Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 03

Tris kėlinius prasnaudęs „Žalgiris“ ketvirtą kartą įveikė „Neptūną“

Tris kėlinius vangiai žaidęs ir besivejančių vaidmenyje buvęs Kauno „Žalgiris“ (27-3) visgi sugebėjo sausakimšoje Klaipėdos „Švyturio“ arenoje įveikti vietos „Neptūno“ (16-15) krepšininkus – 78:70 (13:16, 22:26, 16:18, 27:10).
Olivieris Hanlanas
Olivieris Hanlanas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šalies čempionai pabudo tik paskutiniajame ketvirtyje, kurį pradėjo turėdami 11 taškų deficitą.

Visgi paskutines dešimt minučių Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai laimėjo 27:10 ir ketvirtą kartą šį sezoną įveikė savo varžovus.

Šį sezoną komandos jau buvo susitikusios tris kartus ir nė karto uostamiesčio ekipai palaužti savo oponentų nepavyko. Maža to, nė sykio klaipėdiečiams nepavyko išlaikyti intrigos iki paskutinės minutės.

Kaune du mūšiai baigėsi „Žalgirio“ pergalėmis 81:71 ir 89:57, o Klaipėdoje kauniečiai triumfavo 82:73.

VIDEO: LKL rungtynių momentas: galingas T.Plaistedo dėjimas į „Žalgirio“ krepšį

Šis „Neptūno“ pralaimėjimas reiškia, kad po ketverių metų pertraukos uostamiesčio krepšininkai baigs reguliarųjį sezoną nė sykio neįkandę „Žalgiriui“. „Neptūnas“ buvo bent po kartą patiesęs kauniečius tris pastaruosius sezonus.

„Neptūnas“: Vytautas Šarakauskas (4/6 dvit., 0/3 trit., 8/9 baud.) ir Mindaugas Girdžiūnas (2/6 dvit., 2/4 trit., 6/6 baud.) po 16 taškų, Travisas Baderis 15, Trentas Pleistedas ir Angus Brandtas po 6.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 16 (3/11 dvit., 1/2 trit., 7/8 baud., 11 atk. kam.), Brockas Motumas 12, Jerome‘as Randle‘as 11, Edgaras Ulanovas 10, Kasparas Vecvagaras ir Renaldas Seibutis po 8, Siimas-Sanderis Venė 6, Ianis Vougioukas 4, Olivier Hanlanas 3.

Rungtynių eiga:

I kėlinys. Rungtynes taikliu tolimu metimu pradėjo neseniai „Neptūną“ papildęs aukštaūgis iš Australijos Angusas Brandtas. Klaipėdiečiai rezultatyviai užbaigė dar dvi atakas, o „Žalgiris“ rungtynių pradžioje nerado kelio link varžovų krepšio. Įpusėjus kėliniui, Edgaras Ulanovas atidarė svečių taškų sąskaitą, o netrukus pataikė ir Jerome'as Randle'as (4:6).

„Žalgirio“ amerikietis įžaidėjas pataikė dar vieną metimą iš vidutinio nuotolio ir išlygino rezultatą, tačiau į tai klaipėdiečiai atsakė tolimu Mindaugo Girdžiūno šūviu ir vėl pabėgo – 9:6.

Pirmasis kėlinys baigėsi klaipėdiečiams turint trapią trijų taškų persvarą – 16:13.

II kėlinys. Atsipalaiduoti klaipėdiečiai nesirengė ir po pertraukėlės. Nors po Kasparo Vecvagaro tolimo metimo „Žalgiris“ pirmą kartą buvo išsiveržęs į priekį (19:18), šeimininkai tuoj pat atsakė tokia pačia toliašaude artilerija.

Klaipėdiečius į priekį vedė Travisas Baderis. Tris tritaškius dar iki didžiosios pertraukos pataikęs „Neptūno“ snaiperis buvo aiškus savo komandos lyderis, o klaipėdiečiai toliau tvirtai išsaugojo saugią persvarą savo rankose.

Baigiantis kėliniui, „Neptūno“ persvara pradėjo augti (36:29).

Įpusėjus rungtynėms, klaipėdiečiai turėjo apčiuopiamą persvarą – 42:35.

III kėlinys. Šaltą dušą per pirmus du kėlinius gavę žalgiriečiai kapituliuoti nesiruošė, tačiau pasivyti pakiliai rungtyniavusius Dainiaus Adomaičio auklėtinius sekėsi sunkiai.

Ypač blankiai pirmus tris kėlinius žaidė „Žalgirio“ aukštaūgiai. Kapitonas Paulius Jankūnas jautėsi tarsi ne savas, o Ianas Vougioukas pirmuosius savo taškus pelnė tik trečiojo kėlinio viduryje.

Svečiams buvo pavykę kiek priartėti, tačiau „Neptūnas“ iš karto atsakė spurtu ir vėl susigrąžino saugų pranašumą – 53:45.

Paskutinėmis ketvirčio minutėmis uostamiesčio krepšininkai netgi padidino persvarą iki dviženklės – 58:47.

IV kėlinys. Lemiamą ketvirtį žalgiriečiai pradėjo turėdami vienuolikos taškų deficitą, tačiau jau pirmosiomis sekundėmis iš toli pataikė Kasparas Vecvagaras. Po Pauliaus Jankūno taiklių baudos metimų „Neptūno“ pranašumas aptirpo iki keturių taškų (60:56).

Per pirmąją kėlinio pusę šeimininkai buvo sukrapštę vos du taškus, o po Simo-Sanderio Venės taiklaus dvitaškio iš „Neptūno“ persvaros teliko trys taškai (62:59).

Tik ketvirtojo kėlinio viduryje savo pirmąjį tašką rungtynėse nuo baudos metimo linijos pelnė rezultatyviausias „Neptūno“ žaidėjas Danielis Ewingas.

Likus 4 minutėms iki dvikovos pabaigos žalgiriečiams pagaliau pavyko rezultatą išlyginti. Iš pradžių pataikė Jerome'as Randle'as, o po to iš aikštės krašto įmetė Renaldas Seibutis (63:63).

Tuomet iniciatyvos ėmėsi Paulius Jankūnas. Iš pradžių kapitonas baudų metimais išvedė svečius į priekį, o po to pataikė ir tritaškį.

Pakilti į lemiamą šturmą klaipėdiečiams nepavyko. Paskutinėmis akimirkomis šalies čempionai žaidė užtikrintai ir įgytos persvaros neišbarstė – 78:70.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius