-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 04 18

Bostone – nerezultatyviausios D.Sabonio rungtynės ir apmaudus pralaimėjimas

Domantas Sabonis nerado spragų varžovų gynyboje, o jo atstovaujamas „Indiana Pacers“ klubas antrosiose atkrintamųjų serijos rungtynėse 91:99 (33:29, 17:23, 29:16, 12:31) išvykoje krito prieš Kyrie Irvingo tempiamą „Boston Celtics“ komandą.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

Serijoje iki keturių pergalių 2-0 pirmauja Bostono klubas, dabar kovos kelsis į Indianapolį.

D.Saboniui rungtynės nebuvo sėkmingos. Puolėjas iš Lietuvos kilo nuo suolo ir per 22 minutes pelnė vos 1 tašką (0/1 dvit., 1/2 baud. met.). Tai – pačios nerezultatyviausios Domo rungtynės šį sezoną.

Taip pat jis atkovojo 5 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius ir kartą prasižengė. Kai D.Sabonis buvo aikštėje, „Pacers“ pelnė 13 taškų mažiau nei aikštės šeimininkai.

Nugalėtojams Kyrie Irvingas pelnė 37 taškus.

Pergalę „Celtics“ išplėšė tik pačioje mačo pabaigoje. „Pacers“ po minutės pertraukėlės turėjo galimybę lyginti rezultatą tačiau Wesley Matthewsas nesugebėjo išmesti kamuolio likus žaisti 12,1 sekundės.

Bostono komanda savo ruožtu sužaidė sėkmingiau – Jaysonas Tatumas pasižymėjo dėjimu su pražanga, pataikė baudos metimą ir, likus žaisti 8,8 sekundės, Indianapolio komanda jau atsiliko 97:91.

Lyg to būtų maža, svečiai vėl suklydo ir „Celtics“ uždarė rungtynes.

J.Tatumas surinko 26 taškus. Jo dėjimas mačo pabaigoje buvo vienas gražiausių vakaro epizodų, leidęs surengti spurtą 10:0 ketvirtojo kėlinio pabaigoje.

Praėjusį sezoną K.Irvingas atkrintamosiose nežaidė, todėl 37 taškų pasirodymas namuose jam reiškė itin daug.

„Kelionė buvo ilga. Nuo dviejų kelio operacijų ir stebėjimo iš šalies iki šanso pačiam vesti „Celtics“ atkrintamosiose“, – džiaugėsi K.Irvingas.

Treti kėliniai tampa „Pacers“ prakeiksmu. Pirmosiose rungtynėse po pertraukos Indianapolio komanda surinko 8 taškus, antrosiose – vos 12.

„Tai dažnai būna kėlinys, kuris mus nužudo. Mes susikuriame progas, bet kamuolys nekrenta“, – situaciją komentavo Thaddeusas Youngas.

Trečiajame kėlinyje techninę pražangą užsidirbo „Celtics“ treneris Bradas Stevensas. Tai – tik trečioji jo techninė pražanga šį sezoną.

„Celtics“: K.Irvingas 37, J.Tatumas 26, G.Haywardas 13.

„Pacers“: B.Bogdanovičius 23 (8 atk. kam.), T.Youngas 15, D.Collisonas ir T.Evansas po 13.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius