Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 21

663 tūkst. eurų „Ryto“ klausimas: kas slypi už „Pistons“ pažado D.Sirvydžiui?

Deividas Sirvydis kelia sparnus į NBA. Vilniaus „Rytui“ priklausantį talentą 37-uoju šaukimu pasirinko „Detroit Pistons“ klubas, kuris, 24sek žiniomis, smarkiai domėjosi 19-mečiu lietuviu dar prieš NBA naujokų biržą. Anot 24sek šaltinių, „Pistons“ dar prieš renginį Brukline buvo pažadėję šaukimą D.Sirvydžiui. Ką tai reiškia išpirkos laukiančiam „Ryto“ klubui?
D.Sirvydis į NBA pateko 37-uoju šaukimu
D.Sirvydis į NBA pateko 37-uoju šaukimu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Daugelis amerikiečių įtarė, kad D.Sirvydis taps standartine „draft & stash“ istorija. NBA klubams būdinga antrajame naujokų biržos rate rinktis europiečius, kurie dar iškart nėra kviečiami į NBA, o keletą metų stažuojasi Europoje.

Bet 24sek žiniomis, Detroitas 203 cm ūgio puolėjui gali turėti ir rimtesnių planų.

Yra du galimi scenarijai.

Planas Nr. 1

24sek šaltinių teigimu, „Pistons“ turi realių ketinimų pasikviesti D.Sirvydį į Detroitą jau artėjančiam sezonui.

Tokiu atveju, lietuvis pirmus metus greičiausiai stažuotųsi „Pistons“ priklausančioje G lygos komandoje „Grand Rapids Drive“ ir ten būtų starto penketo žaidėjas.

„Pistons“ Detroite D.Sirvydžiui suteiktų specialią trenerių priežiūrą tiek krepšinio aikštėje, tiek treniruoklių salėje. Ten per metus sustiprėjęs fiziškai ir įgijęs žaidimo praktikos G lygoje, D.Sirvydis būtų pasiruošęs debiutuoti NBA 2020-2021 m. sezoną.

Išskirtinis „Pistons“ parodytas dėmesys D.Sirvydžiui – pažadas prieš naujokų biržą ir du paaukoti naujokų biržos šaukimai, rodo, kad Detroito klubui tai nėra eilinis šaukimas. JAV žiniasklaida informuoja, kad „Pistons“ netgi planavo pašaukti D.Sirvydį 30-uoju šaukimu, bet turėjo pakeisti planus dėl viliojančio mainų pasiūlymo.

Tai reiškia, jog „Pistons“ organizacija gali pageidauti atsivežti D.Sirvydį į JAV jau artimiausiu metu.

Jeigu D.Sirvydis jau dabar išvyktų į NBA, Vilniaus „Rytas“ turėtų gauti išpirką. Dabar standartinė kontrakte numatyta NBA išpirka siekia 750 tūkst. JAV dolerių, t.y. 663 tūkst. eurų.

24sek žiniomis, jau dabar už išpirką išsiųsti savo talentą į NBA suinteresuotas ir „Ryto“ klubas, kuriam tai būtų vertinga finansinė injekcija.

Planas Nr. 2

Nors labai realu, kad D.Sirvydis išvyks į Detroitą, vis dar neatmetamas scenarijus snaiperį metams palikti stažuotis Vilniuje.

Tokia galimybė labiausiai tikėtina tuo atveju, jeigu „Rytas“ negaus vardinio kvietimo į Eurolygą ir žais Europos taurėje.

D.Sirvydis galėtų semtis žaidimo praktikos LKL ir Europos taurės turnyruose. Jau 2018-2019 m. sezoną šiuose turnyruose 18–metis žaidėjas gaudavo pasireikšti po 14 minučių.

Tiesa, D.Sirvydžio pozicijoje įsitvirtino Arnas Butkevičius, kuris galingai užbaigė sezoną ir kitąmet gali turėti dar svarbesnį vaidmenį.

D.Sirvydį su „Rytu“ sieja ilgalaikė sutartis. Tad jei puolėjas išvyktų į Detroitą 2020-ųjų vasarą, Vilniaus klubas vis tiek gautų 663 tūkst. eurų išpirką.

„The Athletic“ rašo, kad D.Sirvydis greičiausiai bus siunčiamas stažuotis, bet 24sek žiniomis, sprendimas dar nepriimtas ir klubai su žaidėju dar sės prie derybų stalo.

24sek patvirtino ir „Ryto“ direktoriumi paskirtas Rolandas Jarutis.

„Galvoju, kad šansai 50 prie 50, – paklaustas, kas realiau D.Sirvydžiui – išvažiuoti į Ameriką ar likti Vilniuje, teigė R.Jarutis. – Tą jau spręs klubai ir pats žaidėjas, agentai. Manau, bus surastas geriausias sprendimas abiem pusėms.“

Galutinį žodį šiame galvosūkyje tars „Detroit Pistons“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius