-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 12 31

Sparnuoti metai su keiksmais: 10 skandalingiausių citatų Lietuvos krepšinyje

2019-aisiais Lietuvos krepšinyje buvo ne tik skambių pergalių ar pralaimėjimų, bet ir pasisakymų. Visišku 2019-ųjų skandalingiausių Lietuvos citatų favoritu tapo Dainius Adomaitis, savo keiksmais Kinijoje nuskambėjęs per visą krepšinio pasaulį. 15min primena skandalingiausias sparnuotas frazes 2019-ųjų Lietuvos krepšinyje.

„It's a fu**ing joke!“ – Dainius Adomaitis.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris pasiuto po apmaudžiai pralaimėtų pasaulio čempionato antrojo etapo rungtynių, kurios nubraukė mūsiškių šansus patekti į turnyro ketvirtfinalį.

Strategas pliekė teisėjus už lemtingą klaidą, kai buvo pražiopsotas akivaizdus Rudy Gobert'o taisyklių pažeidimas, kainavęs Lietuvos rinktinei lemtingus taškus.

„Klauskite FIBA. Klauskite jų (apie tokį teisėjavimą). Kodėl klausiate manęs? – sėdėjęs šalia Jono Valančiūno, nepasitenkinimą reiškė Dainius Adomaitis. – Vieną mačą su australais žaidžiam regbį, o kitą mes net negalim prisiliesti prie varžovų. Tai suknistas pokštas! Tai ne krepšinis. Kam tas VAR? Nereikia būti gudruoliui – stabdyk žaidimą ir eik peržiūrėti video. Šitie vyrai du mėnesius be šeimų dirba rinktinėje ir negauna už tai nė euro. Didžiausia pagarba jiems! Bet kažkas negerbia šito žaidimo. Tai suknistas pokštas.“

VIDEO: Dainius Adomaitis apie FIBA: „This is fucking joke.... This is fucking joke“

„Jūs juokaujat, b**t?“ – Dainius Adomaitis.

Kumščiu trenkęs per stalą FIBA spaudos konferencijoje, D.Adomaitis nenusiramino perėjęs į žurnalistų zoną, kur jo laukė pokalbis su Lietuvos žiniasklaida.

Strategas piktinosi teisėjų selekcija pasaulio čempionate, kai elitinėms rinktinėms dirigavo arbitrai iš egzotinių šalių.

„Žaidžiam su Australija – visi supranta, kokios svarbos tai rungtynės. O švilpia, su visa pagarba, du Puerto Riko teisėjai ir vienas argentinietis. Vienas teisėjas mačo metu sako žaidėjui: Aš labai džiaugiuosi čia būdamas, čia pirmos tokios svarbios mano rungtynės. Žaidėjams tai sako ketvirtame kėlinyje! Jūs juokaujat, b**t?!“

VIDEO: Dainius Adomaitis pratrūko: keikėsi ir pliekė FIBA

„Kito varianto nematau. Tai net nesvarstytina“ – Dainius Adomaitis.

Po lemtingo pralaimėjimo antrajame pasaulio čempionato etape Dainius Adomaitis dar prieš paskutinį turnyro mačą su Dominikos Respublika prabilo, kad trauksis iš Lietuvos rinktinės pareigų.

Toje pačioje treniruotėje sėdėjęs Arvydas Sabonis tada dar nežinojo, kad turės ieškoti naujo trenerio nacionalinei komandai.

„Lietuvai būti tarp šešiolikos nėra geras rezultatas. O už rezultatą atsako kas? Treneris, – po treniruotės sakė D.Adomaitis, su šypsena prasitaręs, kad išprovokuotas prabilo apie savo pasitraukimą. – Kito varianto nematau. Tai net nesvarstytina. Dar važiuojant į čempionatą buvo pasakyta, kad tenkina vienintelis rezultatas – patekimas į olimpines žaidynes per pasaulio čempionatą. Žinojome, ką turime pasiekti ir įgyvendinti. Jeigu ne – viskas. Apie ką mes kalbam?“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

„Jūs atidarėt, uždarėt, tai jūs ir spręskit“ – Arvydas Sabonis.

Arvydo Sabonio atsakymas į klausimą, ar Kazio Maksvyčio galimybių treniruoti Lietuvos rinktinę klausimas jau uždarytas.

Tai Kazys Maksvytis turėjo tapti naujuoju nacionalinės komandos strategu, bet Permės „Parma“ klubas neišleido specialisto į rinktinę.

A.Sabonis neslėpė, kad federacija su pačiu Rusijos klubu tiesiogiai nekontaktavo, derėtis į Rusiją nevyko ir bendravo tik per patį K.Maksvytį.

Nors Lietuvoje buvo spėliojama, kad galbūt A.Sabonis dar ir po „Parmos“ pareiškimo skris į Rusiją derėtis dėl K.Maksvyčio, A.Sabonis Lietuvos žurnalistams nukirto, kad K.Maksvytis tikrai nestos prie rinktinės vairo.

„Jūs gi (žurnalistai – aut. past.) atidarėte, uždarėte, tai jūs ir spręskit. Sakau, dvylikto (lapkričio 12 d.) bus – jūs gi sprendėjai“, – burbėjo A.Sabonis, vėliau paleidęs dar ne vieną sparnuotą frazę, dėl kurios Lietuvos krepšinio bendruomenėje kilo didžiulis nepasitenkinimas dėl krepšinio federacijos prezidento retorikos.

Beje, kai Lietuvos žurnalistai dar pasaulio čempionate Kinijoje paprašė A.Sabonio pakomentuoti rinktinės pasirodymą, šis atšovė: „Ką? Ką norite, kad jums pasakyčiau? Apie ką kalbėti? Tai jūs vis tiek ten prirašysite.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arvydas Sabonis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arvydas Sabonis

„Žalia k**va! Žalia k**va! Hey! Hey!“ – Linas Kleiza.

Vilniaus „Ryto“ sporto direktorius švęsdamas savo komandos triumfą Karaliaus Mindaugo taurėje pateko į internetą.

Viešumoje pasklido viename Vilniaus naktiniame klube užfiksuotas vaizdo įrašas, kuriame L.Kleiza necenzūrine skanduote pašiepė Kauno „Žalgirio“ komandos pralaimėjimą.

Dėl savo elgesio L.Kleiza sukėlė diskusijų audrą ne tik viešojoje erdvėje, bet ir „Ryto“ klubo viduje.

VIDEO: „Ginčas“: Ar Linas Kleiza siautulingam vakarėlyje skandavo „žalia ...“ ir kaip į tai reikia reaguoti?

„Jie yra beviltiški“ – Jonas Vainauskas.

Buvęs ilgametis Vilniaus „Ryto“ vadovas kritiškai įvertino Lietuvos krepšinio federacijos darbą po nesėkmingo pasaulio čempionato Kinijoje.

J.Vainauskas apeliavo ne tiek į rinktinės pasirodymą, o LKF vadovavimo metus.

„Nepasikeis niekas. Šie žmonės daug metų elgėsi taip pat ir parodė savo, kaip organizatorių, galimybių ribas. Jie yra beviltiški, – paklaustas apie tai, ko galima tikėtis paskutiniais LKF kadencijos metais, lrytas.lt rėžė J.Vainauskas. – Praradome vietą pasaulio krepšinio elite, nebeturime antros komandos Eurolygoje, nebeturime moterų krepšinio. Tai yra realūs dabartinės LKF darbo rezultatai. Už tokią veiklą ne tik reikia kuo greičiau išeiti iš darbo, bet baimintis ir rimtesnio visuomenės pasmerkimo.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jonas Vainauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jonas Vainauskas

„Gal gali kas pasakyti, kas dabar vyksta „Ryto“ ekipoje?“ – Rimas Kurtinaitis.

Prieš 2019–2020 m. krepšinio sezoną „Chimki“ vyr. treneris Rimas Kurtinaitis aštriai atsiliepė apie permainas Vilniaus „Ryto“ organizacijoje.

„Gal gali kas pasakyti, kas dabar vyksta „Ryto“ ekipoje? Kai iš klubo buvo išprašytas prezidentas Gedvydas Vainauskas, ten nieko neliko – neaišku, kas vadovauja procesui, kam ta ekipa rūpi, kokie uždaviniai keliami ir dėl ko viskas vyksta. Ten tik keičiasi vadovai kaip oro prognozės“, – lrytas.lt sakė R.Kurtinaitis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

„Mano sąžinė rami“ – Vaidas Kariniauskas.

Skandalinga ne kiek ši citata, o visi įvykiai, privedę buvusį Panevėžio „Lietkabelio“ žaidėją prie tokio pasisakymo.

Panevėžio „Lietkabelyje“ rungtyniavęs krepšininkas buvo įtariamas neteisėtu bandymu paveikti sąžiningą profesionalių sporto varžybų eigą arba varžybų rezultatą, tačiau policija tyrimą nutraukė, nes nenustatė veikos, kuri turėtų nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

„Lietkabelio“ klubas dėl įtarimo įsitraukus į nelegalias lažybas suspendavo V.Kariniauską ir galiausiai nutraukė sutartį abipusiu susitarimu.

Lažybų bendrovių atstovai viešai tikino turėję įrodymų, kad su statymais buvo susiję artimi V.Kariniausko aplinkos žmonės.

„Žinau, jog ir po šio sprendimo bus visažinių, teigiančių, jog jie žino, kad aš kaltas, jog „tokie dalykai sunkiai įrodomi“, bet po atlikto išsamaus tyrimo mano sąžinė rami“, – rašė V.Kariniauskas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaidas Kariniauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaidas Kariniauskas

„Net nesvarstytina“ – Dainius Adomaitis.

Lietuvos rinktinės treneris taip atsakė į klausimą, ar Donato Motiejūno kandidatūra nacionalinės komandos kandidatų pasaulio čempionatui sąraše buvo svarstyta.

Lietuvos žiniasklaida vėliau pasigavo šį pasisakymą D.Motiejūno ir D.Adomaičio istorijoje. Pats krepšininkas vėliau su šypsena vartojo „net nesvarstytojo“ etiketę pasaulio čempionatui skirtose laidose „O, Dangau! SPORTAS“ kanale.

FIBA/Donatas Motiejūnas
FIBA/Donatas Motiejūnas

„Neleisiu vienam žmogui sunaikinti meilės krepšiniui vien tam, kad jis pasiektų savo“ – Kamilė Nacickaitė.

Viena Lietuvos moterų rinktinės lyderių Kamilė Nacickaitė pratrūko po pasirodymo Europos čempionato atrankoje. Manoma, kad tai buvo Lietuvos moterų rinktinės treneriui Mantui Šerniui skirta kritika.

„Žmonės turi prisiimt atsakomybę už savo veiksmus vietoje to, kad išvien kaltintų kitus. Jei mane žinote, krepšinis yra mano gyvenimas, tačiau, po velnių, jei tai manęs nedaro laiminga, niekas nepadarys... – tviteryje rašė K.Nacickaitė. – Vis tik aš neleisiu vienam žmogui sunaikinti meilės krepšiniui vien tam, kad jis pasiektų savo. Tai trukdo mano laimei ir karjerai ir aš neleisiu to. Taip, tai yra paslėpta žinutė.

Aš nebetylėsiu. Pavargau pralaimėti ir jaustis, kad su manim elgiasi kaip su (išmatų paveikslėlis, – aut. past.). Panaudosiu tai kaip motyvaciją. Galbūt tuomet bus pradedama kelti klausimus apie žmonių sprendimus, o ne tik klausyti, ką jie sako.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kamilė Nacickaitė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kamilė Nacickaitė

Pati žaidėja neatskleidė tikslaus savo žodžių adresato, o vėliau atsiprašė už savo tiradą ir patikino, kad žmonės pamatys kitą jos pusę.

Geriausia 2018-ųjų Lietuvos krepšininke išrinkta K.Nacickaitė per pirmas dvejas Europos čempionato atrankos rungtynes prieš albanes ir turkes žaidė po 14 minučių.

Paklaustas, ar krepšininkės tirada gali būti nukreipta prieš jį, M.Šernius 24sek kalbėjo: „Jūs gal geriau jos tiesiai šviesiai paklauskit. Bus paprasčiau.“

Pasiteiravus, ar tarp jo ir K.Nacickaitės buvo konfliktas, M.Šernius tikino, kad ne.

„Čia, manau, giliau paslėpta. Nenoriu komentuoti“, – sakė rinktinės treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius