Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 18

E.Kanteris jaučiasi išduotas net kolegų: „NBA žaidžiantys turkai bijo šnekėtis“

„Boston Celtics“ vidurio puolėjas Enesas Kanteris nėra vienintelis turkas NBA lygoje, tačiau krepšininko tautiečiai nėra pasiryžę bendrauti, o tai ypatingai skaudina aukštaūgį, kuris jaučiasi visiškai išduotas.
Enesas Kanteris
Enesas Kanteris / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

28-erių krepšininkas, nebijantis viešai kritikuoti dabartinio Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano, Turkijoje yra laikomas netgi teroristu, kadangi simpatizuoja dabartinės valdžios kritikui Fethullah Gulenui ir jo vadovaujamam judėjimui.

Nuo E.Kanterio nusigręžė ne tik Turkijoje gyvenantys žmonės, bet ir kolegos NBA pasaulyje, o su vienu iš jų jam teko ginti Turkijos garbę tarptautiniuose turnyruose.

Garsaus žurnalisto Billo Simmonso tinklalaidėje „Celtics“ vidurio puolėjas nusprendė atversti visas kortas ir papasakoti esamą situaciją.

„Scanpix“ nuotr./Enesas Kanteris
„Scanpix“ nuotr./Enesas Kanteris

„Mane labiausiai skaudina kiti Turkijos krepšininkai, esantys šioje lygoje. Turime Ersaną Ilyasovą, Cedi Osmaną bei Furkaną Korkmazą, tačiau, kuomet praeiname vienas pro kitą, jie man nepasako nė žodžio. Aš bandau kalbėtis, klausiu, kaip jiems sekasi. Jokio atsakymo. Jie tikriausiai bijo, kad tai pamatys Turkijos valdžia, o tuomet jiems galimai grėstų nemalonumai.

Ypatingai Ersanas... Žaidžiau su juo Oklahomoje, žaidėme kartu nacionalinėje rinktinėje. Furkanas ir Cedi kartu su mano broliu žaidė Turkijos rinktinėje. Vis tiek jokio atsakymo. Tai yra labai skaudu. Jie tiesiog bijo.

„Scanpix“ nuotr./Ersanas Ilyasova
„Scanpix“ nuotr./Ersanas Ilyasova

Galų gale jie reprezentuoja Turkiją. Kiekvieną kartą, kai žaidžiu prieš juos, aš už juos pasimeldžiu. Tikiuosi, kad aš laimėsiu, tačiau jie sužais geras rungtynes. Jie reprezentuoja savo šeimas, šalį ir žmones. Labai juos gerbiu ir net nekaltinu. Suprantu, kad jie išsigandę. Kuomet viskas nurims ir režimas pasikeis, tikiu, kad jie pakeis savo nuomonę.

Kuomet mane pašaukė NBA naujokų biržoje, prieš mano vardą ir pavardę pasakė „iš Turkijos“. Tą akimirką didžiavausi tuo ir buvau laimingas. O dabar mano šalis tiesiogiai mane laiko teroristu. Su savo komandos draugais iš to tik pasijuokiame, nes jie žino, kokia asmenybė aš iš tikrųjų esu. Visuomet stengiuosi visiems padėti.“

Dėl garsių kritikos strėlių dabartinei valdžiai E.Kanteris neteko Turkijos paso, o šiuo metu siekia tapti JAV piliečiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius