ir tempą: „Buvome per greiti“

Martinas Schilleris pirmadienio vakarą pirmą kartą nuo šoninės linijos dirigavo Kauno „Žalgirio“ žaidimui. Pirmas blynas neprisvilo – Lietuvos čempionai draugiškame mače 92:59 nušlavė Rygos VEF, o austras tikino matęs ir gerų, ir blogų dalykų aikštėje.
Martinas Schilleris
Martinas Schilleris / nuotr. zalgiris.lt

Naujasis „Žalgirio“ vairininkas akcentavo tai, jog buvo žaidžiamas dar tik pirmasis mačas su realiu varžovu, o ne tarpusavyje per treniruotes.

„Svarbu pajausti ritmą, tikrų rungtynių emocijas. Tai kitas jausmas nei tada, kai vieni prieš kitus dirbame treniruotėse. Esame laimingi, kad Rygos komanda galėjo atvykti, nes situacija su COVID-19 virusu yra neaiški“, – kalbėjo M.Schilleris.

Austro teigimu, kaskart, kai jo auklėtiniai buvo agresyvūs „du prieš du“ situacijose, o kamuolys judėjo gerai, atakos pavyko – atsidarė erdvės varžovų gynyboje.

„Manau, kad varžovai atkovojo per daug kamuolių, o mes per daug klydome. Kol kas – tiek. Žiūrėsime video ir toliau dirbsime“, – neigiamus aspektus išskyrė treneris, kurio auklėtiniai kovą dėl kamuolių laimėjo 38:30, tačiau prarado net 21 kamuolį.

Manau, kad varžovai atkovojo per daug kamuolių, o mes per daug klydome

Kalbėdamas apie tai, ko tikėjosi prieš pirmąsias rungtynes, M.Schilleris akcentavo darbą aikštėje, varžymąsi su oponentais ir savo idėjų šlifavimą.

„Mums reikia geriau pažinti vieniems kitus, tai pirmas kartas, kai kartu žaidžiame rungtynes: žaidėjai, treneriai ir t.t.“, – sakė strategas.

nuotr. zalgiris.lt/Kauno „Žalgiris“
nuotr. zalgiris.lt/Kauno „Žalgiris“

Paklaustas apie savo filosofiją, M.Schilleris pasakojo, kad „Žalgiris“ norės būti agresyvus tiek gynyboje, tiek ir puolime. Kaip ir dauguma komandų.

VIDEO: Žalgiris - VEF Riga | Game Highlights | 2020.08.31

„Manau, kad buvome greiti, gal net ir per greiti. Ar mes norime greitinti žaidimą, kai yra proga? Taip, norime. Tačiau, jei nėra tam progos, tuomet galime sulėtėti. Jei kalbame apie puolimo intensyvumą, taip, mes norime susikurti lengvų taškų su didesne sparta. Bet nenorime tapti nekontroliuojami“, – aiškino 38-rių treneris.

„Žalgiris“ išmetė net 32 tolimus metimus, iš kurių tikslą pasiekė 15 (47 proc.). M.Schillerio teigimu, tolimi metimai turėtų būti vienas iš svarbių ginklų ateinančio sezono metu.

„Mūsų išsidėstymas tam yra tinkamas. Nėra taip, kad mes turime išmesti kažkokį kiekį tritaškių. Manau, kad tritaškis yra geras dalykas, mes turime gerų metikų ir galime tuo naudotis“, – sakė austras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius