-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 09 20

V.Šeškų palaužęs M.Schilleris: „Nėra vieno trūkumo, mums trūksta dar daug ko“

Sunkią pirmąją pergalę iškovojęs Martinas Schilleris stengėsi išlikti ramus. Po netikėtai atkaklaus mūšio Jonavoje prieš Lietuvos krepšinio lygos (LKL) naujokę „CBet“ ekipą austras teigė, kad toks Kauno „Žalgirio“ žaidimas sezono pradžioje – neturėtų stebinti.
Martin Schiller
Martin Schiller / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Nėra vieno trūkumo, kurį mes turėtume patobulinti labiausiai. Trūksta mums dar daug ko. Abiejose aikštelės pusėse. Sezonas dar tik prasideda, todėl nieko nuostabaus, kad turime dar daug, ką pagerinti. Esame nauja komanda. Daliai žaidėjų tai nauja lyga ir t.t.“, – po sunkios pergalės 86:80 Jonavoje kalbėjo M.Schilleris.

„Pirmiausia, džiaugiuosi, kad laimėjome. Tai labai svarbu. Antra, buvo puiku vėl žaisti su sirgaliais arenoje. Ir mūsų, ir Jonavos gerbėjai stūmė mus į priekį. Ačiū jiems už tai“, – tęsė krepšinio specialistas iš Austrijos.

Šalies čempionų strategas pagyrė ir varžovus – LKL naujokus už atkaklią kovą: „Jie metė labai daug tritaškių. Net 36. Tai tikrai įspūdinga. Kaip ir sakiau prieš rungtynes – jie gerai pataikanti komanda. L.Andersonas pataikė tris tritaškius ketvirtajame kėlinyje. Klausimas, kodėl jis juos pataikė? Manau, mes galėjome gintis geriau. Turėsime apie daug ką pasikalbėti.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./„Žalgirio“ sirgaliai Jonavoje.
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./„Žalgirio“ sirgaliai Jonavoje.

Tik 7 minutes šįkart žaidė Mantas Kalnietis, taškų nepelnęs. Pagrindinis „Žalgirio“ įžaidėjas Emmanuelis Mudiay per 25 min. surinko 8, bet pataikė tik 2 metimus iš 9.

„Manau, kad E.Mudiay po truputį prisitaiko prie Europos krepšinio. Daug kas čia jam yra nauja – kad ir šiandien, kai sirgaliai į areną metė tualetinį popierių (šypteli). Prisitaikymo periodas užtruks, bet per paskutinę savaitę jis žengė didelius žingsnius į priekį“, – tęsė M.Schilleris.

„Mantas žaidė nedaug, nes vis dar atsigauna po Achilo sausgyslės skausmų. Prieš tai jis turėjo bėdų ir su čiurna. Jis kovoja, viskas bus gerai“, – pridūrė „Žalgirio“ treneris.

VIDEO: V. Šeškus: „Šiandien turėjome gerą šansą“

Tuo metu gerą pirtį kauniečiams užkūręs Virginijus Šeškus neslėpė apmaudo dėl išslydusios galimybės garsiai pranešti apie savo sugrįžimą į stipriausią Lietuvos krepšinio lygą.

„Turėjome gerą šansą, – teigė Jonavos klubo treneris. – Antroje pusėje tikrai neblogai gynėmės. Radome savo žaidėją šiandien – L.Andersoną (pataikė 6/7 trit.). Bet šioje komandoje kiekvieną dieną gali iššauti vis kitas žaidėjas. Jeigu atvirai, mažai tikėjau, kad galime šiandien užsikabinti. „Žalgiris“ atvažiavo tik pergalės, nes prieš tai buvo viską pralaimėjęs, todėl galvoju, kad tikrai gerai sužaidėme.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Virginijus Šeškus
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Virginijus Šeškus

Paklaustas nuomonės, kodėl kol kas stringa Lietuvos čempionai, V.Šeškus konkretaus atsakymo neturėjo: „Atrodo, kad šitas „Žalgiris“ tikrai turi potencialo. Nežinau, ko trūksta, bet tikrai kažko trūksta. Gal jie įsižais. Kiekviena komanda savo piką pasiekia skirtingu metu. Neįsivaizduoju, ko jiems dabar trūksta.“

Iki starto Eurolygoje – jau kitą savaitę, spalio 1-ąją, su Vilerbano „Asvel“ – „Žalgiris“ sužais dar dvejas rungtynes LKL: išvykoje su Alytaus „Dzūkija“ ir Panevėžio „Lietkabeliu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius