-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 09

D.Casey – apie D.Sirvydžio ateitį Detroite ir džiaugsmą dėl „sūnaus“ J.Valančiūno

Deividas Sirvydis nebuvo eilinis NBA naujokų biržos antrojo rato šaukimas. Kai 37-asis šaukimas iš Lietuvos po birželio 20-osios vakaro Brukline grįžo treniruotis į Los Andželą, „Detroit Pistons“ treneris nepatingėjo pasikviesti naujojo NBA organizacijos nario namo vakarienės. Nė neprašytas, D.Casey pats rado palyginimą tarp naujojo ir buvusio savo auklėtinio. „Kiek prisimenu savo pirmąją vakarienę su Valančiūnu, tai Jonas taip gerai nekalbėjo angliškai“, – kikeno geriausiu 2017–2018 m. NBA treneriu išrinktas specialistas.
D.Casey šmaikščiai palygino D.Sirvydį su J.Valančiūnu
D.Casey šmaikščiai palygino D.Sirvydį su J.Valančiūnu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šis treneris per 2018-ųjų NBA apdovanojimus turėjo gauti ne tik geriausio, bet ir maloniausio trenerio apdovanojimą.

Dwane'as Casey įsitaisęs pirmojoje „Cox Pavilion“ arenos žiūrovų eilėje stebėjo „Detroit Pistons“ ir „Indiana Pacers“ susitikimą.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos, vienas drąsus berniukas priėjo prie trenerio paprašyti pasirašyti ant marškinėlių. Tarp vyručių, kuriuos skyrė maždaug 50 metų skirtumas, užsimezgė pokalbis.

Parketinių vietų žiūrovų komfortą ir ramybę prižiūrintis NBA vasaros lygos savanoris netrukus prisistatė sudrausminti smalsuolį ir paprašyti grįžti į savo vietą. Išsišiepęs D.Casey paspaudė savanoriui ranką, bet paprašė nenuvyti berniuko. Jiedu dar pasišnekėjo ir strategas pasirašė ant marškinėlių.

D.Casey mandagumu turėjo įsitikinti ir pats D.Sirvydis, kai Los Andžele vakarieniavo su galbūt savo ateities treneriu.

Dėl D.Sirvydžio NBA naujokų biržoje „Pistons“ klubas paaukojo du naujokų biržos šaukimus ir milijonų JAV dolerių išpirką. Tad D.Casey susitikimas su lietuviu Los Andžele buvo tik viena iš daugybės Detroito klubo dėmesio apraiškų.

Vakarienė trenerio namuose D.Casey priminė ir seną vizitą su savo „sūnumi“ Jonu.

„Myliu Joną kaip savo sūnų. Atsimenu, kai jis pirmą kartą atvyko į NBA, pasikviečiau jį vakarienės namo. Visai kaip ir Sirvydį. Tik Sirvydžio anglų kalba yra šiek tiek geresnė nei Valančiūno. Bet dabar Jonas gerai šneka angliškai“, – juokėsi D.Casey.

„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir Dwane'as Casey
„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir Dwane'as Casey

D.Casey paaiškino, kodėl „Pistons“ D.Sirvydžio žaidime mato tokią perspektyvą: „Jis puikiai pataiko į krepšį ir gerai driblinguoja. Sirvydis labai gerai jaučia žaidimą. Iškart gali pasakyti, kad tai trenerio sūnus. Mane tai labai sužavėjo. Jis turi gerus krepšinio pagrindus.“

D.Casey įdėmiai seka D.Sirvydžio žaidimą NBA vasaros lygoje nuo pat turnyro pradžios.

Tiesa, „Pistons“ Las Vegase sprendžia artimiausio sezono namų darbus, todėl 19-metis negauna daug žaidimo laiko.

Kol kas per trejas rungtynes D.Sirvydis aikštėje išbuvo 15 minučių, per kurias pelnė 9 taškus ir pataikė 3 tritaškius iš 5.

„Jis gerai atakavo krepšį, pataikė gerų metimų. Mes to iš jo ir laukiame – išreikšti savo stipriąją pusę“, – po trečiosios „Pistons“ pergalės ir 6 lietuvio taškų per 9 minutes kalbėjo D.Casey.

D.Casey džiaugiasi matydamas taiklius D.Sirvydžio tritaškius, tačiau amerikietis lieka kantrus dėl jaunuolio perspektyvų žaisti Detroite.

Didžiulė tikimybė, kad D.Sirvydis vis dėlto dar metams liks žaisti Vilniaus „Ryte“, o į „Pistons“ grįš kitąmet. Tokį realiausią scenarijų regi ir D.Casey.

„Manau, kad planas dabar būtų jam dar grįžti į „Rytą“. Pažaisti metus, patobulėti ir tada sugrįžti į Detroitą. Manau, jam tai išeitų į naudą, – 24sek tikino D.Casey. – Pirmiausia, jis dar turi sustiprėti ir padidėti. Bet mes tikrai laimingi turėdami jį savo organizacijoje. Svarbiausia, kad jis mokytųsi.“

Kai tik D.Sirvydis pakels sparnus į stipriausią krepšinio lygą, D.Casey apsiims auklėti jau antrą Lietuvos krepšininką. Šešerius metus Toronte jis darbavosi su Jonu Valančiūnu, kurį dabar gali vadinti savo „sūnumi“.

Ilgus metrus trukęs bendradarbiavimas baigėsi pernai.

Iš pradžių „Raptors“ atleido D.Casey, o po to J.Valančiūnas buvo iškeistas į „Memphis Grizzlies“ komandą.

J.Valančiūnas 2018–2019 m. sezoną užbaigė 19,9 taško ir 10,7 atkovoto kamuolio vidurkiu Memfyje, o D.Casey treniruojami „Pistons“ krito pirmajame NBA atkrintamųjų varžybų etape.

Bet D.Casey draugystė su JV nenutrūks niekada.

„Aš labai laimingas dėl Jono. Manau, NBA jis turi gerą ateitį, – pasakojo D.Casey. – Džiaugiuosi ir dėl naujos jo sutarties su Memfio klubu. Ten jis tikrai bus geras žaidėjas.

Jei jis tik dar daugiau ir stabiliau mes iš toli, tai bus didžiulis jo žingsnis į priekį. Iki traumos Memfyje jis žaidė tiesiog puikiai.“

Bus įdomu pamatyti, kokius žingsnius NBA D.Casey bus numatęs D.Sirvydžiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius