-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 05

Šaras po nesėkmės sveikino ne tik „Lietkabelį“, bet ir saviškius: „16 pergalių yra fantastika“

Kauno „Žalgirio“ laimėtų rungtynių serija Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) baigėsi – kauniečiai Panevėžyje 72:83 nusileido „Lietkabeliui“ ir pralaimėjo pirmą kartą šiame sezone.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Nuo rugsėjo mėnesio pabaigos žalgiriečiai buvo laimėję 16 susitikimų iš eilės, o iš viso vietinėse pirmenybėse jie buvo triumfavę net 28 kartus paeiliui.

Šarūnas Jasikevičius po pralaimėjimo Aukštaitijoje situacijos nedramatizavo – netgi priešingai, jis sveikino auklėtinius su iki tol pasiekta pergalinga serija.

„Noriu pasveikinti Panevėžį su pergale. Jie tikrai šiandien buvo geresnė komanda, turėjo daugiau energijos ir ypač turėjo noro, – tikino Šaras. – Taip pat noriu pasveikinti savo komandą su 16-os pergalių iš eilės pasirodymu. Žinau, kad Lietuvoje apie tai absoliučiai niekas nešneka, bet tai yra nuostabus pasiekimas.

Bet kurioje lygoje laimėti 16 rungtynių iš eilės yra fantastika.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Lietkabelis“ - „Žalgiris“

Žinau, kad mūsų žurnalistai nelabai vertina tokius dalykus ir jiems tai atrodo normalu, bet tai nėra normalu. Turime pasižiūrėti į kitas lygas – tai būtų normalu, jeigu vyktų ir kitose lygose. Tad sveikinu „Žalgirio“ žaidėjus su 16 pergalių iš eilės, sveikinu sirgalius.

Šiandien ta serija nutrūko ir nutrūko pelnytai. Kai ateini žaisti prieš solidžią komandą nepasiruošęs nuo pat pradžių, neturi energijos, o („Lietkabelio“) žaidėjai, kurie yra iš mūsų sistemos, prieš „Žalgirį“ užsiveda žymiai labiau. Jie nori įrodyti, kad turi būti „Žalgiryje“, ir įvyksta tokie dalykai.

Po rungtynių su „Maccabi“ sakiau, kad mums kažkiek pasisekė, nes nemaniau, kad žaidėme geriau už „Maccabi“. Dviejų tokių sėkmių iš eilės per savaitę negali būti.

Tad dar kartą sveikinimai varžovų treneriui su puikiu žaidybiniu planu.“

„Žalgiriui“ šiame susitikime nesisekė apsiginti prieš varžovų lyderius. Nors pats Š.Jasikevičius prieš mačą pritarė, jog akcentas turėtų būti dedamas ant Željko Šakičiaus ir Tomo Dimšos, jie atitinkamai surinko 20 ir 21 tašką bei vedė savo komandą į pergalę.

„Vienas dalykas, kad jie žaidžia namuose. Tokiu atveju jie iš karto labiau tiki, kad gali įkąsti „Žalgiriui“, – tokio sėkmingo panevėžiečių lyderių žaidimą bandė aiškinti Šaras. – Kitas dalykas, vėl pabrėšiu energijos neturėjimą. Išėjimas buvo labai prastas, viskas, ką buvome sugalvoję daryti gynyboje, absoliučiai neveikė, jie buvo greitesni kiekviename žingsnyje.

Varžovas tikrai nugalėjo pelnytai.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Paulius Valinskas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Paulius Valinskas

Tarp rezultatyviausių žaidėjų buvo ir „Žalgiriui“ iki šio sezono priklausęs Paulius Valinskas, surinkęs 21 tašką ir pagerinęs sezono rezultatyvumo rekordą. Vis dėlto Šaro toks buvusio auklėtinio žaidimas nenustebino.

„Mes žinome, kad jis gali primesti taškų. Kiekvieną kartą reikia gerbti varžovą, o šis varžovas tikrai nusipelno tos pagarbos. Tikrai solidi komanda. Bet galiausiai viskas priklauso nuo mūsų“, – aiškino Š.Jasikevičius.

Rungtynių pabaigoje jis užsidirbo ir pirmąją techninę pražangą šiame sezone – strategas buvo nepatenkintas po epizodo, kai Artūrui Milakniui pirmiausia buvo užfiksuotas abejotinas žaidimas koja, o netrukus skirta ir techninė pražanga.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Artūras Milaknis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Artūras Milaknis

Visgi plėstis apie šį epizodą Š.Jasikevičius po rungtynių nebuvo linkęs.

„Taip pat, kaip ir tau“, – dusyk pakartojo Šaras, paklaustas, kaip jam atrodė vienas svarbiausių rungtynių epizodų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius