-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 19

Saah Nimley: „Mėgstu iššūkius, o Lietuvoje jų labai daug“

Nedidukas 173 cm ūgio įžaidėjas Saah Nimley sėkmingu žaidimu jau spėjo iškovoti Kėdainių „Nevėžio“ komandos gerbėjų simpatijas, o „agurkų sostinės“ komanda daugumos nuostabai šį sezoną rungtyniauja gerai ir kratosi lygos „prasčiokų“ statuso. „Nevėžis“ šiuo metu žengia septintoje turnyro lentelės vietoje ir lipa artimiausiems varžovams ant kulnų.
Adas Juškevičius ir Saah Nimley
Adas Juškevičius ir Saah Nimley / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vienas iš gerų rezultatų kalvių yra ir Liberijoje gimęs krepšininkas, kuris atvedė ekipą į sensacingą pergalę prieš „Žalgirį“ ir yra vienas geriausių žaidėjų ekipoje. Krepšininko keliai galėjo pasukti ir į beisbolą, tačiau gynėjas greitai suprato, kad jo sporto šaka – krepšinis.

„Iš Liberijos išsikėlėme, kai man buvo dveji. Augau Atlantoje. Pirmasis mano sportas buvo beisbolas, bet ten man nelabai sekėsi, tuomet pasirinkau krepšinį, kur viskas buvo kitaip. Anksti mokykloje supratau, kad krepšinis man sekasi ir daug dirbau, žinojau, kad ateityje turėsiu galimybę žaisti profesionaliai.

Žaisti universiteto komandoje buvo puiki patirtis. Keliavome po visą šalį žaidėme įvairiomis komandomis. Tapti „Big South“ konferencijos MVP man buvo didelis įvertinimas, taip pat dukart laimėjome reguliarųjį sezoną, tai labai geri prisiminimai“, – LKL TV apie savo karjeros pradžią pasakojo „Nevėžio“ gynėjas.

„Nevėžis“ yra pirmasis klubas Nimley profesionalo karjeroje. Jam tenka priprasti prie kitokio krepšinio stiliaus. Nimley pripažįsta, kad tai yra nelengvas iššūkis.

„Europietiškas krepšinis labai skiriasi nuo studentų krepšinio Amerikoje. Viskas skiriasi. Žaidėjų pajėgumas, žymiai aukštesnis talento lygis. Viskas susideda į vieną vietą ir prie tokių dalykų jaunam krepšininkui reikia laiko priprasti. Man labai patinka Lietuvos lyga. Čia daug iššūkių, kiekvieną kartą tenka susidurti su gerais varžovais. Aš mėgstu varžytis ir kol kas man labai patinka žaisti Lietuvoje“, – pasakojo Nimley.

VIDEO: Saah Nimley: „Mėgstu iššūkius, o Lietuvoje jų labai daug“

Gynėjas yra žemiausias lygos krepšininkas, tačiau atakų organizatorius varžovus įveikia staigumu. Ateityje jis labiausiai norėtų pagerinti savo žaidimą gynyboje. Nimley tiki, kad jo laukia sėkminga karjera Europoje.

„Reikia surasti būdą, kaip galima žemą ūgį padaryti savo pranašumu. Išnaudoju savo greitį ir staigumą. Labiausiai norėčiau pagerinti gynybą. Turiu būti stipresnis gynyboje, turiu prisitaikyti prie žaidimo stiliaus, kol kas man sekasi neblogai, bet daug ką reikia patobulinti.

Tikrai būčiau laimingas, jei turėčiau sėkmingą karjerą Europoje. Aš tiesiog noriu žaisti krepšinį, myliu šį žaidimą. Jei man pavyks 6-8 metus žaisti aukštame lygyje Europoje, aš būsiu labai laimingas“,– sakė „Nevėžio“ atakų organizatorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius