Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 25

Įdomaus „Barcelona“ pasiūlymo sulaukęs Šaras: „Žalgiris“ man – geriausia vieta tobulėti“

Puikiai atostogas vasarą praleidęs Šarūnas Jasikevičius internete sekė gandus apie jo derybas su Atėnų „Panathinaikos“. Lietuviui puikiai pažįstami Graikijos čempionai konkretaus pasiūlymo taip ir nebuvo pateikę, tačiau jo taip mylimas „Barcelona“ klubas buvo rimtai užmetęs meškerę ant „Auksinio berniuko“. Šaras 24sek.lt atskleidė, kad ilgiau padvejojęs atmetė „Barcelona“ pasiūlymą ir nutarė dar metams likti Kauno „Žalgiryje“.
Šarūno Jasikevičiaus pagerbimo akimirkos
Šarūno Jasikevičiaus pagerbimo akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Gandų prisiskaičiau kaip ir kiekvieną vasarą“, – sakė Š.Jasikevičius.

Nors kalbos apie derybas su „Panathinaikos“ Gintaro Krapiko asistentas pavadino „lempinėmis“, Barselonos ekipos ketinimai buvo labai rimti. „Barcelona“ svarstė Šarūnui skirti vieno iš krepšinio klubo vadovų pareigas.

„Aš savęs su kostiumu tiek ilgai per dieną nematau“, – nukirto Šaras.

Vasarą „Barcelona“ klube vyko organizacijos prezidento rinkimai, kuriuose triumfavo Josepas Marias Bertomeu.

Man būtų labai svarbu gauti gerą darbą, kur tavimi tikėtų, pasitikėtų ir leistų dirbti. Nebūtinai aukščiausiame lygyje. Kai tokį darbą gausiu, tada bandysiu būti pirmu treneriu.

Š.Jasikevičių dirbti krepšinio klube įkalbinėjo būrys kandidatų.

„Dvejojau, bet kita vertus, mestis į absoliučiai kitą darbą... Nebuvo aišku, kas laimės tuos rinkimus, o su vienu kandidatu nenorėjau savęs susieti, nes nesu labai politiškas žmogus. Nenorėjau mėtytis. Tas darbas – labai geras, bet eiti iš trenerio po metų į ofisą... Būtų kita komanda, net nebūčiau svarstęs, bet galvojau tik dėl to, nes „Barca“, – pasakojo Š.Jasikevičius.

– Šarūnai, kada planuojate pradėti vyriausiojo trenerio karjerą? – 24sek.lt paklausė „Žalgirio“ asistento.

– Iš tikrųjų, visada sakiau, kad jaučiuosi pasiruošęs, bet tuo pačiu nenoriu niekur skubėti. Jei tampi vyr. treneriu, tie pirmieji metai yra labai svarbūs. Arba tau uždės etiketę į vieną, arba – į kitą pusę. Man būtų labai svarbu gauti gerą darbą, kur tavimi tikėtų, pasitikėtų ir leistų dirbti. Nebūtinai aukščiausiame lygyje. Kai tokį darbą gausiu, tada bandysiu būti pirmu treneriu.

– Kalbos apie „Panathinaikos“ vyr. trenerio postą buvo laužtos iš piršto?

– Nežinau, kokia pusė tuose klubuose, kuriuose esu žaidęs, suinteresuota teikti tokią informaciją ir galvoti, kad kažkas taip gali būti. Bet daugiau mažiau tie gandai buvo „iš lempos“. Nelabai kas ir prieina prie tos vadovybės. Gandų prisiskaičiau kaip ir kiekvieną vasarą. Bet arba norėjau eiti į labai gerą klubą, arba likti metams „Žalgiryje“. Man čia labai gerai. Trenerių kolektyve gaunu labai daug pasireikšti.

– Dar vienu trenerio asistentu tapo Darius Songaila. Nudžiugote, kai prisijungė jūsų draugas?

– Aišku, apsidžiaugiau. Esame draugai jau tiek metų. Bet jis įtakos mano sprendimui neturėjo.

– Su kokiomis ambicijomis pasitinkate artėjantį sezoną?

– Ambicijos lieka tos pačios. Yra trys dalykai, kurių norime kaip ir pernai – „Top 16“, LKF ir LKL titulai. Į sezoną eini su viena idėja, o po to žiūri, kas bus toliau.

Gandų prisiskaičiau kaip ir kiekvieną vasarą. Bet arba norėjau eiti į labai gerą klubą, arba likti metams „Žalgiryje“. Man čia labai gerai. Trenerių kolektyve gaunu labai daug pasireikšti.

– Ar neapsunkins pasirengimo sezonui tai, kad kol kas treniruojasi tik trys pagrindinės komandos nariai?

– Dar tik pradėjome, bet manau, kad lengva nebus. Pernai ruošėsi daug pirmos komandos žaidėjų ir buvo daugiau patirties, todėl šiemet darbo bus daugiau. Jaunimui reikia laiko, kad viską perprastų. Dabar kol kas jie čia laksto ir viskas.

Dabar dirbsime su fizinio pasiruošimo treneriu ir minimaliai pradėsime krepšinį. Dabar svarbiausia fizinis pasiruošimas ir kuo daugiau apsižiūrėti į jaunimą, kuo geriau paruošti sezonui tuos tris pagrindinės komandos narius.

– Ar yra planas, kiek jaunų žaidėjų prisijungs prie pagrindinės komandos?

– Nėra. Norėtume kuo daugiau, bet reikia pamatyti jų tikrąsias galimybes. Bus laiko ir treniruotėms, ir rungtynėms, todėl per 2-3 savaites viskas turėtų paaiškėti.

– Kurie jaunieji žalgiriečiai yra arčiausiai pagrindinės komandos?

– Dabar negaliu kalbėti, nes dirbę tik fizinio rengimo treneriai, o mes su jais nelabai treniravomės. Norime suteikti visiems lygų šansą. Jaunimo krepšinis yra vienoks, vyrų – kitoks. Jei vienas geras jaunimo krepšinyje, nereiškia, kad jis bus geras tarp vyrų. Reikės stebėti jų darbą ir progresą.

– Kada prie komandos turėtų prisidėti australas Brockas Motumas, kuris jau baigė pasirodymą Australijos rinktinėje?

– Pagal naujausią informaciją, pirmąją rugsėjo savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius