-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 27

Po pirmo blyno įvertino „Žalgirio“ pokyčius: „Jie padarė išvadas“

„Jie aukštesni, greitesni, atletiškesni“, – po pirmųjų sezono rungtynių apie pasikeitusį Kauno „Žalgirį“ kalbėjo Mindaugas Brazys, kuriam pirmajam teko testuoti Lietuvos čempionų karūną praradusią, bet stipriai pasikeitusią laikinosios sostinės komandą.
Mindaugas Brazys įvertino „Žalgirio“ pokyčius
Mindaugas Brazys įvertino „Žalgirio“ pokyčius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pernai tik trečioje vietoje Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) likęs „Žalgiris“ per vasarą pasirašė sutartis su aštuoniais naujokais ir 2022-2023 m. sezono starte 79:71 palaužė M.Brazio treniruojamą Klaipėdos „Neptūną“.

„Žalgirio“ pasikeitimas iš fiziškos pusės – jie aukštesni, greitesni, atletiškesni – mums buvo labai nepriimtina, ypač pirmoje pusėje, – po nesėkmės Klaipėdoje kalbėjo M.Brazys. – Labai daug taškų gavome iš po krepšio, iš centravimo. Antroje pusėje pavyko tai kažkiek pakontroliuoti, išmušėme juos iš vėžių su zonine gynyba. Priėjome prie momento, kai galėjome per vieną ar dvi atakas persverti rungtynes į savo pusę, bet pritrūko – kelios klaidos pabaigoje mus išmušė.“

Vertindamas „Žalgirio“ pasikeitimus, pirmą sezoną prie „Neptūno“ vairo stovintis specialistas pabrėžė, kad kauniečiai padarė išvadas po nesėkmingiausio pasirodymo klubo istorijoje.

„Žalgiris“ po praėjusio labai prasto sezono padarė išvadas. Jų komplektacija yra kitokia, jie daugiau orientuojasi į gynybinius žaidėjus, turi fiziškesnę komandą. Lietuvoje bus labai sunku prieš juos žaisti, nes jie tikrai agresyviai spaus visas rungtynes, nėra taip paprasta įeiti į derinius ir kt., – sakė M.Brazys. – Manau, ir kitoms komandoms bus sudėtinga. Lietuvos lygiu jie tikrai stipriai sustiprėję, o Eurolygoje – pamatysime.

Treneris vėlai prisijungęs, kai kurie žaidėjai po rinktinės grįžę, kažkurie, kurie buvo pagrindiniais, tapo atsarginiais. Trūksta jiems susižaidimo, jų tikrą veidą pamatysime truputį vėliau.“

Savo ruožtu kalbėdamas apie savo komandos tikslus M.Brazys nuo konkrečių teiginių atsiribojo ir tikslų neįvardijo.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Aš daugiau esu tokios nuomonės, kad reikia akcentuotis ne į galutinį rezultatą, o į žaidimą, noriu jį gerinti. Į kiekvienas rungtynes einame su noru laimėti, su „Žalgiriu“ irgi. Ruošėmės, turėjome pakankamai laiko, galvojome. Kažkokios rizikos pasiteisino, kažkur mes juos išmušėme, žiūrėjome, analizavome. Į kiekvienas rungtynes eisime su tuo pačiu požiūriu, o kaip bus, pamatysime. Bet kausimės visada ir bandysime laimėti kiekvienas rungtynes“, – sakė 39-erių treneris.

VIDEO: Kazys Maksvytis: „Ulanovas pelnytai tapo „Žalgirio“ kapitonu“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius