Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

D.Sabonio ir N.Jokičiaus dvikovoje – lietuvio trigubas dublis ir įspūdinga pergalė

NBA čempionate įspūdingą pergalę iškovojo Sakramento „Kings“ su Domantu Saboniu. Lietuvio ekipa namie sutriuškino čempionės titulą ginančią Denverio „Nuggets“ 135:106 (32:35, 35:22, 39:29, 29:20).
Domantas Sabonis ir De'Aaronas Foxas
Domantas Sabonis ir De'Aaronas Foxas / USA TODAY Sports via Reuters Connect nuotr.

Denverio komanda pirmavo tik rungtynių pradžioje, o antrajame kėlinyje iniciatyvą perėmė ir savo pranašumą ėmė vis didinti „Kings“. Ketvirtojo kėlinio pradžioje šeimininkai susikrovė net 28 taškų persvarą (114:86) ir artyn varžovų nebeprisileido.

Įspūdingas rungtynes sužaidęs D.Sabonis šią naktį į savo sąskaitą įsirašė 16-ąjį trigubą dublį ir tapo šios kategorijos NBA lyderiu, už nugaros palikdamas „Nuggets“ lyderį Nikolą Jokičių. Tuo pačiu tai buvo ir 34-as iš eilės lietuvio dvigubas dublis.

Lietuvis pelnė 17 taškų, atkovojo 17 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų. Aukštaūgis pataikė 6 iš 8 dvitaškių, vienintelį mestą tritaškį ir abu baudos metimus. Be to, D.Sabonis kartą perėmė kamuolį, triskart jį prarado ir taip pat 3 kartus prasižengė.

Tuo metu N.Jokičius rungtynes baigė su 23 taškais, 8 atkovotais kamuoliais ir 7 rezultatyviais perdavimais.

Gruodžio 2 d., kai Sakramento ir Denverio komandos šį sezoną susitiko pirmą kartą, N.Jokičius savo komandai pelnė 36 taškus, atkovojo 13 kamuolių ir atliko 14 rezultatyvių perdavimų, o D.Sabonis apsiribojo 17 taškų, 15 atkovotų kamuolių ir 7 rezultatyviais perdavimais. Vis dėlto pergale 123:117 ir tada džiaugėsi „Kings“.

Sakramento komandoje rezultatyviau už lietuvį šiąnakt žaidė tik Malikas Monkas, pelnęs 23 taškus, o Keeganas Murray taip pat pelnė 17 taškų. Vienas komandos lyderių De'Aaronas Foxas šį kartą galėjo apsiriboti 15 pelnytų taškų, tačiau atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

„Nuggets“ komandoje rezultatyvumu niekas neprilygo N.Jokičiui. Už jo nugaros pagal surinktus taškus liko Aaronas Gordonas (14) ir Christianas Brownas (13).

Po šių rungtynių NBA Vakarų konferencijoje „Nuggets“ (36 pergalės ir 17 pralaimėjimų) liko ketvirti, o „Kings“ (30-21) pakilo į 6 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius