Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 02 06

Tik faktai: seniai tiek žiūrovų rinkusi „Siemens“ arena ir pavojaus signalas „Lietuvos rytui“

Tomas Pačėsas neprisiminė, kada pastarąjį kartą matė tokį rezultatyvų Renaldą Seibutį, bet greitai gali nebeprisiminti, kada laimėjo prieš oponentą Šarūną Jasikevičių. Jau beveik metus „Žalgirio“ nenugalintis „Lietuvos rytas“ laviruoja ant vieno prasčiausių LKL reguliariųjų sezonų ribos. 24sek po „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ susirėmimo Vilniuje pateikia įdomiausius dvikovos faktus.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Alfredo Pliadžio nuotr.
LKL | „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ 72:79 | „Siemens“ arena

Šarūnas Jasikevičius 4-ą kartą pranoko Tomą Pačėsą. Pastarasis du kartus iš eilės buvo nugalėjęs Šaro „Žalgirį“, bet nuo triumfo Karaliaus Mindaugo taurėje 2016-ųjų vasario 21-ąją T.Pačėsas savo oponentui „Žalgiryje“ pralaimėjo visas 4 dvikovas. „Lietuvos rytas“ nenugali žalgiriečių jau beveik metus.

„Žalgiris“ šį sezoną prieš „Lietuvos rytą“ laimėjo visas tris dvikovas – prieš tai 74:66 Vilniuje ir 84:68 Kaune. Pastaroji pergalė pasiekta mažiausiu skirtumu.

Žalgiriečių pergale turėjo apsidžiaugti ir Panevėžio „Lietkabelis“. Po „Lietuvos ryto“ pralaimėjimo panevėžiečiai įsitvirtino antroje LKL turnyro lentelės vietoje, atsiplėšdami nuo trečioje žengiančio sostinės klubo dviem pergalėmis.

Likus sužaisti dar 18 LKL rungtynių – beveik dviem reguliariojo sezono ratams, „Lietuvos rytas“ savo kraityje turi 15 pergalių ir 7 pralaimėjimus. Tai yra tik vienu pralaimėjimu mažiau nei per visą LKL 2015–2016 metų reguliarųjį sezoną, kai „Lietuvos rytas“ iškovojo 32 pergales ir patyrė 8 nesėkmes.

Teoriškai, „Lietuvos rytas“ laviruoja ant vieno prasčiausių pasirodymų reguliariajame sezone ribos. Kadangi ne visada LKL vyko 40 reguliariojo sezono rungtynių principu, galima palyginti iškovotų pergalių procentą. Praėjusį sezoną „Lietuvos ryto“ pergalių procentas siekė 80 (32-8). Tai buvo trečias prasčiausias procentas skaičiuojant nuo 1997-ųjų. 1998–1999 m. „Lietuvos rytas“ iškovojo 76,5 proc. pergalių (26-8), o debiutinį sezoną 1997-1998 m., kai dar vadinosi „Lietuvos ryto-Statybos“ vardu – 53,6 proc. (15-13).

Jeigu pralaimės dar bent du kartus, „Lietuvos ryto“ pergalių procentas reguliariajame sezone šiemet nukris iki 77,5 proc. Dar tris – 75 proc., keturis – 72,5 proc., penkis – 70 proc. ir t.t. „Lietuvos rytas“ su „Žalgiriu“ dar susitiks kartą, arčiausiai turnyro lentelėje esančiais varžovais „Lietkabeliu“ – du kartus, „Neptūnu“ – sykį. Jeigu laimės visas likusias 18 rungtynių, „Lietuvos ryto“ pergalių procentas sieks 82,5.

Renaldas Seibutis su 12 taškų buvo vienas rezultatyviausių žalgiriečių, tai yra neįprasta šį sezoną. Renaldas pastarąjį kartą taip rezultatyviai LKL žaidė sausio 2-ąją, kai 12 taškų įmetė į „Nevėžio“ krepšį, bet aukštesniame lygyje, pavyzdžiui, Eurolygoje, tiek metė 2016-ųjų vasario 12-ąją, kai Barselonoje surinko 19-a.

Tomas Pačėsas ne veltui dėkojo „Siemens“ arenoje susirinkusiems žiūrovams už gerą atmosferą. „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ susitikimą stebėjo 9930 žiūrovų. Tai didžiausias „Siemens“ arenoje susirinkusių sirgalių skaičius nuo 2014-ųjų gegužės 14-osios.

„Lietuvos rytas“ metė triskart daugiau baudų nei „Žalgiris“ – 36. Vilniečiai realizavo 75 proc. (27/36) bandymų, „Žalgiris“ – 80 proc. (10/12). Teisėjai „Žalgiriui“ užfiksavo 28, „Lietuvos rytui“ – 18 pražangų.

„Lietuvos rytą“ kritiniu metu labai gniuždė „Žalgirio“ tritaškiai, kurių pataikė 11 iš 23 (48 proc.). Žalgiriečių snaiperiai šį sezoną skriaudžia „Lietuvos rytą“. Dviejuose pirmuosiuose mačuose Š.Jasikevičiaus taikliarankiai pataikė atitinkamai 43 ir 53 proc. tolimų metimų.

VIDEO: A.Milaknis: „Principinės kovos tarp Kauno ir Vilniaus žaidėjų niekada nepraras savo atspalvio“

Nors pergalę šventė Kauno „Žalgiris“, daugiau naudingumo balų surinko „Lietuvos rytas“ (81-78).

Žalgiriečiai laimėjo nepaisant to, kad suklydo beveik dvigubai daugiau kartų nei „Lietuvos rytas“ (16-9).

Paulius Jankūnas per dvejas pirmąsias rungtynes su „Lietuvos rytu“ iš viso surinko 2 naudingumo balus ir 4 taškus (!). Šįkart „Žalgirio“ kapitonas pelnė 12 taškų ir surinko 15 naudingumo balų.

VIDEO: Antanas Kavaliauskas: „Mūsų kovingumas vėl nugalėjo“

Eurolygoje „Žalgiris“ varžovams po krepšiu leidžia nusiimti tik 8,3 kamuolio puolime. „Lietuvos rytas“ sugebėjo „Žalgirio“ baudos aikštelėje sugriebti 12 kamuolių.

Dėl delnikaulio traumos Artūras Gudaitis nežaidė pusantro mėnesio, bet visą laiką palaikė sportinę formą ir sugrįžo solidžiai: per 25 minutes pelnė 11 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 14 naudingumo balų. Tai vienas geriausių jo pasirodymų per dvikovas su „Žalgiriu“.

Pirmasis Laimono Kisieliaus susitikimas su „Žalgiriu“ vilkint „Lietuvos ryto“ aprangą pažymėtas 1 tašku per 9 minutes ir lūžusia nosimi.

Apkalbų sūkuryje atsidūręs „Lietuvos ryto“ puolimo lyderis Davidas Loganas ilsėjosi tik pirmojo kėlinio pabaigoje – aikštėje praleido 38 min. ir 46 sek. bei surinko 18 taškų (6/16 met.).

Asmeninį Eurolygos rezultatyvumo ir naudingumo rekordą ketvirtadienį su „Barcelona“ pasiekęs Lukas Lekavičius (17 tšk., 25 naud. bal.) buvo visiškai neutralizuotas „Lietuvos ryto“ gynybos – pataikė 2 metimus iš 6, pelnė 5 taškus, klydo ne rečiau, nei atliko rezultatyvių perdavimų (po 3) ir surinko -3 naudingumo balus.

Artūras Jomantas pelnė 12 taškų ir surinko 16 naudingumo balų. Tai buvo sėkmingiausias „Lietuvos ryto“ puolėjo pasirodymas prieš „Žalgirį“ vilkint vilniečių aprangą per pastaruosius metus. Tiesa, jo +/- rodiklis buvo prasčiausias komandas – A.Jomantui būnant aikštėje, „Žalgiris“ pelnė 12 taškų daugiau nei „Lietuvos rytas“.

Leo Westermannas per 17 minučių prametė visus 3 dvitaškius ir atliko vos 1 rezultatyvų perdavimą, bet jo +/- rodiklis „Žalgiryje“ buvo didžiausias – jam būnant aikštėje žalgiriečiai įmetė 13 taškų daugiau nei „Lietuvos rytas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius