-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 17

Vieša paslaptis: Lietuvos rinktinės treneriu bus paskirtas Dainius Adomaitis

Lietuvos krepšinio federacija nusprendė, kad Joną Kazlauską rinktinės vyriausiojo trenerio poste pakeis Dainius Adomaitis. Šią informaciją patvirtino 24sek šaltiniai. Abejones išsklaidė ir kitas faktas. Naujasis rinktinės treneris turėtų būti paskelbtas per artimiausias dvi savaites, tačiau su vienu rimčiausių kandidatų užimti šį garbingą postą Rimu Kurtinaičiu federacijos atstovai iki šiol net nesikalbėjo.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

24sek jau anksčiau rašė, kad D.Adomaitis yra realiausias pretendentas užimti šias pareigas, nes yra federacijos favoritas. Krepšinio aistruolių apklausose absoliučiai dominavo R.Kurtinaitis. Užkulisiuose kalbama, kad daugelis krepšininkų visai mielai būtų žaidę Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamoje rinktinėje.

Tačiau Š.Jasikevičius visomis mintimis atsidavė Kauno „Žalgirio“ klubui ir pareiškė, kad apie jokį kitą darbą negalvoja. Akivaizdu, kad federacijos atstovams R.Kurtinaičio kandidatūra netiko. Beliko D.Adomaitis. Klaipėdos „Neptūno“ strategas neslėpė, kad tai yra viena didžiausių jo svajonių.

Prieš dvejus metus D.Adomaitis su Utenos „Juventus“ iškovojo istorinius LKL bronzos medalius, kai mažojo finalo serijoje nugalėjo Eurolygoje debiutavusį Klaipėdos „Neptūną“.

O pernai stojęs prie uostamiesčio klubo vairo, D.Adomaitis „Neptūną“ atvedė į LKL finalą, pusfinalyje patiesdamas Vilniaus „Lietuvos rytą“. Abu kartus jis buvo išrinktas LKL metų treneriu.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Įdomus ir kitas faktas. J.Kazlauskas po paskelbimo apie pasitraukimą iš Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio pareigų viename Vilniaus prekybos centre buvo susitikęs su D.Adomaičiu. Kelios dienos po šių trenerių susitikimo federacijos prezidentas Arvydas Sabonis patvirtino, kad J.Kazlauskas daugiau rinktinės nebetreniruos.

Vienas Lietuvos rinktinės lyderių Mantas Kalnietis interviu 24sek papasakojo, kad federacijos atstovai su krepšininkais jau aptarė galimus rinktinės trenerių variantus.

„Klausė ne tik manęs, bet ir kitų rinktinės žaidėjų, kuriems tenka didžiausias krūvis. Tačiau kiekvienas turi savo nuomonę, – kalbėjo rinktinės įžaidėjas. – Aš savo favorito neturiu, o pagrindinis balsas priklauso federacijos vadovams. Lietuvos krepšinyje netrūksta protingų žmonių – matyt, suras ir be manęs.“

Spalio 25-ąją organizuojamas LKF posėdis, kuriame turėtų būti patvirtinta D.Adomaičio kandidatūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius