Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 11 /15:07

Šauktinių sąraše – Jonas Valančiūnas, Gediminas Orelikas ir Dovydas Redikas?

Pirmadienį viešai paskelbtas nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos šauktinių sąrašas. Šį kartą į sąrašą ir vėl pateko ne vienas žymus žmogus. Tarp jų ir Lietuvos krepšinio žvaigždė, „Toronto Raptors“ krepšininkas Jonas Valančiūnas, neseniai sudaręs 64 mln. JAV dolerių vertės sutartį.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

Žmogus, įvardytas kaip J.Valančiūnas, Panevėžio apskrities, Utenos KPKP sąraše yra įrašytas net 32-uoju numeriu. Jo eilės numeris bendrajame sąraše – 189-as.​

Tokį aukštą šaukimo eilės numerį turinčiam jaunuoliui greičiausiai tikrai tektų atlikti privalomąją karo tarnybą.

Vis dėlto sunku tikėtis, kad Utenoje būtų dar vienas 1992 m. gimęs J.Valančiūnas.

Svetainėje KAM.lt rašoma, kad tarnyba gali būti atidėta asmenims, kurie „turi išskirtinių gabumų ir laimėjimų mokslo, meno, sporto ar kt. srityse, savo veikla garsina Lietuvos Respublikos vardą ir rengiasi dalyvauti (ne daugiau kaip 3 savaites iki renginio) arba dalyvauja nacionalinio ar pasaulinio lygio renginiuose“.

Pernai į šauktinių sąrašą pateko Arvydo Sabonio sūnus Tautvydas, būrys LKL krepšininkų. Tarp šauktinių pernai buvo ir geriausiu 2015 m. futbolininku paskelbtas Lukas Spalvis, geriausias šalies tenisininkas Ričardas Berankis. Šiemet L.Spalvio ir R.Berankio sąrašuose jau nėra.

Sportininkams tarnauti kariuomenėje neteko.

Kiti žinomi sportininkai:

  • 5760 numeriu Vilniaus apskrities sąraše yra 1992 m. gimęs D.Redikas.
  • 2671 numeriu Šiaulių apskrities sąraše yra 1990 m. gimęs G.Orelik

Šaukimo nurodymai pirmadienį išsiųsti 30 228 karo prievolininkams, tačiau tarnybą atliktų 3 tūkst. šauktinių.

Kaip ir pernai, šeši sąrašai pagal regionus sausio 7 dieną buvo sudaryti naudojant kompiuterių programą, o procesą stebėjo dešimt visuomeninių organizacijų atstovų.

Pirmieji šauktiniai tarnybą pradės 2016 balandžio 4 dieną. Paskutiniai šaukimo etapai įvyks spalį, kai bus pašauktas didžiausias šauktinių skaičius – per 1,3 tūkst. karių.

Po sąrašų paskelbimo nuo pirmadienio savo noru tarnybai atlikti registruotis toliau gali ir tie jaunuoliai, kurie nepateko į šaukimo sąrašus.

Devynių mėnesių trukmės nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą Seimas atnaujino 2015 pavasarį. Šauktinių kariuomenė skirta greitam kariuomenės dalinių užpildymui ir parengtojo rezervo rengimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius