-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 08 26

Šarūnas Jasikevičius: „Su Luku Lekavičiumi – viskas aišku“

„Gerai varai ir varyk taip toliau. Žiūrėk, negrįžk anksti į „Žalgirį“!“ – pirmadienį „Žalgirio“ rūbinėje tėviškai Lukui Lekavičiui galvą glostė ir per nugarą plekšnojo Šarūnas Jasikevičius. Daugelis specialistų kalba, kad būtent Šaras daugiausia prisidėjo prie sėkmingo 21-erių gynėjo šuolio iš NKL į Eurolygą. Legendinio įžaidėjo pamokytas, juodo darbo užgrūdintas ir drąsos aikštėje vedamas L.Lekavičius dabar yra per žingsnį nuo Lietuvos rinktinės dvyliktuko. Š.Jasikevičiaus tai nestebina.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Su juo viskas aišku“, – 24sek.lt sakė 39-erių „Žalgirio“ asistentas.

Nors už L.Lekavičių nacionalinėje komandoje jaunesnis tik devyniolikmetis Domantas Sabonis, Šaras giria gynėją už stabilų žaidimą.

„Pats didžiausias jo pliusas – beveik kiekvieną dieną žinai, ką gausi ir ko ne, – pasakoja Šaras. – Vienas žaidėjas – į viršų, kitas – į apačią, o dėl Luko žinai, kur jis užstrigs ir kur ne.“

Daug dėmesio individualiam darbui su L.Lekavičiumi praėjusį sezoną skyręs Š.Jasikevičius matė kiekvieną jaunuolio žingsnį laipteliais į viršų. Bet vidutiniškai 7,2 taško ir 2,2 rezultatyvaus perdavimo pasirengimo cikle renkantis šilališkis spėjo nustebinti ir patį mokytoją.

„Žalgiryje“ būti tuo tikru įžaidėju reikia laiko, nes Lukas daugiau taškų darytojas, metikas. Bet mačiau dvejas „Huawei Cup“ turnyro rungtynes ir jis padavė gerų pasų. Mane tai nustebino.

„Mane nustebino, kaip jis pasuoja, – kilstelėjo antakius Š.Jasikevičius. – „Žalgiryje“ būti tuo tikru įžaidėju reikia laiko, nes jis daugiau taškų darytojas, metikas. Bet mačiau dvejas „Huawei Cup“ turnyro rungtynes ir jis padavė gerų pasų. Mane tai nustebino.“

Išskyrus košmariškas rungtynes su kroatais, kuriose nesisekė beveik visiems kandidatams, du pastaruosius mačus Lukas meistriškai skirstė kamuolį.

Akistatoje su turkais L.Lekavičius per 19 minučių spėjo ne tik pelnyti 11 taškų, bet dar atlikti ir 6 rezultatyvius perdavimus.

Rungtynėse su austrais žalgirietis atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Momentais L.Lekavičius pasirengimo cikle atrodydavo ne ką prasčiau už pagrindinį rinktinės įžaidėją Mantą Kalnietį.

Š.Jasikevičius siūlo nesureikšminti to nelemto susitikimo su kroatais: „Reikia ramiai su jais visais. Lukui dar tik 21-eri. Nereikia pradėti galvoti, kad jie temps komandą. Pernai jam nereikėjo tempti „Žalgirio“ ir jis savo darbą darė užtikrintai, kartais net patempdavo komandą. Iš jo tikrai nesitikėjome tokios pagalbos.“

Alvydo Januševičiaus nuotr./Lukas Lekavičius
Alvydo Januševičiaus nuotr./Lukas Lekavičius

„Žalgirio“ treneris išskyrė Luko darbštumą, užsispyrimą, paklusnumą ir imlumą, bet paklaustas dėl jo galimybių patekti į dvyliktuką, Š.Jasikevičius neužbėgo įvykiams už akių.

„Mačiau tik dvejas Lietuvos rinktinės rungtynes, todėl negaliu daug kalbėti. Bet kiek teko skaityti internete, jis žaidžia gana gerai“, – sakė Šaras.

Anksti L.Lekavičiaus jis „Žalgiryje“ nelaukia, tačiau kitam sezonui jau turi planų būsimam M.Kalniečio dubleriui.

„Reikia tikėtis, kad šiemet jis mažais žingsniukais eis į viršų. Manau, kad viskas bus gerai, nes jis gerai dirba“, – užtikrintai tarė Šaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius