Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti
2023 12 17

Tomas Dimša pasakojo apie lemtingą penktadienio pokalbį „Žalgiryje“

Kauno „Žalgirio“ gynėjas Tomas Dimša teigė, kad penktadienį įvykęs pokalbis komandoje padėjo visiems susiimti.

Kauno „Žalgiris“ parodė kitą veidą.

Po serijos sunkių rungtynių ne tik Eurolygoje, bet ir „Betsafe-LKL“, žalgiriečiai sekmadienį savo aikštėje 79:55 sutramdė „Wolves“ ir nustūmė juos į trečią vietą Lietuvos čempionate.

„Žalgiris“ susigretino su Vilniaus „Rytu“ lygos viršūnėje, sekmadienį prie 6 tūkst. žiūrovų parodęs seniai LKL regėtą agresiją gynyboje.

Vienas komandos lyderių Tomas Dimša, pelnęs 10 taškų ir surinkęs 16 naudingumo balų, teigė, kad susiimti padėjo pokalbis penktadienį.

„Išėjome taip, kaip dar LKL varžybose nebuvome žengę. Tokią energiją turime rodyti visose LKL rungtynėse ir taip nustatyti tonusą visam mačui. Daugumą rungtynių žaidžiame taškas į tašką, bet dabar priėmėme viską asmeniškai ir nusprendėme, kad toks žaidimas per LKL turi vesti ir į Eurolygą“, – sakė T.Dimša.

Būtent penktadienį „Žalgiris“ galiausiai paskelbė, jog prie komandos vairo lieka Kazys Maksvytis, nors prieš tai klubo vadovai vedė derybas su Šarūnu Jasikevičiumi ir Andrea Trinchieri.

„Žalgirio“ krepšininkai daug prisidėjo, kad įtikintų trenerių keitimą planavusius klubo šeimininkus pakeisti savo sprendimą.

– Ar tai pastarieji įvykiai lėmė tokį nusiteikimą? – buvo paklaustas T.Dimša per spaudos konferenciją.

– Pirmiausia, pralaimėjimas Vilniuje (64:75). Norėjome revanšuotis. Be abejo, ir visos kalbos. Jos yra, bet galiausiai viskas sprendžiasi aikštėje. Žaidžiame mes ir mes atsakingi už viską. Parodėme, kokiu nusiteikimu turime žaisti.

– Kaip viskas klostėsi penktadienį, kai prieš treniruotę žaidėjai užstojo trenerį Kazį Maksvytį?

– Buvo treniruotė, visi pasikalbėjome. Visi, kaip ir klubas, palaiko trenerį. Niekas iš mūsų pusės nesikeičia.

– Koks tai buvo pokalbis – emocingas ar ramus, ilgas ar trumpas, kokius atsakymus gavote?

– Toks pats pokalbis, kaip būna šį sezoną po kažkokių duobelių. Susirenkame su žaidėjais ir treneriais. Pasikalbame ir vien žaidėjai atskirai: ką galime padaryti geriau, kur galime padėti treneriams, kur kažkas nepavyksta, bet gal galima pakeisti. Tai buvo toks pats pokalbis, kaip dauguma kitų. Nieko kažko ypatingo.

– Tačiau visa komanda prašė palikti poste trenerį Kazį Maksvytį?

– Kaip esu sakęs ir anksčiau, mes palaikome trenerį visu šimtu procentų. Tik nuo mūsų priklauso viskas, kaip įžengiame į rungtynes. Labai lengva teisti trenerį, bet iš kitos pusės matote, kiek žaidėjų esame netekę, kelis žaidėjus pardavę. Rotacija sutrumpėjusi, turime iš savęs pridėti daugiau, kad būtų lengviau ir mums, treneriams, ir komandai.

– Ar patys nuėjote pas Paulių Jankūną?

– Nežinau, nebuvo ėjimo per Paulių Jankūną. Mes pasikalbėjome ir tiek. Žaidėjai tarpusavyje.

– Kas pasikeitė komandos viduje po penktadienio įvykių?

– Pasikalbėjome, kad anksčiau nuo LKL rungtynių bandydavome užsikrauti motyvacijos ir su ja ateiti į Eurolygą. Jei vienas žaidėjas žaidžia mažiau, o tokių dabar yra daugiau komandoje, tai reiškia, kad per LKL turime ateiti į Eurolygą. Anksčiau atrodydavo, kad po Eurolygos reikia pasiilsėti ir bandėme žaisti viena koja. Šiandien parodėme, kad reikia pradėti nuo LKL. Kiti Eurolygos klubai pasižiūri, kaip mes stringame, mes net negalime rodyti to. Tiesiog reikia didžiausios koncentracijos.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKL: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Wolves“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKL: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Wolves“

Pokalbis padėjo, bandome ir naujiems žmonėms klube perteikti, kad yra ne tik Eurolyga. Visi prieš mus žaidžia be baimės. Kėdainiai išeina ir mėto sunkius metimus, nori pasirodyti prieš mus. Pakalbėjome, kad patys turime parodyti, kokie esame, kad kiti neturėtų minčių, jog gali prieš mus.

– Kaip legionieriai perima klubo tapatybę?

– Viskas palaipsniui. Austinas Hollinsas yra žaidęs aukštame lygyje anksčiau, tai iškart matosi. Jis ilgai nežaidęs, bet krepšinį puikiai supranta, jam reikia mažiau aiškinti, tik dar gal trūksta kelių treniruočių, kad visus derinius pagautų.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKL: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Wolves“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKL: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Wolves“

O Edas (Sumneris) – patys matote. Tai kitoks krepšinis, nei jis žaisdavo, bet jis žengia kiekvienoje treniruotėje žingsnius į priekį.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKL: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Wolves“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKL: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Wolves“

– Trečiadienį žaisite Stambule su „Fenerbahče“, kurį treniruoja dabar Šarūnas Jasikevičius. Ar pačiam bus kažkiek simboliška žaisti prieš trenerį, kuris pasikvietė į „Žalgirį“, nors jam būnant klube taip ir nesužaidėte?

– Simboliška nebus. Jau teko prieš jo treniruojamas komandas žaisti ir Ispanijoje. Važiuosime, bandysime parodyti tą patį veidą kaip šiandien, ir pasiekti pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius