-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 12 15

Vladas Garastas tikisi, kad Biržuose iškils nauja krepšinio arena

Vienas tituluočiausių Lietuvos krepšinio trenerių Vladas Garastas Regionų krepšinio lygoje palaiko gimtųjų Biržų komandą. Sutiktas Kaune, rungtynėse tarp KTU ir „Biržų“, kuriose svečiai palaužė vienais čempionato favoritų laikomus studentus, buvęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovas pasidalijo mintimis apie krepšinį Biržuose ir RKL pirmenybių reikšmę Lietuvai.
Vladas Garastas
Vladas Garastas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Seka rezultatus

V.Garastas daugiau nei 20-metį dirbo Biržuose ir ugdė vietos jaunuosius talentus. Nuo 1956 m. dirbo treneriu, 1959–1970 m. Biržų raj. Sporto komiteto pirmininku, 1971–1978 m. Biržų vaikų ir jaunimo sporto mokyklos direktoriumi, treniravo rajono krepšinio rinktinę.

Patyręs specialistas teigė besidomintis savo miesto komandos žaidimu ir seka rezultatus. Tačiau nerimą jam kelia tinkamos sporto bazės trūkumas.

„Visą laiką buvo kalbama apie arenos statybą, ir vieta buvo numatyta. Tačiau kol kas tas nevyksta ir labai gaila, kadangi Biržai yra turtingi savo krepšinio istorija. Net mažesni miestai už Biržus yra pastatę puikias arenas. Galiu išvardinti, bet toli neikim. 28 kilometrai nuo Biržų yra Pasvalys, kuris pateikė pavyzdį, ką reikia padaryti ir kas iš to seka“, – kalbėjo strategas.

V.Garastas – vienas tų, kurie svariai prisidėjo prie dabartinio Lietuvos krepšinio lygio. 1992 ir 1996 m. su šalies rinktine jis pasidabino olimpiniais bronzos medaliais. Iškovojo sidabrą Europos ir Pasaulio čempionatuose.

Paklaustas, kokią reikšmę mūsų šalyje turi Regionų krepšinio lyga, strategas pabrėžė itin didelę jos svarbą: „Tai yra piramidės pagrindas, apima virš 40 komandų. Įsivaizduokit, jeigu būtų tik 15 komandų. Tai krepšinis iš viso sumenkėtų, išnyktų jis iš Lietuvos. Taip kad Regionų lyga yra labai svarbi ir į ją reikėtų visiem atkreipti labai didelį dėmesį bei padėti.“

Jaučia palaikymą

Dabartinis „Biržų“ komandos treneris Žydrūnas Kačinskas patvirtino, jog V.Garastas labai domisi Biržų krepšiniu, dažnai klausia, kaip sekasi, rūpinasi naujos salės statymo reikalais.

„Biržų be krepšinio įsivaizduoti neįmanoma. Manau, kad duodam didžiulę reikšmę miestui: žmonės domisi, džiaugiasi, palaiko. Kartu su Regionų lygos atsiradimu atsirado ir Biržų komanda. Per tą laiką keitėsi pavadinimai. Ir šiai dienai atsinaujinom, nebeturim pagrindinio rėmėjo, todėl vadinamės Biržų „Biržais“, – pasakojo Ž.Kačinskas.

VIDEO: V.Garastas apie krepšinį Biržuose ir naujos arenos poreikį

Anot dabartinio trenerio, pasikeitus Biržų miesto valdžiai, komanda sulaukė kiek didesnio dėmesio. Jei ne materialinio, tai bent moralinio. Kartu Ž.Kačinskas džiaugėsi ir aktyviais vietos sirgaliais: „Komandai žmonių palaikymas yra labai svarbus, žiūrovų skaičius, kaip Biržams, pakankamai didelis. Turim sirgalių komandą, kuri labai intensyviai mus palaiko ne tik namuose, bet ir išvykose.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius