Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 25

„Blazers“ žvaigždę sužavėjo „Warriors“ pavyzdys: kas dabar laukia Portlando?

„Portland Trail Blazers“ praėjusią naktį ketvirtą kartą nusileido „Golden State Warriors“ ir baigė savo 2016–2017 m. sezoną. Damianas Lillardas ir C.J.McCollumas jau planuoja savo atostogas, o ekipos vadovai iš naujo bandys sugalvoti planą, kaip atkrintamosiose išlikti ilgiau. Ar reikia išmainyti vieną iš gynėjų? Kokie ėjimai padėtų komandai? Savo nuomonę išdėstė ESPN ekspertai.
 C.J. McCollumas  ir Damianas Lillardas
C.J.McCollumas ir Damianas Lillardas / „Scanpix“ nuotr.

Visi penki (A.Elhassanas, K.Arnovitzas, D.Doolittle'as, J.Engelmannas bei K.Peltonas) ESPN ekspertai sutinka, kad šiemet „Blazers“ komanda yra gerokai stipresnė nei pernai, o daugelis pabrėžė Jusufo Nurkičiaus svarbą.

Jeigu jo galingas žaidimas reguliariojo sezono pabaigoje nebuvo tik atsitiktinumas, tai „Blazers“ po krepšiu dar ilgai turės labai patikimą jauną talentą.

Ar reikėtų išmainyti D.Lillardą arba C.J.McCollumą? Ne.

Tai du puikūs krepšininkai puolime, kurių sutartys siekia vos 50 mln. JAV dolerių kartu sudėjus, o tai yra neblogas skaičius šioje algų kepurėje. Žinoma, gynyboje abu gynėjai kartais neatrodo labai patikimai, tačiau nėra įrodymų, kad jie trukdo vienas kito žaidimui ir negali tobulėti.

VIDEO: Geriausi Damiano Lillardo sezono epizodai

Kita vertus, „Blazers“ komandai reikia geresnių žaidėjų gynyboje, o tai bus labai sunku padaryti, kai vietos algų kepurėje Portlandas neturės dar ilgai.

Ekspertai prognozuoja, kad pagrindiniai „Blazers“ krepšininkai liks sudėtyje ir kitam sezonui, nes komandos vadovai norės pažiūrėti, kaip visus metus atrodo J.Nurkičius. Portlando ekipai taip pat labai padės po traumos grįžęs Festusas Ezeli, kuris puikiai po krepšiu darbuojasi gynyboje.

Taip pat neatmetama galimybė, kad Terry Stottsas gali būti atleistas, o tarpsezoniu bus stiprinama bet kurio puolėjo pozicija.

Mainų rinkoje „Blazers“ gali siekti atsikratyti Evano Turnerio ir Myerso Leonardo sutarčių. Labai įdomu, kad D.Doolitle'as Portlando ekipoje mato „Knicks“ žvaigždę Carmelo Anthony. Jis sustiprintų jauną bei perspektyvią ekipą, o Philas Jacksonas už veteraną gautų keletą jaunų krepšininkų.

VIDEO: Geriausi C.J. McCollumo sezono epizodai

Galų gale, „Blazers“ komandos ateitis yra labai šviesi, nes keturi iš penkių NBA ekspertų Portlando klubui prognozuoja vietą Vakarų konferencijos stipriausiųjų ketverte per kitus trejus metus.

Kita vertus, milžiniška sutartis E.Turneriui iki šiol kelia daugybę klaustukų ir ji stipriai apribos „Blazers“ galimybes papildyti savo sudėtį naujais žaidėjais.

D.Lillardas: „Vakarų konferencijoje ką nors pasieksime tik įveikę „Warriors“ barjerą. „Pistons“ daugybę metų nugalėjo Jordaną ir kompaniją, tačiau vieną dieną viskas pasikeitė.“

Kita vertus, D.Lillardas vis dar tiki savo komanda ir nori mokytis iš geriausių. Tokių kaip „Warriors“.

„Tai yra čempionų komanda. Jie turi savo stilių ir sekasi ar ne, jie žaidžia savo žaidimą. „Warriors“ rungtyniauja atsipalaidavę ir vieningi. Kiekvienas žaidėjas puikiai supranta, ką daryti aikštėje.

Ir kai turi tiek talento, prieš tokį varžovą žaisti labai sudėtinga. Mums irgi norėtųsi turėti tokį žaidimo pojūtį ir susiklijavimą.

Mes ir toliau stengsimės sunkiai dirbti ir taip pat labiau pasitikėti vienas kitu. O Vakarų konferencijoje ką nors pasieksime tik įveikę jų barjerą.

Bet NBA istorijoje taip buvo jau ne kartą. „Pistons“ daugybę metų nugalėjo Michaelą Jordaną ir kompaniją, tačiau vieną dieną viskas pasikeitė.

Mes turime augti kaip komanda ir toliau kautis dėl pergalių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius