Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 29

Skaudų smūgį sugėręs D.Sabonis ir „Kings“ nepasiduoda – patiesė „Warriors“

„Sacramento Kings“ nepasiduoda. Domanto Sabonio atstovaujama komanda svečiuose 118:99 (23:25, 35:26, 32:29, 28:19) patiesė NBA čempionų titulą ginančius „Golden State Warriors“ krepšininkus bei išlygino serijos iki keturių pergalių rezultatą 3-3.

Lemiamos septintosios pirmojo Vakarų konferencijos atkrintamųjų etapo rungtynės bus žaidžiamos sekmadienį 22.30 val. Lietuvos laiku.

Pralaimėję penktąjį serijos mačą Sakramente „karaliai“ nebeturėjo kur trauktis, tačiau pademonstravo valią ir ryžtą San Fransiske, kur šį sezoną laimėti pavyksta nedaugeliui.

Jau pati rungtynių pradžia buvo geras ženklas „Kings“. Pirmosiomis minutėmis abejose aikštės pusėse absoliučiai dominavo D.Sabonis – lietuvis blokavo metimus, perėmė kamuolį, pataikė tritaškį, rinkosi kamuolius po krepšiais, o jo komanda iš karto atitrūko 8:0.

Tiesa, prikelti Stepheno Curry ir Klay Thompsono tikslių šūvių „Warriors“ atsitiesė ir netgi sugebėjo laimėti pirmąjį kėlinį 25:23.

Antrajame kėlinyje D.Sabonis sugėrė labai skaudų „Warriors“ centro Kevono Looney smūgį. Vidurio puolėjai stojo šokti dėl ginčo kamuolio, bet San Fransisko komandos atstovas kildamas vožė alkūne lietuviui į veidą.

Nors „Kings“ centras krito ant žemės ir susiėmė už veido, arbitrai pražangos nefiksavo ir rungtynių nestabdė. Operatoriams parodžius D.Sabonio veidą, buvo akivaizdu, jog K.Looney smūgis buvo stiprus – lietuviui iš paakio pasileido kraujas, netrukus atsirado ir didžiulė mėlynė.

Nepaisant nuskriausto D.Sabonio, „Kings“ bėgo į priekį ir susikrovė dviženklį pranašumą (49:38) bei įpusėjus mačui pirmavo 58:51.

Trečiajame kėlinyje D.Sabonis vos per kelias minutes susirinko tris pražangas, iš viso jų turėjo jau penkias, o įsiūtį liejo rėkdamas teisėjams.

„Leiskite man žaisti!“ – šaukė lietuvis, bet buvo priverstas ilgam sėsti ant suolo.

Vis dėlto Sakramentas be lietuvio nepalūžo. Daugiausiai tris iš eilės tritaškius pataikiusio Maliko Monko pastangomis „Kings“ šovė į priekį ir pasiekė rekordinę persvarą (88:75). Po trijų ketvirčių svečiai pirmavo dviženkliu skirtumu – 90:80.

„Warriors“ buvo priartėję iki 5 taškų ketvirto kėlinio pradžioje, bet „Kings“ greitai susigrąžino solidžią persvarą (99:86).

D.Sabonis į aikštę grįžo kėlinio viduryje, bet ilgai ant parketo neišbuvo – netrukus prasižengė prieš S.Curry ir dėl šeštos nuobaudos buvo priverstas apleisti aikštę visam laikui.

Įdomu tai, kad D.Sabonis pražangų limitą išnaudojo jau 10 kartą šiame sezone – tai didžiausias skaičius visoje lygoje. Be to, jis yra surinkęs ir daugiausiai pražangų iš visų NBA krepšininkų šiame sezone.

Nepaisant to, jog liko be D.Sabonio, „Kings“ pranašumo neišbarstė, o jį dviem tritaškiais įtvirtino iki šių rungtynių strigęs snaiperis Kevinas Huerteris – Sakramento ekipa nurūko į priekį 112:96 ir pasiekė žūtbūtinę pergalę.

D.Sabonis per aikštėje praleistas 23 minutes pelnė 7 taškus (2/11 dvit., 1/1 trit.), atkovojo 11 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 1 kamuolį, blokavo 1 metimą, penkis kartus suklydo ir šešiskart prasižengė. Jam esant aikštėje, „Kings“ oponentus pranoko 11 taškų skirtumu.

Į priekį Sakramento ekipą vedė 54 taškus surinkęs gynėjų M.Monko ir De'Aarono Foxo tandemas. „Kings“ šiose rungtynėse labai padėjo ir laimėta kova dėl kamuolių 53:42, o taip pat net 18 puolime nusiimtų kamuolių ir 17 pataikytų tritaškių iš 45, kai „Warriors“ įmetė 10 iš 32.

Įskaitant ir pralaimėjimus pirmame šio amžiaus dešimtmetyje, „Kings“ buvo nelaimėję net 11 iš eilės atkrintamųjų varžybų rungtynių išvykose. Dabar ši serija nutrūko.

„Warriors“: Stephenas Curry 29 (5/12 trit., 5 rez. perd., 5 kld.), Klay Thompsonas 22 (2/9 trit.), Andrew Wigginsas 13 (7 atk. kam.).

„Kings“: Malikas Monkas 28 (3/6 trit., 9/10 baud., 7 atk. kam.), De'Aaronas Foxas 26 (8/13 dvit., 11 rez. perd., 5 kld.), Keeganas Murray 15 (4/13 trit., 12 atk. kam.), Kevinas Huerteris (3/8 trit.) ir Trey Lylesas (9 atk. kam.) po 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius