Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 18

Be darbo likęs E.Kanteris Freedomas nominuotas Nobelio taikos premijai

Praėjusių metų pabaigoje JAV piliečiu tapęs ir prie Kanterio pavardės žodį Freedom (liet. laisvė) pridėjęs buvęs NBA krepšininkas sulaukė malonaus įvertinimo – nominacijos Nobelio taikos premijai.
Enesas Kanteris Freedomas
Enesas Kanteris Freedomas / „Scanpix“/AP nuotr.

Visos Nobelio premijos nominacijos nėra viešinamos, bet apie tai pranešė pats turkų kilmės krepšininkas.

„Aš pagerbtas ir kuklus sulaukęs Nobelio taikos premijos nominacijos. Kartais tvirtas nuomonės laikymasis yra svarbiau nei kita alga“, – tviteryje rašė E.Kanteris Freedomas.

Jo kandidatūrą iškėlė vienas iš Norvegijos parlamentarų. Maža to, paramą krepšininkui pasirašytu laišku išreiškė ir 30 Nobelio premijos laureatų.

Taikos premijai E.Kanteris Freedomas nominuotas dėl savo kovos prieš žmogaus teisių pažeidimus Kinijoje. Krepšininkas ne sykį pasisakė prieš musulmoniškosios uigūrų tautos genocidą, ragino boikotuoti žiemos olimpines žaidynes Pekine, reiškė palaikymą Tibetui ir kritikavo Kinijos prezidentą Xi Jinpingą, pavadinęs jį „brutaliu diktatoriumi“.

Jis taip pat garsus Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano kritikas. Dėl to krepšininkas negali grįžti į Turkiją – dėl išsakytos kritikos atsidurtų kalėjime, o krepšininko tėvai išsižadėjo sūnaus. „Atsiprašau prezidento, kad turiu tokį sūnų“, – 2016-aisiais rašė E.Kanterio tėvas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Eneso Kanterio Freedomo krepšinio bateliai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Eneso Kanterio Freedomo krepšinio bateliai

Šį sezoną krepšininkas pradėjo „Boston Celtics“ klube, bet po mainų atsidūrė „Houston Rockets“ ekipoje, kuri krepšininką netrukus atleido.

Vienas paslaptyje norėjęs likti NBA klubo vadovas „Heavy“ žurnalistui Steve‘ui Bulpettui neseniai pareiškė, kad E.Kanteriui Freedomui bus sunku susirasti darbą NBA. Ne tik dėl jo pareiškimų, bet ir dėl itin prastos gynybos. „Jis žaidžia pasenusį krepšinį“, – aiškino NBA klubo vadovas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Eneso Kanterio Freedomo krepšinio bateliai
AFP/„Scanpix“ nuotr./Eneso Kanterio Freedomo krepšinio bateliai

Šiame sezone E.Kanterio Freedomo statistika NBA lygoje siekė 3,7 taško ir 4,6 atkovoto kamuolio per 11 minučių. Per visą karjerą NBA lygoje jis vidutiniškai pelno po 11,2 taško ir sugriebia 7,8 kamuolio.

Į stipriausią pasaulyje krepšinio lygą NBA vidurio puolėjas atvyko 2011-aisiais, kai naujokų biržoje trečiuoju šaukimu, dviem aukščiau nei Jonas Valančiūnas, jį pasirinko „Utah Jazz“ klubas.

Prieš kelerius metus Lietuvoje, Alytaus „Dzūkijos“ komandoje, rungtyniavo E.Kanterio Freedomo brolis Keremas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius