Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 29

Boksininką po kovos priminęs D.Sabonis apie gautą niuksą: „Viskas kaip per miglą“

Domantas Sabonis po svarbiausios sezono pergalės nepriminė ką tik rungtynes užbaigusio krepšininko. Stiprų smūgį į veidą sugėręs lietuvis po triumfo San Fransisko „Chase Center“ arenoje buvo panašesnis į boksininką ar UFC kovotoją.

D.Sabonio atstovaujami „Sacramento Kings“ smogė „Golden State Warriors“ 118:99 ir išlygino serijos iki keturių pergalių rezultatą 3-3.

Bet dar antrajame kėlinyje „Warriors“ centras alkūne sudavė D.Saboniui į veidą.

„Vargšas Domas“, – lietuvį po rungtynių guodė viena žiniasklaidos atstovių, bet pats „Kings“ aukštaūgis teigė besijaučiąs gerai.

„Tikrai jaučiuosi geriau po pergalės“, – šypsojosi lietuvis.

Kovoje dėl ginčo kamuolio nukentėjęs Domas nesulaukė paguodos iš arbitrų – šie neužfiksavo pražangos ir leido tęsti žaidimą.

Lietuvis kurį laiką gulėjo ant parketo, o galiausiai atsistojo ir patraukė link suolo. Vis dėlto netrukus jis tęsė rungtynes, nors tą turėjo daryti su didele žaizda ant veido.

„Nesupratau, kas vyksta. Nieko nejutau. Tada pakėliau galvą, o Malikas (Monkas, – past.) pamatęs mane aiktelėjo. Pagalvojau „o, puiku“, – juokėsi prisiminęs skaudžiai jam pasibaigusią situaciją D.Sabonis. – Nesupratau, kas man nutiko. Bet iš jo reakcijos supratau, kad turbūt nieko gero.“

Jau sekmadienį „Kings“ ir D.Sabonio laukia lemiamas septintas mačas prieš „Warriors“.

„Tikiuosi, kad tai nepaveiks manęs septintose rungtynėse“, – apie didžiulę žaizdą sakė lietuvis.

Negražiai po incidento pasielgė „Warriors“ sirgaliai. Jie sužeistą ir kraujuojantį lietuvį nušvilpė. Vis dėlto D.Sabonis to nepastebėjo.

„Nieko neprisimenu iš to momento, viskas dabar kaip per miglą“, – sakė lietuvis.

Nors D.Sabonis sugėrė stiprų smūgį, o vėliau vos per 23 žaidimo minutes išnaudojo šešių pražangų limitą, „Kings“ pasiekė vieną įspūdingiausių sezono pergalių, įrašydami „Warriors“ didžiausią pralaimėjimą jų arenoje šiame sezone.

„Abi komandos kovėsi kaip dėl gyvybės. Buvome priremti prie sienos, bet atvykome čia ir padarėme savo darbą. O dabar laukia septintos rungtynės, – kalbėjo Domas. – Septintos atkrintamųjų rungtynės skamba neįtikėtinai. Negaliu sulaukti, kai žaisime prieš savus sirgalius. Tai galimybė, kokių per karjerą daug gali nepasitaikyti, tad turime eiti ir iškovoti pergalę.“

Tiesa, pačiam lietuviui rungtynės nesusiklostė sėkmingai ne tik dėl žaizdos ir pražangų.

Jis pelnė tik 7 taškus, o tai yra žemiausias jo rezultatyvumo rodiklis šiame sezone – prieš tai D.Sabonio antirekordas buvo 9 taškai.

Apskritai šioje serijoje su labai aršiu „Warriors“ pasipriešinimu susiduriantis lietuvis pelno po 15,5 taško, atkovoja po 11,5 kamuolio ir atlieka po 4,3 rezultatyvaus perdavimo. Tai – žemesni rodikliai nei tie, kuriuos jis fiksavo reguliariajame sezone (19,1 tšk., 12,3 atk. kam., 7,3 rez. perd.).

„Kasdien su treneriais žiūriu vaizdo medžiagą, bandau rasti būdą, kaip labiau padėti komandai. Turiu rasti, kaip būti efektyvesnis, – teigė aukštaūgis. – Turiu arba agresyviai atakuoti pats, arba ieškoti laisvų komandos draugų. Varžovai daro puikų darbą, jie atėmė iš mūsų galimybes žaisti taip, kaip esame įpratę per visus metus. Bet jei jie atima mūsų stiprybes, turime rasti kitų kelių.“

Lemiamos septintosios serijos rungtynės bus žaidžiamos sekmadienį 22.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius