Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 22

Švilpimą išgirdęs K.Maksvytis: „Nežinau, kaip galima sužaisti dar blogiau“

Linas Kleiza net garsiai nusikvatojo „Ryto“ suolo gale, kai Paulius Dambrauskas ketvirtojo kėlinio viduryje paleido nė lanko nelietusį tritaškį. „Švyturio“ arena suūžė iš nuostabos. Tai buvo jau 15 pro šalį skriejęs „Neptūno“ tolimas metimas iš tiek pat galimų. Košmariško reginio pabaigos neiškentę klaipėdiečiai skirstėsi iš savo vietų dar ketvirtojo kėlinio viduryje. Tik jie nėra tikri, ar grįš į savo vietas stebėti dar vienos dvikovos su Vilniaus „Rytu“ – „Neptūnas“ paleido namų aikštės pranašumą ir LKL pusfinalio serijoje iki dviejų pergalių atsilieka 0-1.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Karolio Bakūno nuotr.

Lorenzo Williamsas paleido vieną pirmųjų „Neptūno“ metimų, kuris nė nelietė lanko. Atrodė, kad pirmosiose pusfinalio kautynėse priešais „Neptūną“ buvo pastatytas judantis krepšys, kaip kad tuose žaidimų automatuose.

Jerai'us Grantas sviedė plytą į lanko kraštą. Lorenzo netrukus dar sykį paleido kamuolį lyg jam būtų lūžusi ranka.

Nekrito nei laisvi tritaškiai, nei metimai po gerai išpildytų derinių, nei paprastučiai metimukai iš po krepšio. „Neptūnas“ lyg būtų mėtęs krepšinio kamuolį į puodelio dydžio krepšį.

Uostamiesčio klubas pataikė vos 29 proc. visų metimų (17/58): 42 proc. dvitaškių (16/38), 5 proc. tritaškių (1/19).

Likus 5 minutėms 56 sekundėms iki rungtynių pabaigos, dešimtys „Neptūno“ aistruolių skirstėsi iš savo vietų.

37-ąją minutę Džiugui Slavinskui prametus baudą, tribūnose pasigirdo švilpimas.

Kai Gytis Masiulis pagaliau, 17-uoju bandymu, įraitė pirmąjį „Neptūno“ tritaškį, „Švyturio“ arenoje nuaidėjo ovacijos, nors komandas skyrė 24 taškai.

Kazys Maksvytis iki paskutinės minutės trypčiojo prie šoninės linijos, bandydamas nuryti tokią karčią piliulę.

„Šiandien visiškai sudegėme, – neslėpė klaipėdiečių treneris. – Labai nepatiko, kaip pradėjome rungtynes, ypač gynyboje. Varžovai vien pirmame kėlinyje buvo surinkę 8 kamuolius puolime ir 12 taškų iš antrų šansų.

Mes neprotingai gynėmės paskutinių sekundžių situacijose, leidome jiems mesti metimus. Gynyboje du prieš du jie lengvai atakavo mūsų silpnąsias vietas ir tai pasiteisino.

Po pertraukos, ko labiausiai gaila, nepavyko duoti kovos. Nuleidome rankas ir galvas. Ketvirtajame kėlinyje tiek aš, tiek komanda jau galvojome apie kitas rungtynes.“

– Kaip paaiškinti 29 proc. pataikymą: agresyvia „Ryto“ gynyba ar „Neptūno“ pasitikėjimo trūkumu?

– Reikės pažiūrėti video. Man atrodo, kad kai mes užskubėjome, atsirado neužtikrintumas. Kai taip pataikėme tritaškius, „Rytas“ dar labiau spaudėsi ir strigome.

Kas gerai veikė su „Rytu“ prieš tai, šįkart nebepasiteisino. Jie šįkart gynėsi agresyviau ir neleido priimti kamuolio, išmušė mus iš mūsų taškų.

VIDEO: „Ginčas“ ir LKL pusfinalis: Kas taps „Žalgirio“ varžovu finale?

– Treneri, ar naujienos apie jūsų karjeros pasirinkimą – Permės „Parma“ klubą, galėjo paveikti žaidėjus?

– Nemanau.

– Ko tikitės po 48 valandų?

– Laimėti išvykoje. Esu optimistas. Nežinau, kaip galima sužaisti dar blogiau (šypteli.).

Tiek puolime, tiek gynyboje visiškai sudegėme. Gal blogai pasiruošėme. Pirmiausia atsakomybė treneriui ir jos nesikratau. Bet matant, kaip šiandien žaidėme, matau labai didelį potencialą.

– „Neptūnas“ nebegali pralaimėti ir pateko į kritinę situaciją. Kas leidžia tikėtis, kad klaipėdiečiai išgyvens šį smūgį ir ištrauks seriją?

– Pamatysime kitose rungtynėse, kaip „Neptūnas“ atrodo kritinėse situacijose.

Dažniausiai po geresnių rungtynių ateina atsipalaidavimas, po prastesnių – didesnė koncentracija. Tikiuosi, šis faktorius suveiks.

Kažkokių super dalykų nereikia. Tos situacijos metant iš po krepšio, tritaškiai... Atsitiko blogiausia, kas galėjo nutikti. O „Rytas“ įmesdavo nuo lentos...

Šiandien jie buvo geriau pasiruošę ir pelnytai laimėjo.

– Treneri, Arnas Butkevičius toliau dominuoja puolime. Kaip galėtumėte paaiškinti tokį fenomenalų jūsų buvusio auklėtinio žaidimą?

– Arną gerai žinau ne tik aš, bet visa šita komanda. Super taktikos su Arnu neturėjome, kad reikėtų nuo jo nueiti ar kažką. Manau, čia paprasčiausia energija.

Arnas susirenka savo taškus ne iš sudėtingų derinių. Pavyzdžiui, jei kažkas meta į krepšį, jis bėga ir pasiima kamuolį. Čia reikia atitverti ir pasiimti tą kamuolį. Atkovojęs kamuolį gynyboje, greitajame puolime jis yra vienas geriausių žaidėjų, kokį esu treniravęs. Jis gana gerai užbaigia, įgauna gerą greitį.

Tai ne tik asmeninė, bet visos mūsų komandos problema. Arnas renka lengvus taškus: iš antrų šansų, greitų atakų.

Norint tai sustabdyti, reikia koncentracijos ir energijos.

VIDEO: „Ginčas“: Kokias aukštumas gali pasiekti „Neptūną“ paliekantis K.Maksvytis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius