Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 24

Stebuklingo metimo autorius žavisi Šarūnu Jasikevičiumi ir Jamesu Hardenu

Jei šiais metais Lietuvoje būtų renkamas metų metimas, Arnas Velička galėtų iškart žygiuoti atsiimti prizo. Vien jo komandos draugas Džiugas Slavinskas Turkijoje peržiūrėjo šį metimą apie 30 kartų. „Ir aš panašiai“, – šyptelėjo A.Velička.
Arnas Velička
Arnas Velička / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos jaunimo rinktinės įžaidėjo tritaškis sulig finaline sirena buvo ne tik įspūdingas, bet ir labai svarbus.

Europos jaunimo (iki 18 metų) čempionato ketvirtfinalyje praėjusį antradienį po A.Veličkos tritaškio Lietuvos rinktinė 82:81 palaužė Rusiją, užsitikrino bilietą į kitų metų pasaulio čempionatą ir liko kovoje dėl medalių.

„Jau, kai pamačiau, kai kamuolys leidžiasi į krepšį, patikėjau, kad įkris“, – penktadienį grįžęs namo prisiminė A.Velička.

VIDEO: Stebuklingas Arno Veličkos metimas, išvedęs Lietuvos rinktinę į pusfinalį

Sidabro medaliais po 68:75 Prancūzijai pralaimėto finalo pasipuošę lietuviai pratęsė nuostabias krepšinio tautos tradicijas ir sustiprino tikėjimą, kad Lietuvos krepšinyje nenustoja dygti talentai.

Vienas tokių 17-metis A.Velička, buvęs vienas iš Rimanto Grigo treniruojamos Lietuvos jaunimo rinktinės lyderių, nepaisant to, kad yra metais jaunesnis už bendraamžius Europos čempionate Turkijoje.

FIBA nuotr./Arnas Velička
FIBA nuotr./Arnas Velička

Praėjusią vasarą iš Kauno „Žalgirio“ dublerių komandos į „Barcelona“ klubą persikėlęs ir šį sezoną Barselonos B komandoje antrojoje pagal pajėgumą rungtyniaujantis 192 cm ūgio gynėjas yra dar viena viltis laukiantiems Šarūno Jasikevičiaus ir Manto Kalniečio įpėdinio įžaidėjo pozicijoje.

Grįžęs į Lietuvą iš Europos jaunimo čempionato, kuriame pelnė po 11 taškų ir atliko po 5,7 rezultatyvaus perdavimo, A.Velička atsakė į kelis klausimus.

Arnai, kodėl nusprendėte tobulėti Ispanijoje, o ne Lietuvoje?

– Norėjau pabandyti išvažiuoti, įgyti naujos patirties. Buvo įdomu patirti naują krepšinio kultūrą. Manau, kad tai buvo geras sprendimas.

Norėjau pabandyti išvažiuoti, įgyti naujos patirties. Buvo įdomu patirti naują krepšinio kultūrą. Manau, kad tai buvo geras sprendimas.

– Kokie tie krepšinio mokyklų skirtumai?

– Per pirmą pusmetį Ispanijoje labiau stengiausi įsivažiuoti nauju ritmu. Per antrąjį pusmetį turėtų būti skiriama daugiau dėmesio asmeninei žaidėjų technikai, tad daugiau dirbsiu individualiai. Po sezono galėsiu daugiau papasakoti.

Dabar žaidžiu 2-ojoje Ispanijos lygoje ir kiekvieną dieną tobulėti, išmokti kažką naujo. Kai būsiu pasirengęs, „Barcelona“ treneriai pakvies.

– Lietuvoje dažnai kalbame, jog jaunimo amžiuje akcentuojamas komandinis krepšinis, todėl vėliau dažnai trūksta individualiai stiprių žaidėjų. Ar tai irgi buvo vienas motyvų, kodėl išvykote į Ispaniją?

– Tai buvo vienas motyvų, bet dabar Lietuvoje irgi daugiau dirbama asmeniškai su žaidėjais, daugiau apie tai kalbama.

– Kuris Lietuvos rinktinės įžaidėjas jums labiausiai patinka?

– Anksčiau patikdavo Šarūnas Jasikevičius. Dabar stebiu įvairius įžaidėjus ir stengiuosi iš jų perimti kažkokių naujų dalykų, kad galėčiau patobulėti ir pritaikyti aikštėje.

– Kurie NBA ar Eurolygos įžaidėjai kelia didžiausias simpatijas?

– Jamesas Hardenas savo puolimu. Jo judesių arsenalas yra labai platus. Tačiau stebiu ir daugiau įžaidėjų, kad galėčiau daugiau išmokti ir perimti.

„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas
„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas

– Europos čempionate į Rusijos komandos krepšį pataikytas tritaškis paskutinę sekundę nebuvo pirmasis toks pergalingas jūsų metimas per jūsų kol kas dar trumpą karjerą. Iš kur ateina drąsus jausmas imtis atsakomybės svarbiu metu?

– Nežinau, per daug apie tai negalvoju. Tiesiog pasitikiu savimi ir nebijau pramesti. Jei jau imiesi tokio metimo, reikia tikėtis savimi. Tada ir pasiseka.

– Kur sutiksite Kalėdas?

– Iki gruodžio 26 dienos būsiu namie Lietuvoje, o tada keliausiu į Barseloną, kur vyks Eurolygos jaunimo atrankos turnyras. Todėl turėsiu grįžti greitai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius