-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 03

NBA žvalgų akys vėl krypsta į Kėdainius – į „Nevėžį“ tupia du išskirtinių duomenų talentai

NBA skautai vėl varstys Kėdainių krepšinio arenos duris. 15min žiniomis, „Nevėžio“ klubą papildo du išskirtinių duomenų užsienio talentai, kurie ateityje pretenduoja patekti į NBA naujokų biržą.
Abramo Canka ir Arielis Hukporti
Abramo Canka ir Arielis Hukporti / kknevezis.lt nuotr.

Skambiausias „Nevėžio“ pirkinys – 18-metis 213 cm ūgio vokietis Arielis Hukporti.

15min žiniomis, su itin galingo sudėjimo aukštaūgiu bus pasirašyta ilgalaikė trejų metų sutartis.

Vokietijoje gimusiam ir Togo piliečių šeimoje užaugusiam krepšininkui 2021-ųjų NBA naujokų biržoje prognozuojamas šaukimas antrajame rate.

A.Hukporti atkeliauja iš Liudvigsburgo „Riesen MHP“ ekipos Vokietijoje. Su ja krepšininkas vasarą rungtyniavo finaliniame Vokietijos nacionalinio čempionato etape ir per 9 minutes rinko po 4 taškus, 1,7 atkovoto kamuolio, po 1 bloką ir 4,7 naudingumo balo.

„Be jokių klausimų – didžiausias mūsų klubo talentas, kokį turėjome“, – stn.de neslėpė „Riesen MHP“ vyr. treneris Johnas Patrickas.

VIDEO: A.Hukporti epizodai Vokietijos čempionate

Tvirtai sudėtas aukštaūgis sužibėjo 2020-ųjų „Basketball Without Borders“ stovykloje Čikagoje. Talentingiausių jaunųjų krepšininkų suvažiavime NBA Visų žvaigždžių savaitgalio metu vasarį A.Hukporti tapo naudingiausiu turnyro žaidėju.

ESPN apžvalgininkai Jonathanas Givony ir Mike'as Schmitzas jį palygino su buvusiu NBA žaidėju Gregu Monroe.

NBA talentų specialistai labiausiai vertina sprogstamąją jaunuolio jėgą, greitį, lipimą ant lentos, lanko gynybą ir galingą atakų arti krepšio užbaigimą.

A.Hukporti turi potencialo pataikyti iš distancijos ir tapti aukštaūgiu, kuris galėtų atakuoti krepšį du prieš du atšokus arčiau perimetro. Bet ESPN pabrėžia, kad jis turėtų šlifuoti savo gynybą toliau nuo krepšio, taip pat atkovotų kamuolių ir technikos įgūdžius.

„NBA dabar negraibsto į žaidimą baudos aikštelėje orientuotus centrus, kurie prasčiau ginasi prie perimetro, o Hukporti vis dar ieško elitinio savo įgūdžio NBA. Tačiau jis užpildo užtektinai kategorijų, dėl ko juo domisi NBA skautai“, – rašė Mike'as Schmitzas.

FIBA nuotr./Arielis Hukportis
FIBA nuotr./Arielis Hukportis

„Nepaisant laiko juostų skirtumo, Hukporti vos atvykęs į turnyrą Čikagoje tiesiog dominavo abiejose aikštės pusėse ir įrašė savo pavardę į diskusiją dėl pirmo 2021-ųjų NBA naujokų biržos rato šaukimo, – susižavėjimo jaunuoliu Čikagoje neslėpė „Sports Illustrated“. – Jis pelnytai tapo turnyro MVP. Galingas sudėjimas, platūs pečiai ir įspūdingas greitis negalėjo neatkreipti dėmesio. Jis sužavėjo savo produktyvumu ir įtaka gynyboje. Jo žaidimas puolime vis dar progresuoja, tačiau jis parodė minkšto kairio riešo potencialą ir didžiulį fiziškumą.

NBA kontekste jis nėra nei išskirtinės fizikos, nei išskirtinių įgūdžių žaidėjas, bet jis atitinka daugelį NBA standartų ir išsiskiria iš savo bendraamžių. Vienas NBA vadovas stovykloje Čikagoje sakė, kad jis jau dabar NCAA rinktų dvigubus dublius. Jeigu Hukporti toliau taip tobulės, tai turėtų būti karštas vardas NBA.“

VIDEO: A.Hukporti žaidimo epizodai 2019-2020 m.

Kitas „Nevėžio“ talentas – 18-metis 199 cm ūgio gynėjas iš Italijos Abramo Canka.

Albanės ir senegaliečio šeimoje gimęs krepšininkas priklausė Romos „Stella Azzurra“ krepšinio akademijai.

Prieš savaitę jis pasirašė kontraktą su Krasnodaro „Lokomotiv“, o Kėdainių klubui bus skolinamas pagal unikalų 2+2 kontraktą. Dvejus pirmuosius metus A.Canka žais Kėdainiuose, o kitus du – Krasnodare.

FIBA nuotr./Abramo Canka
FIBA nuotr./Abramo Canka

Praėjusį sezoną antroje Italijos lygoje A.Canka per 24 minutes rinko vid. 7,8 taško, 4,1 atkovoto kamuolio bei 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Eurolygos jaunimo atrankoje Miunchene per ketverias rungtynes A.Canka rinko vid. 16,8 taško, atkovojo 4,3 ir perėmė 2,3 kamuolio, atliko 4,3 rezultatyvaus perdavimo bei rinko 21,3 naudingumo balo ir buvo išrinktas į simbolinį geriausių turnyro krepšininkų penketą.

„Vienas didžiausių turnyro siurprizų, – vasarį rašė Mike'as Schmitzas iš ESPN. – Canka yra tikras NBA potencialo turintis įžaidėjas, kuris trykšta neįtikėtina energija gynyboje. Jis išsiskiria savo sprogstamuoju atletiškumu, kibia ir fiziška gynyba. Jis taip pat gali užbaigti ataką abiem rankomis po prasiveržimo. Jam dar reikia patobulinti savo metimą iš distancijos, o tada jis galėtų tapti 2021-ųjų NBA naujokų biržos siurprizu.“

„Dėl jo energijos niekada nekyla klausimų, – italą pristatė Euroleague.net. – Jis kaunasi dėl komandos su didžiuliu užsivedimu ir turi žudiko instinktą. Jis patobulino savo metimą ir pridėjo svorio. Tai aukštas gynėjas, kuris gali dengti kelias pozicijas ir kurti po driblingo, įveikti varžovus vienas prieš vieną ar pataikyti iš statinės padėties. Canka turi būti dar stabilesnis puolime, o šis dar šiek tiek atsilieka nuo jo elitinių gynybos įgūdžių.“

VIDEO: Abramo Canka žaidimo epizodai

„Nevėžio“ ekipą kitą sezoną toliau treniruos Marius Kiltinavičius.

Kėdainių klubas jau pranešė apie naujas dvejų metų sutartis su Panagiočiu Kalaitzakiu ir Juliumi Kazakausku, taip pat įsigijo Justą Tamulį. Sutartį su „Nevėžiu“ taip pat turi vidurio puolėjas Viny Okouo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius