Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 04 03

„Neptūnui“ – galbūt paskutinė galimybė įkrėsti „Žalgiriui“

Trejos rungtynės ir trys Kauno „Žalgirio“ pergalės. Žalgiriečiai šį sezoną neįkandami Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkams.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgiris“ šį sezoną „Neptūną“ nugalėjo mažiausiai 9 taškų skirtumu. Nė sykio klaipėdiečiams nepavyko išlaikyti intrigos iki paskutinės minutės. Kaune du mūšiai baigėsi „Žalgirio“ pergalėmis 81:71 ir 89:57, o Klaipėdoje kauniečiai triumfavo 82:73.

Jeigu žalgiriečiai ir sekmadienį nugalės „Neptūną“, po ketverių metų pertraukos uostamiestis baigs reguliarųjį sezoną nė sykio neįkandęs „Žalgiriui“. „Neptūnas“ anksčiau yra patiesęs „Žalgirį“ 2012-2013 m., 2013-2014 m. ir 2014-2015 m. sezonais.

Beje, tada „Neptūnui“ vadovavo treneris Kazys Maksvytis. Iš jo vairą praėjusią vasarą perėmęs Dainius Adomaitis teoriškai dar galės pabandyti pateikti siurprizą atkrintamosiose varžybose, bet jei pasieks mažų mažiausiai pusfinalį ar net finalą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Martynas Mažeika
Luko Balandžio / 15min nuotr./Martynas Mažeika

Bet kol dar yra vilčių, „Neptūnui“ reikia nugalėti „Žalgirį“ 31-ajame LKL čempionato ture. Juolab, ši pergalė labai reikalinga turnyro lentelėje. „Neptūnas“ su 16 pergalių ir 14 pralaimėjimų rikiuojasi ketvirtas, „Vytautas“ pabėgęs į priekį viena pergale daugiau (17-13), o ant kulnų mina Utenos „Juventus“ (16-14).

Svajodamas apie pergalę „Neptūnas“ privalo pagerinti puolimą. Per trejas rungtynes klaipėdiečiai į „Žalgirio“ krepšį metė vidutiniškai po 67 taškus. Pagal rezultatyvumą „Neptūnas“ tėra septinta komanda LKL, bet rodiklis prieš „Žalgirį“ yra bent 9 taškais prastesnis nei bendras komandos vidurkis (76,5 tšk.).

„Neptūnas“ po „Žalgirio“ krepšiu sugriebia net 11,5 kamuolio (palyginimui, „Žalgiris“ – tik 7,7), bet klaipėdiečiai neišnaudoja antrųjų šansų.

D.Adomaičio auklėtiniams fatališkai nekrenta. Į Eurolygos komandos krepšį „Neptūnas“ sumeta vos 40,8 proc. dvitaškių ir 34,5 proc. tritaškių. Įprastai „Neptūnas“ dvitaškius LKL meta 50,88 proc., tritaškius – 33,43 proc. tikslumu.

Blogiausia, kad „Neptūnas“ į „Žalgirio“ krepšį įmeta tik 68,9 proc. baudų metimų. Papildomos lengvos progos pasižymėti kiek padidintų rezultatyvumą, bet koją kiša bent 5 procentais prastesnis pataikymas nei klubo vidurkis.

Sužaisti rezultatyviau nepadeda net ir mažesnis nei „Žalgirio“ klaidų skaičius (13,7 kl. prieš 15 kl.) ar beveik 10 perimtų kamuolių per susitikimą. Visos pastangos subliūkšta išmetant netikslius metimus.

„Neptūno“ problemos vien su puolimu nesibaigia. „Neptūnas“ žalgiriečiams leidžia įmesti 66,4 proc. dvitaškių, kai Kauno ekipos vidurkis LKL yra 57,13 proc.

D.Adomaičiui nepavyksta paruošti gynybos prieš „Žalgirio“ stiprybę – priekinę liniją. Paulius Jankūnas ir Ianas Vougioukas vis šmėžuoja tarp rezultatyviausių žaidėjų, o negana to prie jų prisijungė ir australas Brockas Motumas, sunkiai save randantis Eurolygoje. Be to, „Neptūnas“ gynyboje nesudaro keblumų Edgarui Ulanovui.

Prieš mėnesį „Neptūnas“ namuose parklupdė kitą LKL favoritą Vilniaus „Lietuvos rytą“ 70:62, bet du pastaruosius savaitgalius pralaimėjo „Vytautui“ ir „Juventus“ dviženkliu skirtumu. Kokį klaipėdiečių veidą išvysime atėjus maksimalių išbandymų metui?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius