-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 04

Sutrikęs ir nusivylęs „Lietkabelio“ strategas: „Mano karjeroje to nėra buvę“

Nenadas Čanakas po rungtynių su Alytaus „Wolves“ atrodė ir sutrikęs, ir nusivylęs. Panevėžio „Lietkabelio“ strategas stebėjosi savo komandos gynybos rodikliais antroje mačo pusėje, bet kaltę prisiėmė sau.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Panevėžio „Lietkabelis“ turėjo 12 taškų persvarą, tačiau pralaimėjo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes Alytaus „Wolves“ ekipai 92:96.

„Mes antroje rungtynių pusėje praleidome 63 taškus... Kiek dirbu treneriu, nepamenu, kad mano komanda kada nors būtų praleidusi 63 taškus per 20 minučių. Tai toks būtų mano komentaras“, – sunkiai žodžius rinko N.Čanakas.

„Kas atsitiko? Tiesą sakant, atsakomybę turiu prisiimti pats. Pasiklioviau dalykais, kurių nebuvome išbandę treniruotėse. Akivaizu, kad tai trenerio atsakomybė, jei komanda praleidžia 63 taškus. Rinkausi ne tuos penketus, netekome ritmo... Sakau, kai praleidi 63 taškus, kaltas treneris. Išgyvename sunkų periodą, kurį turime įveikti“.

Tuo tarpu „Wolves“ treneris Rimas Kurtinaitis džiaugėsi, kad pagaliau komanda solidžiai sužaidė mačo pabaigą.

„Išmokome žaisti visas 40 minučių. Turėjome tokias pat įtemptas rungtynes ir su „Rytu“, ir su „Žalgiriu“. Tų rungtynių pabaigas pralaimėjome, o šiandien pavyko“.

„Esmė ta, kad atsilikinėdami 12 taškų nepalūžome, grįžome į rungtynes ir įtemptose rungtynėse kontroliavome pačią pabaigą. Tai byloja ir apie mūsų gerą fizinį pasirengimą“, – sakė R.Kurtinaitis.

VIDEO: „Lietkabelis“ – „Wolves“ rungtynių akimirkos

Paklaustas apie „Wolves“ lyderio Ahmado Caverio adaptaciją ir progresą, R.Kurtinaitis kalbėjo:

„Kai su juo pasirašėme kontraktą, klausėme, kur jis nori gyventi, kad jam būtų patogiau. Atsakė, jog nori gyventi kuo arčiau salės. Jis iš tų amerikiečių, kuris sieja savo ateitį su krepšiniu ir nori dirbti.

Amerikiečiams, kurie atvyksta į Europą, iš pradžių nebūna lengva. Vieniems reikia metų, kitiems – dvejų. Tas pats Lorenzo Brownas Eurolygos žvaigžde tapo tik po 4-5 metų.

Šitie metai jam yra sunkoki, bet jis gan greitai adaptavosi. Jau suprato visą europinio krepšinio esmę. Jis nėra savanaudis, žaidžia komandai, pradėjo pataikyti baudas, atsirado užtikrintumas. Gerai kontroliuoja komandą, kuria. Su šiuo pirkiniu pataikėme. Manau, kad jis tik tobulės“.

VIDEO: N.Čanako ir R.Kurtinaičio komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius