-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 01

Ant rankų mėtytas Šaras: apie savo ateitį Kaune, NBA ir pasididžiavimą „Žalgiriu“

Visai kaip namuose. Šarūnas Jasikevičius ant „Žalgirio“ arenos parketo priėmė savo artimųjų, bendražygių ir žaidėjų sveikinimus. Kai ant aikštės pabiro konfeti ir parketas buvo ruošiamas čempioniškam sveikinimui, jo septynmetis sūnus su savo bičiuliais žaidė krepšinį trise prieš tris. Ant „Žalgirio“ arenos parketo susidėjo visi didžiausi Šaro gyvenimo džiaugsmai. Panašu, kad trenerio gyvenime greitu metu nebus didesnių pokyčių.
Šarūnas Jasikevičius su šeima
Šarūnas Jasikevičius su šeima / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Dar likus trims minutėms iki rungtynių pabaigos „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas gražiai lygino marškinėlius su užrašu „Čempionai“. Šarūno Jasikevičiaus vyrų dominavimas buvo toks ryškus, kad šiemet prailgo ne tik trečiųjų serijos rungtynių pabaigos, bet visos LKL finalo serijos laukimas.

Kauno „Žalgiris“ tęsia dominavimą Lietuvos krepšinyje ir niekas kitas negalėjo iliustruoti jo geriau, nei paskutinis LKL finalo serijos akordas.

Švieslentėje ketvirtojo kėlinio pradžioje užsidegę skaičiai 84:42 nebuvo klaida.

Aaronas White'as smeigė eilinį tritaškį į „Ryto“ krepšį priešais pat Liną Kleizą. Triukšmingai KMT triumfą vasarį atšventęs vilniečių sporto direktorius šįkart vis dangstėsi už galvos, žvelgdamas į košmarišką saviškių pasirodymą priešo teritorijoje.

O Kaunas šventė.

Šventiškai į tribūnas susirinkusiems žaliai baltiems „Žalgiris“ nė karto neleido suabejoti pergale 92:54.

Čempioniško šėlsmo metu jau trečiojo kėlinio viduryje Šaras galėjo sau leisti ant suolo pasodinti pergalių kalvius Brandoną Daviesą, Aaroną White'ą ir Edgarą Ulanovą.

Šaras apsikabino savo herojus, kuriems plojo visa įsiaudrinusi „Žalgirio“ arena.

„Žalgirio“ šeima į viršų kelia jau 9-ąjį LKL čempionų titulą iš eilės.

„Sveikinu su čempionų titulu visus fanus, žaidėjus ir mūsų nuostabų ofisą. Visus, – spaudos konferencijoje sakė Š.Jasikevičius. – Į tai susideda viso sezono darbas. Labai džiugu už šitą finalo seriją. Aišku, mes ją kontroliavome daugmaž nuo pat pradžių, bet labai džiugu už paskutines dvejas rungtynes. Parodėme savo tikrąjį veidą. Man, kaip treneriui, buvo žiauriai malonu prie šoninės linijos. Komanda žaidė kosminį krepšinį. Tuo metu norisi būti šone ir nemaišyti. Leisti jiems su ta savo energija daryti fantastiškus dalykus. Tikrai smagu, kad ne tik laimėjome, bet ir nudžiuginome fanus gražiu krepšiniu.“

Aaronui net pasakiau, kad truputį palauksime jo. Pasakiau jam, kad gal per anksti su juo taip atsisveikinu.

VIDEO: Triumfo akimirka: žalgiriečiai LKL trofėjų atnešė sirgaliams

– Ką ateities žalgiriečiams pasakosite apie tokius legionierius kaip Brandoną Daviesą ir Aaroną White'ą, kuriuos taip emocingai išlydėjo „Žalgirio“ arena trečiojo kėlinio pabaigoje?

– Šiais laikais daug pasakoti nereikia, ne devintas dešimtmetis – dabar yra „Youtube“.

Jie mato, kaip jie gerbė komandą, kaip klubas gerbė tuos žaidėjus, kurie per trumpą laiką paliko gilų antspaudą. Aaronui net pasakiau, kad truputį palauksime jo. Pasakiau jam, kad gal per anksti su juo taip atsisveikinu. Bet žinant mūsų galimybes, gal ne tiek daug tų šansų ir reikia judėti į priekį.

Du žaidėjai atėjo į „Žalgirį“ iš žemesnio lygio. Kaip jau čia dažnai būna, pasikėlė savo lygį ir išėjo į aukštesnį. Dėl to tik džiaugiamės ir jie to nusipelnė.

VIDEO: B.Daviesas neslėpė, kad nesulaikė ašarų

– Pernai žalgiriečių motyvacija finale su „Rytu“ buvo vienas jūsų rūpesčių. Kas šiemet buvo taip kitaip, jog išvydome tokį žalgiriečių dominavimą visos serijos metu?

– Sunku pasakyti. Pirmosiose rungtynėse vienu metu juos pavojingai prisileidome. Aišku, dar buvo likę daug laiko. Nežaidėme gero krepšinio ir mane tai jaudino. Bet paskui, net negaliu atsakyti... Pagal sudėtį, pagal viską mes daug kur pranašesni už „Rytą“ ir tą jautėme.

Buvo tik tas momentas, ar tu esi pasiruošęs žudyti. Tas žudiko instinktas suveikė tiek Vilniuje, ypač šiandien. Jeigu esi geresnis, turi įrodyti. Žinome, kad esame geresni, bet ne visada geresnis laimi.

Labai malonu, kad dabar mėgaujamės mūsų energija. Žaidėme tikrai protingai visą seriją. Išnaudojome varžovų problemas ir tai atsispindi rezultate.

– „Žalgiris“ pastaraisiais metais smarkiai augo. Koks kitas žingsnis šiai organizacijai?

– Labai sunku pasakyti. Mes galime daug diskutuoti, jūs galite daug rašyti straipsnių, bet egzistuoja kažkokie limitai.

Nenoriu to vadinti sėkme ar nesėkme, bet paprasčiausiai kartais neišeina. Mes bandome dirbti, stengiamės. Yra tie žaidėjų sąrašai ir tikrai nėra garantijų, kad gausi kažką labai aukštai iš tų sąrašų. Mes nepretenduojame į kažkokius žaidėjus po 1 milijoną. Bandome mąstyti blaiviai ir t.t. Bet mąstant blaiviai, nesame vieninteliai, kurie stengiasi ir dirba.

Kitos komandos irgi tą daro ir tai sunku. Žinote, nėra lengva.

VIDEO: Šventinis A.Milaknis prabilo apie NBA klubo dėmesį

– Minėjote, kad neaišku, kokia yra White'o ateitis Kaune. Kokia situacija su juo ir kitais – Milakniu, Kavaliausku, legionieriais?

– Nėra aiškumo. Šiai dienai net nežinau... Visi tie dalykai buvo pastumti į šoną. Ypač finaluose, kai reikalaujama šimtaprocentė koncentracija.

Dabar daugmaž reikia pradėti galvoti. Kažkokie kontūrai yra. Žinome opcijas 1-4, kai kuriose pozicijose gal baigiasi opcijos su vienu žaidėju.

Mažiau dėmesio kreipčiau į tą, kas čia parašyta. Nes jei pasidomi žaidėju ir jo kontrakto situacija, kai kurie agentai skelbia, jog yra kažkoks susidomėjimas. Ne, gal tai tik informacijos rinkimas. O dabar, kai atsiverti naujienas, tai „Žalgiris“ vis domisi tuo ir tuo. Bet čia ne amerikietiško futbolo komanda su 40 žaidėjų.

– Kiek aišku dėl jūsų ateities „Žalgiryje“?

– Negaliu atsakyti. Man čia taip faina, daug kartų tai sakiau. Turi ateiti kažkoks labai geresnis variantas. Atėjus geresnei situacijai, kažkas pasakys ir pradės diskutuoti, ar čia geriau, ar ne. Bet turi būti kažkoks žingsnis į priekį.

Mes turime suprasti, kad tai turi būti žingsnis į priekį mano akims. O mano akims... Iš savo pusės matau kas rytą atėjęs į darbą pilną „Žalgirio“ ofisą ir man labai gera.

VIDEO: D.Adomaitis apie ateitį Vilniaus „Ryte“: „Bus pokalbis su vadovybe“

– Paulius Motiejūnas minėjo, kad dar nenorėtų su jumis išsiskirti, nes nesijaučia, kad kartu su Šaru jau padarė viską, ką galėtų. Ką jis turėjo omenyje?

– Mano žaidėjo karjera susiklostė tikrai neblogai. Žinau, kiek esu priklausomas nuo komandos. Tai komandinis sportas. Kaip treneris, jauti tą dar labiau, kad esi priklausomas nuo personalo, nuo visko.

Man tikrai nėra ko labai vaikytis. Man čia labai faina. Nežinau, ką Paulius turėjo omenyje. Bet čia labai smagu ir visi supranta, kad čia topinė organizacija. O topinės organizacijos nereiškia, kad turi turėti labai didelį biudžetą. Nes tai tik vienas faktorių. O kiti faktoriai daug ką lemia. Europoje mes matėme daug tokių pavyzdžių.

VIDEO: Prieš „Žalgirio“ triumfą – įspūdinga Kauno sirgalių eisena

– Treneri, ar buvo kokių nors postūmių derybose su „Memphis Grizzlies“ ir kaip vertinate savo šansus tapti NBA treneriu?

– Šnekam pastaruoju metu – jie neturi trenerio. Kalbėti galima daug, bet kiek suprantu, dabar esame informacijos rinkimo stadijoje.

Nežinau, ar prieis iki kažko rimčiau. Nenoriu plėstis šia tema. Kaip ir visokius gandus apie save ir kitus žaidėjus.

VIDEO: P.Jankūno išpažintis: šis žiedas nebuvo lengvas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius