Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 09 18

Sunkiai FIBA langą uždaręs M.Kuzminskas savikritiškas: „Taip negali būti“

Viskas galėjo baigtis blogiau, nei Mindaugo Kuzminsko klaida ketvirtojo kėlinio pabaigoje, po kurios Nyderlandai lengvu metimu išplėšė pratęsimą. Lietuvis tada ranka dar stabdė varžovą per juosmenį, bet šis nesunkiai išsilaisvino ir netrukdomas įrideno iš po krepšio. Teisėjo švilpukas tylėjo. „Negalėjo. Negalėjo!“ – paklaustas, ar ten negalėjo būti nesportinė pražanga, juokėsi Mindaugas Kuzminskas.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Milano „Olimpia“ atstovui šis pasaulio čempionato atrankos etapas buvo nelengvas.

Osijeke tikslą pasiekė tik 1 jo metimas iš 7. Į pergalę prieš Nyderlandus 95:93 puolėjas įnešė 10 taškų indėlį per 24 minutes, bet tai buvo ne jo procentai – ir Nyderlandai jo pataikymą numušė iki 30 proc. (3/10).

Krepšininkas šaltu veido stebėjo įvykius aikštėje pratęsimo metu, kai Dainius Adomaitis nebekėlė jo nuo suolo.

Atrodė, kad už tą klaidą pagrindinio laiko pabaigoje, M.Kuzminskas visai nebegrįš į aikštę.

Tačiau Dainius Adomaitis spaudos konferencijoje vėliau pats pripažino savo klaidą anksčiau neįtraukęs žaidėjo į rotaciją, o pats M.Kuzminskas paskutinėmis antrojo pratęsimo minutėmis pasirodė ant parketo ir žemame penkete padėjo pergalingai uždaryti slogų mačą.

„Net nežinau, ką pasakyti“, – sustabdytas žurnalistų zonoje, neslėpė M.Kuzminskas.

Daugelis Lietuvos rinktinės krepšininkų tada net nežinojo, kad užsitikrino vietą pasaulio čempionate. Jie atsiribojo nuo internete sklidusios informacijos apie paskutinį laiptelį Kinijos link, bet po galingo starto, lietuviai vis tiek atsipalaidavo.

„Nesitikėjome laimėti lengviau. Panašių rungtynių ir tikėjomės. Gal pasąmonė veikė, bet taip būti negali. Su kroatais sukovojome tokias rungtynes, o su olandais ir latviais sužaidėme tokį krepšinį. Taip negali būti. Turime išlaikyti savo lygį, – pyktelėjo M.Kuzminskas. – Ačiū Dievui, kad šis langas baigėsi. Dvi pergalės ir galutinis rezultatas labai geras. Bet žaidimas buvo labai permainingas – jis nei džiugino, nei liūdino. Mes nežinome savo tikro lygio.“

– Ką olandai padarė tokio, kad prisižaidėte iki dviejų pratęsimų?

– Nieko jie nepadarė – žinojome, kad jie nėra geri metikai. Kad geriau jiems duoti mesti nei veržtis. Bet vis tiek eidavome toli nuo krepšio. Apeidavo mus vienas prieš vieną. Tiesiog gynyba vienas prieš vieną.

Žinojome, kad jie gali įveikti geras komandas. Jie ne veltui yra antrame atrankos etape. Bet net negalime jų rinktinės lyginti su mūsų. Tiesiog mums tą reikia įrodyti aikštėje. Vien dėl to, kad esame stipresni ant popieriaus, nelaimėsi.

– Greitai atsiplėšėte dviženkliu skirtumu. Gal tai atpalaidavo komandą?

– Taip, iš pradžių viskas ėjosi pagal planą. Bet tada, nežinau, išsibalansavome visiškai. Gal patikėjome, kad čia nebus ką veikti. Bet esame profesionalai ir negali būti jokių kalbų apie atsipalaidavimus ir nesusikaupimą. Važiuojame žaisti už Lietuvą ir tokie dalykai neatleistini.

– Koks jausmas pratęsimo metu stebėti įvykius nuo suolo ir matyti tokį kankinantį mačą?

– Blogas jausmas. Norisi tuo metu būti aikštėje. Norisi padėt kuo gali ir būti ritme.

Kaip Mantas dabar vidury pasakė, Ačiū Dievui, kad dabar nereikės žiūrėti šitų rungtynių video, nes jau rytoj visi skrendame namo į savo klubus.

– Mantas Kalnietis darsyk įrodė, kad rinktinėje pakyla į visai kitą lygį?

– Jis turi didelį trenerių pasitikėjimą. Kai jis žaidžia daug minučių, kai pasitiki savimi, matome, kokie yra rezultatai. Tikiuosi, kad jis pagaliau pateko į klubą, kuris juos pasitikės ir galės parodyti lygį, kuriame yra.

– Ką Manto vadovavimas duoda komandai?

– Jis įneša energijos. Kai esame duobėje, jis kažkiek pabudina komandą. Bet vien kalbų neužtenka. Jis tą parodo darbais. Kaip kapitonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius