Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 23

D.Wade'o marškinėlių iškėlimo ceremonija Majamyje: prisimintas Kobe ir naujas „Heat“ rekordas

Šeštadienį dvikovos tarp „Miami Heat“ ir „Cleveland Cavaliers“ ekipų pertraukoje tarp antrojo ir trečiojo kėlinių į „American Airlines“ arenos palubes buvo iškelti trečiuoju numeriu pažymėti legendinio klubo krepšininko Dwyane'o Wade'o marškinėliai.

Pasipuošęs juodu kostiumu ir juodais marškiniais, praėjusiame sezone sportinius batelius ant vinies pakabinęs gynėjas žengė į aikštės vidurį emocionaliai kalbai. Krepšininkas padėkojo savo šeimai, klubo prezidentui Patui Riley, ilgamečiui „Heat“ vyriausiajam treneriui Erikai Spoelstrai, savo agentui Hary Thomasui ir visai klubo bendruomenei.

Visgi pačią svarbiausią ir didžiausią įspaudą palikusią kalbos dalį D.Wade'as pasiliko pabaigai, pagerbdamas tragiškai sraigtasparnio avarijoje žuvusį savo bičiulį Kobe Bryantą.

„Kobe teigė, kad svarbiausia įkvėpti būti sėkmingais bet kurioje srityje, ką tik jie bedaro, – į publiką kreipėsi 38-erių amerikietis. – Tikiuosi, kad aš spėjau įkvėpti jus. Ačiū, kad leidote man tapti jūsų palikimo dalimi.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dwyane'as Wade'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dwyane'as Wade'as

Jau po iškilmingos ceremonijos D.Wade'as pratęsė savo mintis apie „Los Angeles Lakers“ legendą.

„Poveikis, kurį Kobe padarė man ir visiems kitiems, privertė akimirką prisėsti ir sustoti. Gyvenimas skrieja taip greitai. Mes judame labai sparčiu tempu. Dėl to aš mėgaujuosi šia akimirka. Dėl to aš kuriu prisiminimus sau. Kaip atletai, mes tituluojami tarsi superherojais. Kobe buvo superherojus. Jis pademonstravo, kad net ir baigęs karjerą gali vesti mus visus į priekį. Kobe buvo meistras krepšinyje. Meistras būdamas tėčiu, vyru, kūrėju. Jis rodė mums kelią į priekį, o dabar to neturime. Jaučiu atsakomybę tapti tuo vyruku ir rodyti kelią naujai kartai.“

„Scanpix“/AP nuotr./Dwyane'o Wade'o sūnus Zaire'as, žmona Gabrielle ir dukrytė Kaavia James Union
„Scanpix“/AP nuotr./Dwyane'o Wade'o sūnus Zaire'as, žmona Gabrielle ir dukrytė Kaavia James Union

Prieš žengdamas į aikštę marškinėlių pakėlimo ceremonijai, buvęs krepšininkas atsisuko į savo vyriausią sūnų Zaire'ą ir jam pasakė: „Viskas. Dabar aš pasitraukiu tau iš kelio.“

D.Wade'as tapo tik penktuoju „Miami Heat“ klubo krepšininku, kurio marškinėliai buvo iškelti į palubes.

Tris čempionų žiedus (2006, 2012 ir 2013 metais) bei finalų MVP titulą (2006) Pietų Floridos miestui padovanojęs atakuojantis gynėjas 2003 metais naujokų biržoje „Heat“ klubo buvo pasirinktas penktuoju šaukimu.

„Scanpix“ nuotr./Marškinėlių iškėlimo ceremonija
„Scanpix“ nuotr./Marškinėlių iškėlimo ceremonija

D.Wade'as Majamio klubą pirmą kartą paliko tik po 2016 metų sezono, kuomet persikėlė į gimtojo miesto Čikagos „Bulls“. Visgi praėjusiais metais, paskutiniajam karjeros sezonui, jis sugrįžo į „Heat“.

Buvusio krepšininko šventės nesugadino ir dabartiniai Majamio krepšinio klubo nariai, dvikovoje prieš „Cavaliers“ užfiksavę pelnytų taškų per pirmą rungtynių dalį rekordą (82) klubo istorijoje.

30 taškų po dviejų kėlinių varžovus triuškinę aikštės šeimininkai mačą laimėjo 124:105.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius