Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 20 /15:57

Naujas A.Verygos įsakymas – sporto varžybose žiūrovams reikės kaukių

Lietuvos sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga trečiadienį paskelbė naujas taisykles, kurioms dėl pandemijos reikės vadovautis ir sporto varžybų rengėjams.

Naujame A.Verygos pasirašytame sprendime pranešama apie naujas sąlygas aukšto meistriškumo sporto varžybose:

„Pakeičiu 1.1 papunktį ir išdėstau jį taip:

1.1. atvirose erdvėse vykstančiose varžybose dalyvautų ne daugiau nei 1000 žiūrovų ir (ar) dalyvių (neskaičiuojant varžybose dalyvaujančių aukšto meistriškumo sportininkų) bei aukšto meistriškumo sporto ir fizinio aktyvumo specialistų, aukšto meistriškumo sporto ir fizinio aktyvumo instruktorių, teisėjų, antidopingo pareigūnų, organizatorių ir aptarnaujančio personalo, ir tarp žiūrovų, išskyrus sutuoktinius, artimuosius giminaičius, įtėvius, įvaikius, globėjus ir rūpintojus, būtų užtikrintas ne mažesnis nei 1 m atstumas, žiūrovai viso renginio metu dėvėtų nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ir kitas priemones).

Naujas A.Verygos sprendimas
Naujas A.Verygos sprendimas

2. Pakeičiu 1.2 papunktį ir jį išdėstau taip:

1.2 uždarose erdvėse vykstančiose varžybose dalyvautų ne daugiau nei 600 žiūrovų ir (ar) dalyvių (neįskaičiuojant sportininkų ir kitų asmenų), ir tarp žiūrovų, išskyrus sutuoktinius, artimuosius giminaičius, įtėvius, įvaikius, globėjus ir rūpintojus, būtų užtikrintas ne mažesnis nei 1 m atstumas, žiūrovai viso renginio metu dėvėtų nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones“, – skelbiama sveikatos apsaugos ministro nurodyme.

Nedėvėti kaukių leidžiama tik neįgalumą turintiems asmenims.

Svarbiausi pokyčiai šiuose nutarimuose yra dėl kaukių dėvėjimo.

Pagal dabartinius nutarimus reikštų, kad 15,5 tūkst. vietų Kauno „Žalgirio“ arenoje sirgalių gali būti ne daugiau 600, bet Lietuvos čempionų klubo teisininkai tiki, kad liks galioti ir ankstesnis nutarimas, pagal kurį nuo rugsėjo 1 dienos žiūrovų skaičius nebus ribojamas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Žalgirio“ sirgaliai 2018 m.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Žalgirio“ sirgaliai 2018 m.

„Mes toliau sekame informaciją ir žiūrime, kaip viskas išsirutulios. Nėra ką per daug ir komentuoti, – sakė Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas. – Aišku, didelę pajamų dalį norime surinkti iš bilietų prekybos, bet kokie bus įstatymai, taip prie jų ir taikysimės. Nežinia tik, iš kur reikės pasiimti tuos pinigus.

Buvo kalbėta, kad nuo rugsėjo 1 dienos nebus žiūrovų ribojimų, tik bus privalomos kaukės. Mes tam ir ruošėmės, dėliojomės taip. Tikime, kad iki sezono pradžios ši bangelė nuslops ir taisyklės liks tos pačios.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pauliaus Motiejūno spaudos konferencija
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pauliaus Motiejūno spaudos konferencija

Kauno klubo biudžetas ženkliai priklausomas nuo žiūrovų skaičiaus ir bilietų prekybos.

Prieš praėjusį sezoną biudžetas buvo planuojamas apie 12 mln. eurų, o iš prekybos bilietais buvo planuojama surinkti apie trečdalį biudžeto. Po 2018–2019 m. sezono Kauno klubas skelbė, kad iš bilietų uždirbo 3,6 mln. eurų.

Žiūrovų emocijos
Žiūrovų emocijos

32 nauji susirgimai

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ketvirtadienį pranešė, kad praėjusią parą šalyje patvirtinti 32 nauji koronaviruso atvejai.

Vienas žmogus mirė nuo šios ligos. Iš viso Lietuvoje nuo COVID-19 mirė 82 žmonės. 13 asmenų mirė dėl kitų priežasčių, nors buvo užsikrėtę.

Iš viso Lietuvoje koronavirusas buvo nustatytas 2528 asmenims.

1747 pasveiko nuo ligos, o 686 – serga. 3146 žmonės šiuo metu turi izoliuotis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius