-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 13

Didesnė nei įprastai „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ susirėmimo pergalės kaina

Jau 20-ąjį sezoną gyvuoja Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ priešprieša. Aukščiausią įtampos tašką šių klubų dvikovos pasiekia LKL finalo serijoje. Tačiau dažnai pagrindiniai namų darbai būna atlikti jau reguliariajame sezone. „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ penktadienį susitinka paskutinei reguliariojo sezono tarpusavio dvikovai. O ši turi didesnę nei įprastai kainą.
„Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“
„Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.
Penktadienis | LKL | „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ | 18:50 | Kaunas

Kauno „Žalgiris“ šiuo metu yra geriausioje situacijoje.

Žalgiriečiai viena pergale lenkia Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir pirmauja LKL čempionate. Jie taip pat namie priims savo principinį varžovą, kur vilniečiai laimi itin retai. Kai „Lietuvos rytas“ gruodį šventė pergalę „Žalgirio“ arenoje, Kaune jiems tą padaryti pavyko tik po pusketvirtų metų pertraukos.

Pakartoti šią sėkmę bus labai sudėtinga, nepaisant sirgalių užnugario – „Žalgirio“ arenoje ketina susiburti maždaug 250 juodai-raudonų „Lietuvos ryto“ aistruolių. Dabar „Žalgiris“ siekia savo formos piko ir galvodamas apie Eurolygos ketvirtfinalį ruošiasi kautynėms su Pirėjo „Olympiakos“. Tą žalgiriečiai įrodė prieš tris dienas nuo žemės paviršiaus nušluodami Klaipėdos „Neptūną“ (94:47).

Be to, pirmą kartą į ringą su „Lietuvos rytu“ žengs vyriausias žalgirietis Beno Udrihas. 35-erių įžaidėjas pastaruoju metu demonstravo puikią formą. Eurolygos mačuose su Maskvos CSKA ir „Žalgiriu“ jis rinko vidutiniškai 7,5 taško, po 4 rezultatyvius perdavimus ir 9,5 naudingumo balo.

Jam būnant aikštėje, bendrą dvejų rungtynių 45 minučių atkarpą prieš CSKA ir „Olympiakos“ žalgiriečiai laimėjo 34 taškų skirtumu.

Toks Beno progresas pridėjo „Žalgiriui“ solidumo net ir tada, kai ant suolo sėdi žaidimo dirigentas Kevinas Pangosas. Slovėnas tapo paskutiniuoju „Žalgirio“ rezervu prieš sezono finišo tiesiąją.

Aišku, rezervų yra ir „Lietuvos ryte“. Arnas Butkevičius stos į grumtynes su „Žalgiriu“ pirmą kartą kaip „Lietuvos ryto“ narys. Galbūt jis taps atsakymu į Edgaro Ulanovo MVP žaidimo rūpestį, kokį puolėjas kėlė Rimui Kurtinaičiui Karaliaus Mindaugo taurės finale.

Kitaip nei tada Klaipėdoje, visa jėga bus pasiruošęs žaisti puolėjas Travisas Petersonas, šį sezoną ne sykį nustebinęs gera gynyba prieš Paulių Jankūną. Be to, per tris tarpusavio dvikovas su „Žalgiriu“ T.Petersonas rinko vid. po 15 taškų, 3,3 atkovoto kamuolio ir 18,3 naudingumo balo.

Kita vertus, nors ir laimi LKL pirmenybėse (laimėjo 17 mačų iš pastarųjų 18), „Lietuvos rytas“ nėra patenkintas savo demonstruojama forma.

Kitaip nei anksčiau, „Lietuvos ryto“ stovykloje nėra tokio pasitikėjimo savimi ir užsidegimo prieš dar vieną mūšį su „Žalgiriu“. Bet vilniečiai supranta pergalės vertę ir turi kabintis į ją iš paskutiniųjų. Matote, „Lietuvos ryto“ pergalė gali smarkiai sujaukti kortas „Žalgiriui“.

Šio sezono tarpusavio dvikovos
Turnyras Rungtynės Vieta
LKL „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ 67:70 Vilnius
LKL „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 63:65 Kaunas
LKL „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ 75:68 Vilnius
KMT „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 81:62 Klaipėda

Jeigu vilniečiai trečiąsyk per keturis mačus nugalės „Žalgirį“, susilyginus pergalių skaičiumi įgis pranašumą ir išstums čempionus iš pirmosios pozicijos.

Nors „Lietuvos ryto“ dar laukia nelengvos rungtynės Klaipėdoje bei Panevėžyje, vilniečiai turės gerą šansą tapti reguliariojo sezono nugalėtojais.

O tai nėra tik bereikšmis statusas. „Lietuvos rytas“ gautų namų aikštės pranašumą LKL atkrintamosiose varžybose, jeigu neįvyks nieko netikėto – ir finalo serijoje. Tada vilniečių šansai įkąsti „Žalgiriui“ išaugtų.

Per 19 sezonų, kai tęsiasi „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ batalijos, net 13 kartų reguliariojo sezono nugalėtojas vėliau tapdavo čempionu. T.y. namų aikštės pranašumą komandos išnaudodavo 68 procentais atvejų.

Šiame dešimtmetyje „Lietuvos rytas“ tokį turėjo tik vieną kartą – 2013–2014 metų sezoną. Bet tada vilniečiai sutiko „Žalgirį“ dar LKL pusfinalyje ir po trilerio 1-2 užleido kelią į finalą.

Per tuos 7 kartus, kai tapo reguliariojo sezono nugalėtojais, vilniečiai LKL čempionais tapo 3 sykius. Du kartus „Lietuvos rytas“ yra triumfavęs LKL be namų aikštės pranašumo.

Kad vėl už jo užsikabintų, „Lietuvos rytas“ Kaune turės atlikti žygdarbį.

VIDEO: „Ginčo“ intrigos: didžiausias varžovas „Žalgiriui“ ir pasmerkta Ballų istorija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius