Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 28

Ar gali Domantas Sabonis tikėtis vietos startinėje „Thunder“ sudėtyje?

Domantas Sabonis netrukus pradės bene sunkiausią karjeros išbandymą. NBA naujokų biržoje aukštu 11-uoju šaukimu pakviestas aukštaūgis turės užsitarnauti vietą „Oklahoma City Thunder“ klube. Ar gali ta vieta būti startinėje sudėtyje?
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / V.Dranginio/LTOK nuotr.

Kaip rašo „Thunder“ komandos apžvalgininkas Erikas Horne'as, 20 metų NBA debiutantui nėra labai neįprasta gauti daug laiko aikštėje ar net pradėti rungtynes starto penkete.

D.Sabonis jau dvejus metus iš eilės žaidė Lietuvos nacionalinėje rinktinėje, be to turi profesionalaus klubinio krepšinio patirties. Prieš išvykdamas į JAV studentų lygą (NCAA), D.Sabonis žaidė Malagos „Unicaja“ klube, būdamas dar labai jaunas ragavo vyrų krepšinio duonos Eurolygoje. Tai – neabejotini lietuvio privalumai prieš naujokus, į NBA paprastai žengiančius tik su NCAA patirtimi.

Rio žaidynėse du kartus matėme D.Sabonį pradedant rungtynes startinėje sudėtyje, žaisdavo jis ir svarbiais momentais. Vis dėlto lietuvis per dažnai prasižengdavo (vid. 2,7 karto per 18,5 žaidimo minučių) ir prastai metė pašokdamas (37,1 proc. metimų).

„Thunder“ ekipos tarto sudėtyje rungtynes greičiausiai pradės turkiška aukštaūgių linija – Ersanas Ilyasova ir Enesas Kanteris. Iškart už jų yra zelandietis Stevenas Adamsas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Chrisas Boshas ir Enesas Kanteris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Chrisas Boshas ir Enesas Kanteris

Erikas Horne'as, bandydamas nuspėti D.Sabonio ateitį pirmajame NBA sezone, bando remtis pavyzdžiais iš 2015-2016 m. sezono.

Praėjusį sezoną NBA žaidė 12-a pirmamečių „centrų“ arba sunkiųjų kraštų. Ne visų situacija panaši į D.Sabonio. Pavyzdžiui iš pirmojo biržos šaukimo Karlo-Anthony Townso bei trečiojo, Jahlilo Okaforo, buvo iškart tikimasi labai daug. Šie du žaidėjai bei sensacija tapęs latvis Kristapas Porzingis buvo vieninteliai naujokai-aukštaūgiai, starte pradėję daugiau nei pusę komandos mačų.

Biržos
nr.
Žaidėjas Komanda Žaista
rungt.
Starte Vidurkiai
1. Karlas-Anthony Townsas „Timberwolves“ 82 82 18,3 tšk.
10,5 atk. kam.
3. Jahlilas Okaforas „76ers“ 53 48 17,3 tšk.
8,5 atk. kam.
4. Kristapas Porzingis „Knicks“ 72 72 14,3 tšk.
7,3 atk. kam.

Tačiau visi trys žaidė silpnose NBA komandose, kurių pagrindinis tikslas nebuvo pergalės. Tos komandos davė daug laiko savo jaunuoliams, ko kitą sezoną neverta tikėtis iš „Thunder“ klubo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mylesas Turneris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mylesas Turneris

Vis dėlto tai nereiškia, kad D.Sabonis neturi šansų. Jam verta atkreipti dėmesį į M.Turnerį ir Trey Lylesą. Gavę progas šie žaidėjai jas puikiai išnaudojo.

„Indiana Pacers“ klube M.Turneris nepradėjo mačo starte iki pat sausio pabaigos, tačiau vėliau žaidė startiniame penketuke 34-uose iš 44-erių komandos mačų. „Utah Jazz“ klubo startiniame penkete T.Lilesas nuo gruodžio 5-osios pradėjo 27-is mačus iš 28-ių. Tuo metu traumą buvo patyręs pagrindinis komandos „centras“ – Rudy Gobertas. Jis praleido 18 iš eilės mačų.

Biržos
nr.
Žaidėjas Komanda Žaista
rungt.
Starte Min. Vidurkiai
11. Mylesas Turneris „Pacers“ 60 30 22,8 10,1 tšk.
6,5 atk. kam.
12. Trey Lylesas „Jazz“ 80 30 17,3 6,1 tšk.
3,7 atk. kam.

M.Turneris naujokų biržoje buvo pakviestas 11-as, o M.Lilesas – 12-as. D.Sabonio šaukimas taip pat yra vienuoliktas, o lietuvis turi minėtą pranašumą – yra ragavęs profesionalaus krepšinio duonos.

D.Sabonis tikrai gali bent kartais tikėtis vietos startinėje „Thunder“ sudėtyje (neatmeskime ir traumų galimybių), tačiau svarbiausias klausimas – ar lietuvis žais rungtynių pabaigose, svarbiausiais momentais. Praėjusį sezoną E.Kanteris žaidė visuose 82-uose susitikimuose, E.Ilyasova starte pradėjo 56-is. Abu turi platų puolimo arsenalą, yra ištvermingi krepšininkai ir turi nemažai NBA patirties. Taigi D.Sabonio laukia rimta kova dėl minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius