Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 13

„Žalgirį“ šį sezoną baudžiantis T.Petersonas tiki „Lietuvos ryto“ šansais Kaune

Kauno „Žalgirio“ ir Šarūno Jasikevičiaus užrašuose prieš rungtynes su Vilniaus „Lietuvos rytu“ ypatingo dėmesio turėtų sulaukti Travisas Petersonas. 27-erių amerikietis šį sezoną grandų akistatose pridarė bene daugiausia problemų „Žalgiriui“. Puolėjas dėl ligos negalėjo padėti komandai Karaliaus Mindaugo taurės finale ir norės atsigriebti penktadienį Kaune.
Travisas Petersonas
Travisas Petersonas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
LKL I Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ I „Žalgirio“ arena I 18:50 val.

Abu kartus, kai šį sezoną vilniečiai nugalėjo „Žalgirį“ – namuose 75:68 ir išvykoje 65:63 – T.Petersonas buvo rezultatyviausias „Lietuvos ryto“ žaidėjas.

Gruodžio 10 dieną Kaune puolėjas pelnė 17 taškų per 19 minučių, o vasario 11 dieną Vilniuje surinko 21 tašką (4/4 tritašk.) ir net 31 naudingumo balą.

Per trejas tarpusavio dvikovas šį sezoną T.Petersonas į „Žalgirio“ krepšį metė vidutiniškai po 15 taškų, atkovojo 3,3 kamuolio ir rinko 18,3 naudingumo balo.

„Nemanau, kad tam yra kažkokia priežastis. Tiesiog jie galbūt pasirinkę tokią gynybos strategiją, kai skiria daugiau dėmesio gynybai po krepšiu ir aš turiu daugiau laisvės atakuoti iš toliau. Manau, kad aš tiesiog pasinaudoju galimybėmis, kurias gaunu“, – kukliai kalbėjo T.Petersonas.

Tiesa, kai labiausiai to reikėjo, amerikietis negalėjo padėti komandai. Karaliaus Mindaugo taurės finale, kurį „Lietuvos rytas“ pralaimėjo 61:82, T.Petersonas žaidė sirgdamas ir per 3 minutes taškų nepelnė.

KMT finale nežaidėme geriausio savo krepšinio ir tai užknisa, nes tai buvo svarbiausios rungtynės – dėl titulo.

Legionierius teigė, kad skaudaus pralaimėjimo nepamiršo ir Vilniaus klubui tai bus papildoma paskata: „Nežinau, ar tai pavadinčiau revanšo troškimu, bet mes tikrai turime tą priminimą, kad pralaimėjome jiems finalą. Aš tada sirgau ir negalėjau padėti komandai. Žinau, kad mes galėjome juos nugalėti, bet KMT finale nežaidėme geriausio savo krepšinio ir tai užknisa, nes tai buvo svarbiausios rungtynės – dėl titulo.“

Vidutiniškai šį sezoną puolėjas Vilniaus klubui LKL pelno po 12 taškų ir kartu su Roku Giedraičiu yra rezultatyviausias komandoje.

T.Petersonas atskleidė, kada suprato tikrąją Vilniaus ir Kauno ekipų akistatos svarbą: „Pirmą kartą, kai žaidėme namuose, buvo tikrai geros rungtynės, daug sirgalių, bet tikrąją šių rungtynių svarbą supratau Kaune. Kai net 500 mūsų sirgalių atvyko palaikyti, tikrai pajutau jų meilę. Pats žaidžiu jau dešimtą sezoną, tai tikrai gerai suprantu derbių prasmę. Kai atstovavau Jeruzalės „Hapoel“ buvo ypatinga žaisti su Tel Avivo „Maccabi“. Jų metu pajunti net neapykantą varžovams, nors tai tiesiog meilė savo komandai.“

Alfredo Pliadžio nuotr./Travisas Petersonas
Alfredo Pliadžio nuotr./Travisas Petersonas

Tiek Vilniaus ekipos treneris Rimas Kurtinaitis, tiek JAV krepšininkas negailėjo būsimiems varžovams komplimentų už puikų žaidimą Europoje.

„Man patinka stebėti Eurolygą. Kauno „Žalgirio“ žaidimas mane sužavėjo, jie žaidžia labai gerą krepšinį. Tai labai komandinis krepšinis ir kiek skiriasi nuo kitų Eurolygos komandų. Manau, kad jie gali dar labiau nustebinti Eurolygos atkrintamosiose, nors jau dabar nuveikė daug“, – akcentavo T.Petersonas.

Jeigu likusio LKL reguliaraus sezono metu neįvyks jokių staigmenų, penktadienio rungtynėse gali paaiškėti jo nugalėtojas.

Manau, kad jie gali dar labiau nustebinti Eurolygos atkrintamosiose, nors jau dabar nuveikė daug.

Kauno „Žalgiris“ po 30 turų turi 26 pergales, „Lietuvos rytas“ – 25. Jeigu vilniečiai nugalės Kaune, jie pakils į pirmąją LKL vietą.

Tiesa, „Lietuvos rytui“ dar teks susikauti su Klaipėdos „Neptūnu“ ir Panevėžio „Lietkabeliu“, o Kauno „Žalgiriui“ – su Utenos „Juventus“ ir „Lietkabeliu“.

„Tai vis dar mūsų rankose. Jeigu mes laimėsime viską, būsime pirmi. Tai geras jausmas“, – pabrėžė vienas pagrindinių sostinės ekipos žaidėjų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Travisas Petersonas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Travisas Petersonas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius