Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 12

R.Kurtinaitis apie naujokus: „Labai daug dėmesio skyrėme krepšininkų charakteriui“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas pasirašė sutartį su sunkiojo krašto puolėjo bei vidurio puolėjo pozicijoje žaisti galinčiu Robertu Carteriu, o naujuoju pirkiniu itin džiaugėsi vyriausiasis komandos treneris Rimas Kurtinaitis. Jis oficialiai ekipos svetainei internete papasakojo apie klubą papildžiusį amerikietį bei komplektacijos darbus.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

R.Carteris savo karjeroje žaidė vos viename profesionaliame klube, tačiau jo pavardę R.Kurtinaitis vis tiek spėjo įsiminti. 206 centimetrų aukštaūgis sostinės komandai padės ne tik atkovotais kamuoliais ar gynyba, bet ir tolimais metimais.

„Mačiau, kaip jis žaidžia, kol dirbau Italijoje. Labai džiaugiamės, kad jis prisijungė prie mūsų komandos, nes pats krepšininkas turėjo pasiūlymų ir iš kitų klubų.

Robertas vis dar yra jaunas, o iki NBA šiemet jam pritrūko labai nedaug. Tai krepšininkas, kuris yra labai universalus ir gali žaisti keliose pozicijose, o tai man labai patinka. Reikalui esant mes galėsime žaidimą greitinti žemais penketais, tačiau prireikus turėsime ir aukštaūgius, kurie galės pasistumdyti.

R.Carteris nėra labai aukštas, tačiau neblogai atkovoja kamuolius, meta iš dvitaškio bei tritaškio, žaidžia „du prieš du“, gali perduoti kamuolį laisvam komandos draugui, o apie jo charakterį mus pasiekė tik geri atsiliepimai. Šiemet jis žaidė NBA Vasaros lygoje, kurioje jam sekėsi tikrai neblogai.

Robertas vis dar yra jaunas, o iki NBA šiemet jam pritrūko labai nedaug. Tai krepšininkas, kuris yra labai universalus ir gali žaisti keliose pozicijose, o tai man labai patinka.

Smagu, kad jis pasirinko mūsų komandą, nes turėjo tokį patį pasiūlymą iš Italijos, tačiau jų klubas nežaidė Europos taurėje. Robertas galėjo keltis ir į Kiniją, tačiau toks sprendimas yra kiek rizikingas. Jis dar jaunas, todėl mums bus labai naudinga jo energija aikštėje. Manau, jog Vilniuje jis turės puikią progą tobulėti bei atsiskleisti.

Man buvo labai svarbu turėti kiek kitokį aukštaūgį nei Artūras Gudaitis, todėl tapome tik dar labiau universalesni“, – apie naujausią papildymą pasakojo Rimas Kurtinaitis.

Treneris teigė, jog Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubui būtų naudinga pasipildyti dar vienu krepšininku.

„Lengvojo arba sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje norėjome pasistiprinti dar vienu lietuviu, bet pasirašyti sutarties nepavyko.

Kalbant apie dabartinius žaidėjus, sunkiuoju krašto puolėju gali žaisti ir Artūras Jomantas, o galbūt šioje pozicijoje išbandysime ir Roką Giedraitį. Tiesa, pastarojo į šią poziciją dar nestačiau nė karto, todėl gali būti labai įdomu“, – sakė „Lietuvos ryto“ strategas.

Vyriausiasis Vilniaus komandos treneris džiaugėsi dabartinės sudėties universalumu, kuri leis žaisti įvairiai.

Lengvojo arba sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje norėjome pasistiprinti dar vienu lietuviu, bet pasirašyti sutarties nepavyko.

„Rinkausi žaidėjus, kurie gali žaisti greitai, bet norėjau išsaugoti galimybę savo penketą aikštėje paversti įvairesniu, – savo viziją dėstė R.Kurtinaitis. – Štai įžaidėjo pozicijoje turime Chrisą Kramerį, kuris gali žaisti greitai, o jį keisiantis Marcas Carteris yra labiau vadinamasis „combo“ gynėjas.

Man patinka, kad nereikia prisirišti prie konkrečių pozicijų. Turime variantų ir greitam žaidimui, ir lėtesniam. Priklausomai nuo varžovo bei situacijos galėsime prisitaikyti ir turėsime įvairių penketų.“

R.Kurtinaitis nekantrauja pradėti treniruočių, o paprašytas apibūdinti komandą vienu žodžiu teigė, jog ji yra įdomi.

„Pažiūrėsime, kaip mums pavyks viską įgyvendinti, tačiau tai turėtų būti labai įdomi komanda, – teigė strategas. – Labai daug dėmesio skyrėme krepšininkų charakteriui bei jų užklasinei veiklai. Norime turėti ekipą, kurioje vyrauja gera atmosfera.

Turime kautis vienas už kitą. Juk dažnai rungtynių nugalėtoją nulemia vienas kitas taškas, o gera atmosfera mums gali padėti laimėti tokius susitikimus.“

Pasiruošimą naujajam sezonui „Lietuvos ryto“ ekipa pradės rugpjūčio 19 dieną, o pirmoje treniruotėje dalyvaus visi tarpsezoniu komandą papildę naujokai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius