Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 07

Svajonę išpildęs Arnas Butkevičius: „Kai kas komandoje turėjo nuleisti ambicijas“

„Ko tokie visi liūdni?“, – su Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) čempionų taure į spaudos konferencijos salę atėjęs Vilniaus „Ryto“ kapitonas Arnas Butkevičius paklausė gausiai susirinkusių žurnalistų. Ilgametis sostinės komandos žaidėjas džiaugėsi išsipildžiusia svajone bei papasakojo apie nesutarimais, pykčiais ir įveiktomis ambicijomis nusėtą „Ryto“ sezoną.

Sostinėje – šampano ir pergalės cigarų kvapas.

Daugelio prieš didžiojo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalo seriją nurašytas Vilniaus „Rytas“ kovoje dėl titulo pademonstravo galingą žaidimą ir serijoje iki keturių pergalių 4-1 pranoko šio sezono siurprizą Panevėžio „Lietkabelį“.

Tai buvo pirmasis „Rytui“ „Betsafe-LKL“ čempionų titulas po 12 metų pertraukos bei pirmasis komandos kapitonui Arnui Butkevičiui karjeroje.

Nuo 2010-ųjų metų stipriausioje šalies lygoje rungtyniaujantis 29-erių metų A.Butkevičius tapo rimčiausiu pretendentu į finalo serijos MVP apdovanojimą.

„Tas nerealus nieko nenusakantis pasakymas... Jau daugiau nei dešimt metų žaidžiu LKL. Tas tikslas visada buvo kažkur giliai širdyje. Ir svajonė visada buvo sezoną pabaigti pergalingai finale. Kol kas visad atsimušdavau į sieną. Toks ir jausmas, kai dešimt metų svajoji, o vieną dieną darbas atsiperka“, – čempionų taurę ant stalo pasistatęs A.Butkevičius pradėjo spaudos konferenciją.

„Rytas“ kelionę FIBA Čempionų lygoje baigė „Top16“ etape, o Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverte, kuris vyko sostinėje, tenkinosi tik bronzos medaliais.

A.Butkevičius pasakojo apie sudėtingą sezoną ir ambicijas, kurias visiems žaidėjams teko susimažinti.

„Viduryje sezono nežinau, ar kažkas galvojo apie kažkokius trofėjus. Norėjome tiesiog gerinti žaidimą, – sakė A.Butkevičius. – Psichologiškai – nerealiai sunkus sezonas, tai iš šono galėjo ir neatrodyti, nes turėjome keturiolikos pergalių seriją, o reguliarųjį sezoną užbaigėme tik su keturiais pralaimėjimais.

Bet komandoje visad turėjome pykčių, nesutarimų, kažkokių nepasitenkinimų, frustracijų. Kad ir laimime rungtynes, kažkas būna nepatenkintas. Vis ieškojome, kodėl ir kodėl, bet čia buvo tokia šaika, kad dvylika žmonių norėjo būti lyderiais. Kol išsigryninome visus vaidmenis komandoje... Tai užtruko ganėtinai ilgai. Kažkas turėjo nuleisti ambicijas, kažkas turėjo susitaikyti su kitokiu darbu, kažkas turėjo valdyti komandą, kažkas turėjo pelnyti mažiau taškų ir daugiau skirstyti perdavimus. Labai ambicingi vyrukai. Rūbinėje nervinomės, bet sugebėjome viską nukreipti į vieną bendrą tikslą. Ir turime rezultatą.“

„Ryto“ vedlys nenorėjo išskirti nė vieno žaidėjo, kuris rodė didžiausią nepasitenkinimą ir skaldė rūbinę.

„Absoliučiai visi turėjo susimažinti ambicijas, – sakė A.Butkevičius. – Kas liko nuo ppraėjusių metų, žinojome sistemą ir ko laukti. Bet ateina žaidėjai iš kitų komandų ir galbūt žemesnio lygio, bet su tokiomis pat ambicijomis, kokias turėjo ir ten. Visi nori tapti lyderiais, nešti didžiulę naštą, kartais ir per didelę. Iš to kyla daug pykčių, dingsta komandinis žaidimas ir savitarpio ryšys. Čia mes turėjome visi padėti ambicijas į šalį ir mums tikrai pavyko tai padaryti.“

Nemažai krepšinio žmonių, tarp kurių yra ir 15min laidos PIKENROLAS dalyvis Linas Kleiza, teigia, jog šį titulą pralaimėjo Kauno „Žalgiris“, o ne laimėjo „Rytas“.

A.Butkevičius su tuo griežtai nesutinka.

„Manau, kad visų pajėgumą įrodo serijos. Šios serijos buvo ilgos – iki trijų ar keturių pergalių. Nelieka vietos netikėtumams ir stipriausia komanda laimi“, – kalbėjo krepšininkas.

O ekspertų kalbos, kad finale favoritas yra „Lietkabelis“, tik dar labiau užkūrė „Ryto“ krepšininkus.

„Nepasakyčiau, kad lengvai laimėjome, nors rezultatas ir 4-1. Galvoju, kad mūsų nurašymas prieš seriją užgavo ambicijas. Visada esame nurašomi, visada esame nuvertinami, bet tokioje pozicijoje, jei esi sportininkas ir turi sportinio pykčio, visada yra būti geriau, negu skrajoti padebesiais. Tai neleidžia užmigti, tai veža ir stumia tobulėti ir įrodyti, kad esi stipresnis“, – sakė A.Butkevičius.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir D.Adomaitis – peštynės dėl aukso, įvykiai Ispanijoje ir skambutis iš Rusijos

„Rytui“ pusantrų metų vadovauja Giedrius Žibėnas, praėjusio sezono viduryje tapęs gaisrininku, kai užsidegė pirmtako Donaldo Kairio projektas.

Nors 38-erių specialistas nudirigavo „Rytą“ į pirmąjį LKL titulą po 12 metų pertraukos, A.Butkevičius akcentavo viso trenerių štabo atliekamą darbą.

„Galiu išskirtinį trenerių štabą, nes jis yra lyg vienetas – tiek Giedrius, tiek Georgas Dedas, tiek Gustas Maskoliūnas. Jie kartu daro visą darbą. Jie puikiai dalijasi užduotimis ir puikiai vienas kitą papildo, – sakė A.Butkevičius. – Treneris turi savo filosofiją. Jis atkreipia dėmesį ir į žaidėjų nuomonę. Gali rasti bendrą kalbą. Giedriaus žmogiškos savybės yra puikios, o tai gerina atmosferą komandoje. Jis labai lankstus treneris. Kartais net atrodydavo, jog net per daug lankstus, bet kai tampi čempionu, nieko negali pasakyti, nes tai veikia. Giedrius – augantis treneris, bet jis jau turi įspūdingą pasiekimą savo CV. Linkiu tik tobulėti ir neužmigti ant laurų. Jis gali tikrai daug pasiekti.“

Nuo 2017-ųjų metų Vilniaus komandai atstovavęs krepšininkas tapo laisvuoju agentu, bet mintimis apie kitą sezoną dalintis dar nenorėjo.

„Dabar apie tai neturiu jokių minčių. Po rungtynių neturėjau jėgų net švęsti, nes rungtynės buvo labai sudėtingos. Jokių minčių, tiesiog noras atšvęsti su komanda ir sirgaliais. Ir prisiminti šią pergalę kuo ilgiau“, – teigė A.Butkevičius.

VIDEO: PIKENROLAS su Ryčiu Vyšniausku: beprecedentis cirkelis Vilniuje ir kas užsidės NBA karūną?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius